Mai tippajánlók

2011-11-24
Mai tippajánlónk ismét eltér a megszokott formától. A férfi vonalon sajnos ezen a ködös csütörtöki napon nem sok említésre méltó focimeccset rendeznek, de a hölgyek EB selejtezői folytatódnak, így nem maradhatunk tippek nélkül.

A játéknap legjobban várt eseménye Spanyolország és Németország találkozója, ami nemcsak a férfiaknál számít rangadónak, hanem a hölgyeknél is. De nézzük sorban azt a négy meccset, amely ma ránk vár, hiszen ha a színvonal néha gyengébb is lesz, elég jól tippelhető meccsek ezek.

Ukrajna – Fehéroroszország  (ma 14:00-tól)
Tipp: Félidő/Vége Ukrajna/Ukrajna
Odds: 1.72
Iroda: bet365

Az UEFA valamit nagyon elrontott, amikor az 5-ös csoportot kialakította. De a sorsolás már csak ilyen... Ebben az ötösben nincs favoritnak kikiáltott együttes, talán az észteket kivéve mindenki esélyes a csoportgyőzelemre. Nüansznyi különbségek vannak az együttesek közt, mondhatjuk, hogy bármi lehet, és akkor nem tévedünk sokat  :D

Ukrajna és Fehéroroszország ma kora délután Sevastopolban találkozik egymással. Ezen a találkozón sok minden előfordulhat,viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy Ukrajna játszik otthon. Márpedig két hasonló képességű csapat összecsapásán ez döntő jelentőségű lehet. A női focira jellemző, hogy a lányok nagy elánnal kezdik a meccseket, és próbálják eldönteni a találkozókat már az első 20-25 percben. A fehérorosz csapat viszont idegenben nem tudja azt nyújtani, amit hazai pályán. Ha Ukrajna ki akar jutni az EB-re, ezt a meccset be kell húzniuk. Erre minden esélyük megvan. Apanasenko és Dyatel képes eldönteni az összecsapást már az első félidőben. Két olyan játékos, akik Oroszországban, a Zvezda csapatában játszanak. Ukrajna válogatottja egy picit rutinosabb is nemzetközi fronton, otthon meg fogják verni a belorusz lányokat.


Svájc – Kazahsztán (ma 18:00)
Tipp: 7.5 gól alatt
Odds: 1.80
Iroda: Nordicbet

Ez az a találkozó, amire kár a szót vesztegetni. Itt egyetlen kérdés merülhet föl, az pedig a következő: Mennyit rúg Svájc? A nordicbet 7.5-ös line-nal tette ki a meccset, de később a populárisabb irodák is felteszik a tétlapra a találkozót.

Talán megtévesztő lehet, hogy Németország pár napja 17-0 arányban verte a kazah lányokat. 17-0 azért mindenképp KO, azt feldolgozni nem lehet egyszerű. OK, gyenge csapat Kazahsztán, nem kell ezt szépíteni, de a 17-0 mindenképp egy megismételhetetlen eredmény. Talán még a németek sem tudnák még egyszer megcsinálni. Svájc azért gyengébb alakulat, mint a német, és Kazahsztán is összekapja magát. Ha megnézzük azokat az eredményeket, amiket a 17-0 előtt játszottak, azért az kiderül, hogy tisztes vereségekkel meg szokták úszni. A Svájchoz hasonló erősségű Spanyolországtól ’csak’ 4-0-ra kaptak ki. Nagyon valószínű, hogy Svájc is kicsit lebecsüli őket azok után, hogy Bajramajék így elverték őket. Nem kérdés a kazah vereség, nem kérdés az sem, hogy ők nem fognak betalálni. Talán 4-5 bekapott góllal megússzák, de azért ebben az esetben vigyázzunk a téttel. Ez a tipp tényleg csak tipp,  inkább megérzésen alapszik!


Hollandia – Horvátország (ma 19:30)
Tipp: 5.5 gól alatt
Odds: 1.85
Iroda: Nordicbet

A narancsmezes hollandok ma este Den Haag-ban fogadják a horvátokat, és valószínűleg megerősítik első helyüket a 6. csoport élén. Az Oranje négy meccs után 10 ponttal áll, ezzel a nagy rivális angolokat előzik meg, akiknek mindössze 8 pontjuk van. Nem kérdés, hogy Hollandia megveri ma a horvátokat, de nem lesz könnyű dolguk.

Horvátország csapata tisztában van az esélyekkel, csak arra fognak koncentrálni, hogy megússzák 2-3 bekopott góllal. Ez nagyjából mindig össze is jön nekik, nem akarják ők megváltani a világot.

A két csapat októberben már találkozott, akkor 3-0 arányban a hollandok nyertek. Azon a találkozón az első játékrészt kihúzta 0-0-val a délszláv csapat, aztán a másodikban már elfogyott az erő, ki-kihagyott a koncentráció, és a végére hármat is beszedtek. Ma ugyanez várható. A hazaiak sem fogják erőltetni, ha megvan a biztos vezetés, a vendégek meg 2-3 gólos hátrányban sem fognak kinyílni.

