Mai tippajánló: U21 Írország – U21 Liechtenstein

2011-11-14
Úgy tűnik, mintha sztrájkolna a sportvilág, annyira kevés eseményt rendeznek a mai napon. De már nem kell sokat böjtölni, hétvégén indul a nagyüzem, felélednek a nagyobb bajnokságok is, és beindul az élet a pályákon. Azonban ma is van itt egy U21-es EB selejtező, amiben van fantázia!

U21 Írország – U21 Liechtenstein
U21-es EB selejtező
 
Tipp: 3.5 gól fölött
Odds: 1.55
Iroda: Unibet
Kezdés: 20:30

Írország utánpótlás csapatait sosem szoktuk a legjobbak közt emlegetni. Ez nem véletlen. Viszont ez a korosztály most eléggé életképesnek tűnik. Talán azért is jó, hogy kicsit foglalkozunk a meccsel, mert ebben az ötösben szerepelnek a magyar U21-es srácok is, sajnos egyelőre nem sok sikerrel. Nézzük is gyorsan, hogy mi a helyzet a 7. csoportban.
 
Jelenleg az olaszok vezetik az ötöst, négy meccsükből mind a négyet megnyerték. Aztán jönnek a törökök, akik már hat találkozón vannak túl, és 12 pontot gyűjtöttek. Majd jönnek az írek, akik három mérkőzésükön hat ponttal gazdagodtak, a magyarok, és Liechtenstein válogatottja még nem gyűjtött egyetlen pontot sem. Sajnos nem jó a mieinket egy lapon emlegetni a miniállam válogatottjával, de ez a kőkemény valóság !? ...
 
Foglalkozzunk inkább a mi meccsünkkel. Az írek reális célja a csoport második helyének megszerzése. Első lépés számukra Liechteinstein legyőzése, ami nem jelenthet számukra problémát. A miniállam válogatottja eddig csak vereségeket könyvelhetett el. A legszorosabb eredményük egy 0-3 volt, amit Törökország ellen értek el hazai pályán. De játszottak ők 1-4-et, 1-6-ot, és 2-7-et is, tehát joggal várhatjuk ma is, hogy 4-5 gólt rúgnak az írek.
 
Nem is az a meglepő, hogy Liechtenstein mind a négy mérkőzését elvesztette, ehhez hozzá vagyunk szokva. De ahhoz már nem, hogy három meccsen is rúgtak gólt, ráadásul az olaszoknak kettőt is. Úgy tűnik, a miniállam fiataljai sem annyira impotensek, ami a támadójátékukat illeti. Azért Olaszországnak kettőt rúgni, az nem lehet véletlen. Mi például simán 3-0-ra elbuktuk az olaszok elleni meccsünket.
 
Írország és Liechteinstein meccsén igazi fesztiválra számíthatunk. Az ír focifanok most nagyon fel vannak dobva. A múlt héten felnőtt csapatuk EB pótselejtezőn 0-4 arányban verte Észtország válogatottját idegenben! Az a 0-4 el is döntötte a párharcot, Írország ott lesz az EB-n. Valahol ez kijárt nekik, Thiery Henry ominózus kezezős gólja után ez így igazságos. Persze Észtország talán kicsit másképp gondolja, de ez megint más lapra tartozik
 
*Az észtek és az írek meccsét Kassai Viktor vezette pénteken. Ez még nem lenne önmagában baj, de az észtek nehezen emésztették meg, hogy a magyar spori két játékosukat is kiállította, és a meccs végén még egy büntetőt is megítélt az íreknek, mintegy tőrt döfve az észt szurkolók szívébe. A legnagyobb közösségi oldalon Kassai gyűlölő oldalt indítottak az észtek :D –Modern korok modern rákfenéje… Az igazsághoz hozzátartozik, hogy  a magyar játékvezető minden döntése helytálló volt. Kassai nem szokott felelőtlenül lapokat osztogatni. Ha ő a kártyákhoz nyúl, annak mindig oka van, és itt zárjuk is le ezt a kis bulvárral átitatott kitérőt.
 
A felnőtt válogatott sikere Írországban a fiatalokat is ösztönzi! Az U21-es csapat is villantani akar, meg akarják mutatni, hogy nemcsak a ’nagyok’ képesek megdobogtatni a szurkolók szívét. Ehhez ideálisabb ellenfelet nem kívánhatnának Liechtenstein válogatottjánál.
Októberben Írország már játszott mai ellenfelével, és idegenben 4-1 arányban bizonyult jobbnak. Most hazai pályán is bizonyíthatják, hogy mit is tudnak valójában. A győzelem ténye nem lehet kérdés, de nagyon fontos a gólkülönbség is. A csoportmásodikok közül csak a legjobb négy jut tovább, így a gólkülönbségnek igazán nagy jelentősége van.
 
Gólkülönbséget pedig ebben a csoportban egyedül a miniállam válogatottja ellen lehet javítani.
Írország most ünnepel, ez a találkozó remek felvezetése lesz a holnapi EB pótselejtező visszavágójának. Az a mérkőzés gyakorlatilag csak formalitás, de arra mindenképp jó lesz, hogy a dublini Aviva stadionban 51.000 ember tomboljon, és megköszönje a fiúknak a felejthetetlen élményt. Az U21-es csapat ma nagyot fog játszani, Liechtenstein sok jóra ma sem számíthat, de ehhez már hozzá vannak szokva. Tippünk 5-0, vagy 5-1.

Sok sikert mindenkinek mára!

Címkék: sportfogadás, tipp,