Málta - Spanyolország: Viszonylag 'szűk' spanyol-siker a tippünk

2019-03-26
Málta és Spanyolország is győzelemmel kezdte az EB-selejtező-szériát, de vélhetően a hazaiak 'sorozata' hamar megszakad.

Málta - Spanyolország

Online sportfogadás tipp: Vendég gólok száma 4,5 alatt

Unibet odds: 1,58

Kezdés: kedd, 20:45

 

Málta első meccsén megverte a Feröer-szigetek csapatát 2-1-re, ami félig-meddig meglepetés volt, hisz Feröer azért mutatott némi erőt az elmúlt években. Málta többek közt a 2-1-es sikernek és az abc-nek köszönhetően 1 kör után a csoport élén áll.

Moratáék tesznek majd róla, hogy késő estére változzon a helyzet, a két együttest ugyanis nem nagyon lehet egy lapon említeni, ha a csapatok erejét nézzük. Málta vélhetően több meccset nem fog nyerni, nehéz elképzelni, hogy akár csak Feröer is legyőzi majd idegenben.

A spanyolok óriási dominanciája várható, már ami a labdabirtoklást illeti, mert az már korán sem biztos, a hogy a gólok tekintetében is óriási lesz a különbség. Luis Enrique ugyanis nem feltétlenül úgy válogatta össze a keret játékosait, ahogy azt sokan várták/vártuk. Persze nekünk legyen mondva, Spanyolország 4-5 válogatott keretet össze tudna dobni, amely mind simán kijuthatna az Eb-re, szóval a kapitány szíve-joga, hogy kikkel képzeli el a selejtezőket.

Málta foggal-körömmel fog védekezni, és próbálja megúszni a meccset tisztes vereséggel. Egy 0-2, 0-3 majdnem a győzelemmel egyenértékű, ha még egy gólt is sikerülne lőni, az lenne a non plus ultra.

A tippünk talán meglepő, talán nem, de mi nem számítunk KO-ra. Spanyolország győzni fog, ez nem kérdés, de nem biztos, hogy kiüti ellenfelét. Az simán lehet, hogy akár 75 %-os labdabirtoklást is összehoz. Még 2017-ben vb-selejtezőn Liechtensteint sikerült idegenben 8-0-ra verni, azelőtt 2012-ig kell visszapörgetni az idő kerekét, amikor a La Rioja Furia minimum 5 gólt rúgott.

Alap, hogy a máltai együttes 5 védővel játszik, de ez csak taktikai rajz, itt Mifsudot kivéve mindenki védekezni fog. Lehet, hogy egy-két támadást vezet majd Málta is, de itt tényleg nagyon egyoldalú játékot várunk. A nagy mezőnyfölény viszont nem jelent automatikusan gólokat. Ez a csapat pl. 2016-ban a Wembleyben Anglia ellen például 2-0-lal megúszta Málta, ennyire csak a védekezésre koncentráló csapat ellen nem könnyű játszani. A spanyolok lőnek majd 2-3 gólt, hozzák a kötelező győzelmet, de nem fognak megszakadni, hogy 6-7 gólt lőjenek. Hétvégén már bajnokik jönnek, sokan a BL-ben és az EL-ben is érdekeltek, nem fogja kihajtani magát a spanyol együttes.

Málta háromszor fogadta tétmeccsen Spanyolországot, 1983-ben 3-2-re nyert, '89-ben 2-0-ra, '96-ban pedig 3-0-ra. A tippünk, hogy 4-nél többet most sem gurítanak a spanyolok.

Lehetséges kezdőcsapatok:

Málta (5-4-1): Bonello; Mbong, Borg, Muscat, Caruana, Zerafa; Corbalan, Fenech, Guillaumier, Nwoko; Mifsud
Spanyolország (4-3-3): de Gea; Roberto, Ramos, Martinez, Gaya; Ceballos, Busquets, Niguez; Rodrigo, Morata, Muniain

Címkék: sportfogadás, tipp,