Május 27-én tüntetnének a Flippermúzeumért

2015-05-21
A tüntetést Kaptás András, az Insert Coin Egyesület A Videojátékos Kultúráért elnöke szervezi magánemberként.

 

Az origo.hu információi szerint május 27-én, szerdán lesz a szimpátiatüntetés a Flippermúzeumért. A tüntetők a Széchenyi téren találkoznak, onnan a NAV Sas utcai Szerencsejáték Felügyeletéhez, majd a Flippermúzeumhoz vonulnak.

 

Megegyeztek a Flippermúzeumért tartandó szimpátiatüntetés szervezői arról, pontosan mikor és hol tartják a rendezvényt, tudta meg az Origó Kaptás Andrástól, a megmozdulás kezdeményezőjétől. A tüntetők május 27-én, szerdán este 6-kor gyülekeznek a Széchenyi téren. Innen a NAV Sas utcai Szerencsejáték Felügyeletéhez vonulnak, onnan pedig a Flippermúzeumhoz.

 

A megmozdulást Kaptás András még ma, május 21-én bejelenti a rendőrségen. Kaptás András az Insert Coin Egyesület A Videojátékos Kultúráért elnöke, de a tüntetést magánemberként szervezi, az Insert Coin hivatalosan nem vesz részt benne, tudtuk meg a szervezet elnökétől. A Széchenyi térről indulnak, és a NAV érintésével a múzeumhoz vonulnak a tüntetők

 

A tüntetés állomásain beszédeket fognak mondani, de színpadot például nem építenek, Kaptás András arra számít, a rendezvénynek alig lesznek költségei. Ami esetleg felmerül, azt a szervezők összedobják, esetleg az Insert Coin is hozzá tud járulni egy kisebb összeggel.

 

 Civil kötelezettség 

Az Insert Coin ugyan videojáték-egyesület, de civil kötelezettségüknek érzik, hogy kiálljanak a Flippermúzeum mellett, mondta el a szervezet elnöke. Ráadásul a videojátékok és a flipperek közel állnak egymáshoz, a videojátékos gépek jogilag például ugyanabba a kategóriába esnek, mint a flipperek, ezért a jövőben előfordulhat, hogy esetleg egy videojáték-gépes intézménnyel ugyanaz történik, mint most a Flippermúzeummal (ilyen intézmény egyébként jelenleg nincs, és Kaptás András szerint nem terveznek alapítani).

 

Címkék: nyerőgép,