Malaga - Barcelona: Messiék megint a rövidebbet húzzák?

2018-03-09
Ha a LaLiga tabellájára nézünk, akkor azt látjuk, hogy a Barca 69 ponttal az első, míg a Malaga 13 egységgel az utolsó. A két csapat közt 56 pont a különbség, ennek ellenére nem árt óvatosnak maradni.

Mumusához látogat a Barca

Hogy mi is az a bizonyos mumus, azt nehéz megfogalmazni. De ha van mumusa a Barcának, akkor az a Malaga. A naposparti társaság rendre megnehezíti a katalánok dolgát, amikor épp nyernek Messiék, akkor is vért izzadnak. Nagyon, de nagyon ritkán tudnak a barcelonai srácok könnyű meccset játszani Malagán, de még a Camp Nouban sem mindig. Ez a Malaga például 2015 februárjában nyerni tudott idegenben a Blaugrana ellen, ami nagy szó, és nagy tett.

A Malaga CF utolsó három hazai Barca elleni meccséből csak egyet veszített el:

  • 2017.04.08. Malaga - Barcelona 2-0
  • 2016.01.23. Malaga - Barcelona 1-2
  • 2014.09.24. Malaga - Barcelona 0-0

Ez a két együttes utolsó három Malagán lejátszott bajnokija. A Barca egyet nyert meg, egyet ikszre hozott, legutóbb viszont Penarandáék győztek. A Malaga nem jó csap, de olyan szinten rossz, amivel a gránátvörös-kék-mezes csapat sem nagyon tud mit kezdeni. Tördeli a focit, nagyon kellemetlen stílusban védekezik, sokat szabálytalankodik. A malagai srácok nagyon sűrűn idegesítik fel a Barca ászait, legutóbb épp Neymarnak durrant el az agya, ki is lett állítva második sárgával. Recióék keményen faragják a Barcelona ászait, ez pedig sosem ízlik Messiéknek. Ami pedig még kell a Barca ellen a pontszerzéshez, az a szerencse, de ezzel sem szokott gondja lenni az andalúz társaságnak.

 

A malagai közönség, amely előtt nem szívesen játszanak Messiék (fotó: wikimedia)

Gálameccs? Kizárt!

Egyébként a két együttes találkozói szinte sosem hoznak gálát, utolsó 9 bajnoki meccsükön összesen 13 gól született. Alig több, mint egy darab meccsenként!

Ritka kellemetlen társaság ez, Malagán ebben a szezonban rendre szenvedtek a 'nagyok. A Sevilla és az Atletico 1-0-ra tudott győzni, de a Valencia is csak eggyel, 2-1-re nyert. Az tuti, hogy Messiék előre aláírnák az 1-0-ás sikert, és azt, hogy sérülés nélkül megússzák ezt a találkozót, amire amúgy nincs garancia.

Érdekes még olyan szempontból ez az összecsapás, hogy a katalán együttes az Atletico Madrid elleni bajnoki és a Chelsea elleni BL-visszavágó között lép pályára Malagán. A három mérkőzés közül ránézésre ez a legkönnyebb, de csak ránézésre. Ez a Malaga alapvetően LaLiga szinten pocsék futballt játszik, aztán ez a semmilyen játék gyakran jár pontszerzéssel a Barca elleni találkozókon. Mert nem egy pengés társaság, de küzdeni nagyon tud. Valószínűleg picit már félnek is Messiék ettől az ütközettől, és nem feltétlenül húznak meg olyan cseleket, amit például egy Depor ellen igen.

 Ne féljünk bátornak lenni

A Barca úgy akar három pontot hozni a meccsen, hogy kevés energiát éget, de a Malaga ellen ez kevés. Egyébként pedig a katalán együttes mostanában leginkább Messi szabadrúgásaiban bízhat, akcióból nem igazán megy. De a Bolha sem fog minden találkozóján gólt lőni állítottból, és akkor necces még a pontszerzés is. Pique pihenhet, talán Rakitic is pihenőt kap, André Gomes pedig kezdhet. Coutinho helyét még mindig keresi Valverde, egyelőre viszont nem találja. Iniesta sérülés miatt nem lép pályára, szóval közel sem ideális a katalán csapat helyzete. Nagyon közel a Chelsea elleni BL-összecsapás, ami szintén összekuszálhatja a vendég-játékosok gondolatait.

A döntetlen nem túl magas, 6.00-os odds, a hazai siker pedig 13.00-as. Könnyen lehet, hogy a kettő közül valamelyik realizálódik szombaton. Az 1X opció 4.10-zel szoroz az unibet fogadóirodánál, érdemes megfontolni. Volt róla szó, hogy a két klub utolsó 9 egymás elleni bajnokiján összesen 13 gól született. A kilenc meccsből kettő volt olyan, ahol minimum 3 gól jött össze. Hihetetlen, de ezen a kilenc bajnokin egy alkalom volt, amikor mindkét együttes betalált ugyanazon a mérkőzésen.

Valverde Barcája nem egy gólgyár. Néha kinyílik a gólzsák, mint a Girona elleni 6-1-nél, de ott a kisebbik katalán együttes kereste a bajt, mert őszinte, nyílt focit vállalt fel. A Malaga sokkal zártabb, sokkal defenzívebb együttes. A 3.5 gól alatt opció egész jó választásnak tűnik, az erre kapott 1.50-es odds is teljesen okés. Jó sok szabálytalanság várható, és kevés gól. A Malaga-Barca meccsek nem tartoznak a könnyen emészthető találkozók közé!

Címkék: sportfogadás, tipp,