Mai tippajánló: UNI Seat Győr – ZVVZ USK Praha

2011-11-17
Csütörtökön folytatódnak a küzdelmek a női Euroligában, a Győr ismét egy neves játékosokból álló csapatot lát vendégül. A mieinknek eddig nem volt túl sok sikerélménye a legrangosabb európai kupasorozatban, és ma sem nekik áll a zászló.

UNI Seat Győr – ZVVZ USK Praha
Euroleague Women
 
Tipp: Praha pontjai 76.5 fölött
Odds: 1.85
Iroda: unibet
Kezdés: 18:00

Az UNI Seat Győr pár hete megvált egyik legjobb játékosától, Montgomerytől. Ő volt az a játékos, aki fel tudta venni azt a tempót, amire ebben a sorozatban feltétlenül szükség van. Ő már nincs a csapatnál, és ez meg is látszik a teljesítményükön. Azt még meg lehet bocsátani, hogy a Galatasaraytól 106-82 arányban kikaptak, mert ott a két klubot nem említhetjük egy lapon. Nagyjából annyi esélye volt a Győrnek, mintha fociban az ETO a Real Madriddal játszott volna. Viszont ezután a Vici Asites ellen is sikerült 71-51 arányban kikapni, ami már elég csúnyának tűnik. A kaunasi csapatnak ez idáig az volt az egyetlen győzelme…
 
A csoport élcsapatai, és a Kaunas-Győr duó között hatalmas szakadék tátong, de látható, hogy a két sereghajtó között is van némi tudásbeli különbség. Füzy Ákos együttese hétvégén a magyar bajnokságban sem villogott. 49-46 arányban sikerült nyerniük a Vasas ellen, gondolhatjuk milyen színvonalú játék folyhatott. Ha az gondoljuk, hogy Füzy Ákos tartalékolt, akkor tévedünk. Ciglar, Nagy és Rasheed is bőven 30 perc fölött játszott! Azon a meccsen egyetlen triplát sem sikerült értékesíteni, viszont eladtak 20 labdát, ami aggodalommal töltheti el a győri kosárbarátokat.
 
Nagyon gyenge formában játszik a dunántúli csapat, és nem ma fognak feltámadni. Ha megnézzük előző meccsük shot chartját, az első negyedben a Kaunas ellen talán egy mezőnykosaruk volt... Ki kell mondanunk, még akkor is ha fáj: a Győr nem Euroliga szint!
 
A Prága viszont annál inkább! Megszokhattuk az utóbbi években, hogy az USK képes szélsőségekre. Képes megverni a legjobbakat, ugyanakkor tud izzadtságszagú meccset játszani gyengébb csapatok ellen. Ez utóbbiban bízhatna a Győr, de a Prága nem fog nekünk szívességet tenni. Már csak azért sem, mert a csoport erős, a csehek pedig 2/3-as mérleggel állnak, tehát szükségük van a győzelemre a továbbjutáshoz.
 
A Prága természetesen már megérkezett Győrbe, és legnagyobb bánatunkra DeLisha Milton-Jones is az utazó kerettel tartott. Ez még nem is lenne baj, de az igen, hogy minden bizonnyal játszani is fog ma délután. Milton-Jones rutinja aranyat ér, elég azt megemlítenünk, hogy a Team USA tagjaként kétszer volt világ- és olimpiai bajnok. Az Euroligában csapata legjobbja dobott pontokat és lepattanókat tekintve.
 
Akármennyire formán kívül játszik ezekben a hetekben a Győr, Milton-Jones játszani fog. Nem fogják megkockáztatni azt, hogy akár egy percig is izgulniuk kelljen. Lehet, hogy a meccs végén már pihenni fog DeLisha, de akkora már valószínűleg 10-15 pont lesz köztük, és nem a győri lányok javára…
 
A Prága csapatáról még pár szót. Milton-Jones mellett itt játszik még a spanyol válogatott Montanana is. Ő eljátszik 3-as és 4-es poszton is, de a palánk alatt is feltalálja magát. A csapat viszont attól csapat, hogy a cseh válogatott többsége is itt pattogtat. Bartonova, Burgrova, és Kulichova mellett külön említést érdemel a következő két játékos. Az egyik Viteckova, a másik Elhotova. Eva Viteckova már bizonyított, az egyik legjobb, legelismertebb európai kosaras. Viszonylag magas termete ellenére kintről is vajkezű, nagyon nehéz ellene védekezni. Elhotova pedig úgy játszik, mintha afro amerikai lenne. Úgy tör be palánk alá, mint nagyon kevesen Európában. Az ő játékát élvezet nézni! (Sőt nem csak a játékát, hisz az Euroliga egyik legszebb játékosáról van szó.)
 
Összegezve tehát egy formán kívüli, tanulóévét töltő Győr egy mindenáron győzni akaró Prágával találkozik. A Prága csapatában mindenki játékra kész, a Milton-Jones körüli herce-hurca ködösítésnek tűnik. A dunántúli együttes az utóbbi hetekben kritikán aluli játékot produkált. A rossz dobóforma mellett rengeteg eladott labdával rendelkeznek. A Prága ezekből a turnoverekből rendre le fogja indítani a Ciglarékat.
A cseheknek szüksége van erre a győzelemre. Ha komolyan veszik a találkozót, akkor nekik 80 pontig minimum el kell jutniuk. Ez egy olyan mérkőzés lesz, ahol gyűjthetnek egy kis önbizalmat a későbbiekre. Nyolcvan pont alatt nem fogja megúszni az UNI Seat!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,