A holland női csapat tipikusan olyan, akik mezőnyben bárkivel felveszik a versenyt, de ha a kapu előtt kell valamit alkotni, nagyon gyakran tanácstalanná vállnak. Mint említettük, októberben hármat lőttek a horvátoknak, aztán mindössze kettőt a szlovéneknek, Angliának pedig már egyet sem.

Nyernek a hazaiak, de 4-5 gólnál nem fognak többet rúgni. Horvátország esetleges góljára pedig ne tegyünk vagyonokat, nagy valószínűséggel egy-két elvetélt kísérletre futja majd az erejükből, ők a védekezésre fognak koncentrálni az elejétől a végéig!


Spanyolország-Németország (ma 20:30)
Tipp 1: HT/FT Németország/ Németország
Odds: 1.67
Iroda: bet365

A mai nap csúcsmérkőzése minden kétséget kizáróan Spanyolország és Németország találkozója. A 2-es csoportot nagy meglepetésre Spanyolország vezeti, négy találkozójukból négyet nyertek, ami mindenképp önbizalmat adhat nekik. De ha jobban megnézzük, Ignacio Quereda együttese csak egy olyan csapattal találkozött, akik Európa úgymond felső felében foglalnak helyet a női labdarúgás mezőnyében. Ez a válogatott Svájc lenne. Velük 3-2-t játszottak Adrianaék egy izgalmas meccsen sikerült nyerniük. De a Románia, Törökország és Kazahsztán elleni győzelemből nem lehet kiindulni, ezek a csapatok teljesen más szintet képviselnek, és kötelező győzelmek voltak egytől-egyig.
 
Spanyolország első igazi erőfelmérője lesz ez a meccs ebben a selejtező sorozatban. Németország a női labdarúgás egyik úttörője. Hétszeres EB győztes csapatról van szó, abszolút egyeduralkodónak számítottak -és számítanak mindmáig- Európában. Ma már a franciák, és a svédek azért felnőnek melléjük, de Silvia Neid együttese még mindig a legjobbnak számít a kontinensen. Neidnek nincs könnyű dolga, hisz rengeteg jó képességű játékosa van, akik helyet követelnek a nemzeti csapatban. A nyáron rendezett VB előtt például Bajramajjal volt egy kisebb vitája, hisz a női aranylabdára is jelölt játékost csak a kispadra ültette, és helyette a németek korábbi ikonját, Birgit Prinzet kezdette. Prinz azóta visszavonult, Lira mégsem lett stabil kezdő, érezhető a feszültség edző és játékosa közt. Ez a kis affér azonban nem hat ki a csapat teljesítményére. Olyannyira nem, hogy legutóbb Kazahsztánt 17-0-ra páholták el.

Ma mindenképp nehezebb dolguk lesz, de Spanyolország sem jelenthet akadályt nekik. Délen az idő is kedvező lesz számukra, nem kell fagypont körüli hőmérsékleten játszani. Ebből a német együttesből nem lehet kiemelni csak úgy egy-két játékost. Csapatként is egyénileg is világsztárok. Lira és Gaerefrakes is jelölt a világ legjobb játékosa szavazáson idén, de még két-három német lány bőven ott lehetne. A válogatott színesbőrű csatára, Mbabi például Kazahsztánnak 13 perc leforgása alatt rúgott négy gólt, ami mindenképp rekordgyanús. Vagy ott van éktársa, Alexandra Popp, aki az utánpótlás válogatottakban már bizonyított, U20-as VB gólkirálynője volt. Az egyedüli olyan női játékos, aki a srácok fociakadémiáján tanulhatott. Nem vitás, hogy az előttünk álló évek meghatározó játékosa lesz, sőt már most is az, pedig mindössze 20 éves. Eddig három alkalommal kapott helyett a felnőtt csapatban, és már négy gólnál tart a fiatal támadó.
 
De estig lehetne sorolni a német játékosok erényeit, eredményeit. Azt hiszem, tényleg fölösleges lenne méltatni őket, az eredményeik önmagukért beszélnek. Spanyolország csapata ma minden bizonnyal elveszíti a csoportelsőséget, és helyreáll a világ rendje. Jelenleg talán a francia csapat kivételével nincs olyan együttes Európában, akik borsot tudnának törni a németek orra alá. Ezen a találkozón azért színvonalas focira lehet számítani, de a vendégek végig kezükben fogják tartani a meccset. Rögtön az elején rúgnak majd 1-2 gólt, és tudatosítják a hazaiakban, hogy nekik maximum a csoport második helyére lehet esélyük. ( Ami szintén továbbjutást ér majd nekik, ha csak a németektől szenvednek vereséget a csoportban)
 
Ezt a négy találkozót rendezik ma Európában a hölgyeknél. Az esti spanyol-német találkozót az egyik legismertebb sportcsatorna is közvetíti, így akinek van ideje, vagy csak kíváncsi arra, hogy hol tart a női labdarúgás napjainkban, az mindenképp jól fog szórakozni, és jó eséllyel lát vagy 5-6 gólt is!

Az egyik legnépszerűbb fogadóirodánál, a bet365-nél élőben is fogadhatunk a meccsekre, kár lenne kihasználatlanul hagyni ezt a lehetőséget!
 
Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,