Mainz - Leipzig: Ha valahol, akkor itt kinyílhat a gólzsák!

2020-05-24
Az RB Leipzig ősszel alaposan megtömte ellenfelét, hisz 8 gólt vágott, ami már jéghokiban is sok, sokkal inkább vízilabdás eredmény. Jó kérdés, most mire mennek majd a felek. Tippünk van.

Mainz 05 - RB Leipzig

Bundesliga

Online sportfogadás tipp: 3 gól felett (AH)

22Bet odds: 1,68

Kezdés:  2020.05.24. 15:30

 

Az őszi 8-0 nem volt semmi, a Lipcse Sabitzer révén az 5. percben betalált, aztán a 30. percig minden átlagosan alakult. A 30. percben viszont megindult a lavina. A Leipzig elkezdte termelni a gólokat, és már a félidő végére 5-0 állt ez eredményjelzőn úgy, hogy a félidő utolsó 10 percében 4 gólt vágott a Lipcse. Nem csoda, hogy ezt a Mainz képtelen volt feldolgozni, a 2. félidőben még gurított hármat a Leipzig, pedig akkor már az RB sem nagyon pörgött üzemi hőfokon.

A 8-0 azért kuriózum, de ez a két csapat előtte sem fukarkodott a gólokkal. Amióta a Lipcse megérkezett az élvonalba, rendre overes meccseket játszottak. Volt itt 3-1, 3-2, 2-2, 3-0, 4-1, 3-3, és legutóbb a 8-0. Szóval nemhogy csökkenne a gólok száma, egyre inkább megy az extremitások felé.

Sajnos a két hónap kényszerszünet miatt azért 8-10 gólt tényleg ne várjunk, de azért azt se várjuk, hogy langyos 0-0-lal megelégednek. A Lipcse az előző körben csak remizett, miközben a riválisok sorra nyertek. A restart utáni 2. körben a Bayern és a BVB sem botlott, nyert a Leverkusen, így a Lipcse jelenleg 'csak' az 5. helyen áll. Viszont most nyerhető meccsek jönnek zsinórban, a Mainz pedig ideális Felhozó ellenfél lehet. Az őszi 8-0 önbizalmat adhat a srácoknak, de valószínűleg a Mainz 05 játékosait is feltüzeli, szeretnének visszavágni. Egyébként a hazai csapat nem áll jól a tabellán, majdnem kieső, szóval mindenképp pontra, vagy sokkal inkább pontokra van szükség.

Egyébként a két csapat játéka hasonló, remekül kontrázik mindkét együttes, gyors támadásokat vezetnek, mindkét együttes tele van jól cselező, rendkívül gyors labdarúgóval. Épp ezért padozik általában Szalai, akinek sok erénye van, de a gyorsaság nem az. Ő egy tank, a Mainz 05 játéka viszont nem arra a bika termetű kilencesre épül, akire előrevágják a labdát.

Jó kis lüktető iramú meccsre számítunk, és persze sok-sok gólra. Nincsenek nézők, talán a forma sem az igazi még, de amikor ez a két együttes találkozik, ott mindig potyognak a gólok.

Címkék: sportfogadás, tipp,