Makaónak köszönheti rekordbevételét a Las Vegas Sands

2013-01-31
A makaói és más ázsiai piacok növekedésének köszönhetően a Las Vegas Sands kaszinólánc rekordbevétellel zárta a múlt évet.

 

A vállalat beszámolója szerint a cég negyedik negyedéves működési profitjának 62 százaléka – szám szerint több, mint 1 milliárd dollár - a makaói kaszinókból származott. 

A Sands elnöke, Sheldon Adelson a befektetőknek elmondta, hogy további növekedésre számít, hiszen ezen a héten nyit Makaón a 2.100 szobás Sheraton, ráadásul 2013 első negyedévében 200 játékasztalos bővítést terveznek. 

 

A szingapúri bevétel ugyan 29,1 százalékkal csökkent a negyedévben, de még mindig a vállalat bevételeinek 30 százalékát jelenti.

 

A Sands 2012 negyedik negyedéves eredménye:

  • A negyedik negyedéves nettó bevétel 20,9 százalékkal, 3,08 milliárd dollárra nőtt – ez rekord a vállalat történetében.

  • Az év végi összbevétel 18,3 százalékkal, 11,13 milliárd dollárra nőtt – ez szintén rekord.

  • A vállalat rekordösszegű, 622,2 millió dolláros működési profitot ért el Makaón. Az asztali játékok bevétele 52,6 százalékkal, rekordot jelentő 769,6 millió dollárra nőtt. A nyerőgépek és elektronikus asztali játékok bevétele 54,7 százalékkal, 162,1 millió dollárra nőtt, ami szintén rekord.

  • A  Sands igazgatótanácsa  40 százalékkal, a tavalyi 25 centről 35 centre növelte a negyedéves osztalékot.

 

A Kínából származó nyereség ellensúlyozza a Las Vegas-i Venetian és Palazzo jövedelemcsökkenését. A Las Vegas-i egységek negyedéves bevétele 87,9 millió dollár volt, ami 34,7 százalékos csökkenés a 2011. évihez képest. Ez a vállalat bevételeinek 5 százalékát jelenti.

A pennsylvaniai Sands Bethlehem jó negyedévet zárt, bevétele tovább növekedett, a negyedik negyedévben 27,5 millió dollárt könyvelhetett el, ami 22 százalékos növekedés az előző évihez képest.

 

Adelson elmondta, hogy a vállalat továbbra is keresi az ázsiai piacon való terjeszkedés, a további kaszinók építésének lehetőségeit. „Ott vagyunk már egy ideje Japánban, Koreában és Vietnámban. További lehetőségeket keresünk Európában és Dél-Amerikában… Nem is lehetnék optimistább a jövőt illetően.”