Makra parádézott a tornász Matolay Emlékversenyen

2014-04-05
Makra Noémi parádézott a tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyén, ahol megnyerte az egyéni összetettet, és valamennyi szeren az első helyen jutott fináléba.


    A szövetség (MATSZ) szombati tájékoztatása szerint XX. Matolay Emlékversenyen 11 ország közel száz tornásza indult, szombaton az egyéni összetettet és a csapatversenyt rendezték három korosztályban, serdülőben, ifiben és felnőttben. A békéscsabai bajnoknő a teltházas Tornacsarnokban kiváló gyakorlatokat mutatott be, amikor a szerekhez lépett, szinte megállt a levegő, mindenki a világkupa-győztest figyelte, aki végül fölényesen, 57.200 ponttal nyerte meg az egyéni összetettet, és valamennyi szeren első helyen jutott döntőbe.
    "Elégedett vagyok a mai nappal, mert felemáskorláton és ugrásban is sikerült bemutatnom azokat az új elemeket, amelyeket a cottbusi világkupán adtam elő először versenyen" - mondta Makra. "A talaj is jól sikerült, a gerendára is jó pontot kaptam, de nekem nem tetszett, sokat billegtem és két kötésem sem volt meg, de a leugrás jól sikerült. Jól esett a közönség bíztatása, és azt is láttam, mennyire figyel minden tornász a többi szeren is."
    Az ifi korosztályban is hazai győzelem született, a szombathelyi Dévai Boglárka 50.225 ponttal lett első. A serdülőknél a Postás versenyzője, Bácskay Csenge tudott beférkőzni két orosz tornász közé, és 47.150 ponttal második lett.
    A csapatversenyben a hagyományok szerint egy serdülő, egy ifi és egy felnőtt eredményét vették figyelembe, így Dánia csapata lett a legjobb. Külön érdekesség, hogy itt edzősködik a korábbi magyar válogatott tornász, Gombás Laura, aki most bíróként vett részt a Matolayn. Második lett a Postás SE, harmadik pedig a Dunaferr SE csapata.
    Ez a viadal a női felnőtt szuper csapatbajnokság első fordulója is volt egyben, a TC Békéscsaba együttese áll az első helyen a Postás SE és a Delfin SI SE előtt.
    Böczögő Dorina és Csillag Tünde végül kisebb sérülés miatt nem indult a versenyen, de a jövő heti szer ob-n már mindketten szerepelnek.
    Folytatás vasárnap 10.30 órától a Tornacsarnokban a szerenkénti finálékkal, mind a három korosztályban.
    Magyar Zoltán MATSZ-elnök kifejtette, nagy öröm, hogy idén is megrendezhették ezt a viadalt, hiszen a serdülő korosztály számára nagyon fontos, hogy egyszerre versenyezhet a felnőttekkel.
    "Makra kiemelkedett a mezőnyből, ez is örömmel tölt el, mint ahogy az is, hogy ilyen sok néző volt, és hogy kitartottak egész nap, hiszen hosszú és fontos verseny volt" - tette hozzá.
    Eredmények:
    Egyéni összetett, felnőtt:
1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 57.200 pont
2. Tamara Mrdjenovic (szerb) 50.600
3. Ana Derek (horvát) 48.175
    Csapatverseny:
1. Dánia (Mette Hulgaard, Csányi Julianna, Cameille Lund Rasmussen) 137.775 pont
2. Postás SE (Alexandra Rajcic, Balogh Patrícia, Bácskay Csenge) 137.375
3. Dunaferr SE (Horváth Enikő, Miklós Dorina, Morkovics Mirtill) 114.425
    Női felnőtt szuper csb, 1. forduló:
1. TC Békéscsaba (Makra Noémi, Szujó Dorka, Katona Barbara, Szabó Mónika, Kindli Kitti) 187.200 pont
2. Postás SE 186.325
3. Delfin SI SE 182.850


Forr-s: MTI
   

Címkék: torna,