Mai tippajánló: U19 Hollandia-U19 Finnország

2011-11-12
Ezen a hétvégén a bajnokságok szünetelnek, hisz szerte a világon selejtezők, pótselejtezők, barátságos válogatott meccsek zajlanak. Szomorkodásra azonban semmi oka a focibarátoknak, hiszem ma például egy Anglia-Spanyolország találkozót is megtekinthetünk, ami mindenképp csemegének ígérkezik.

U19 Hollandia-U19 Finnország
U19-es EB selejtező
 
Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.57
Iroda: bet365
Kezdés: ma 17:30

Aki arra számított, hogy erről a meccsről írunk, az a kezdeti csalódás után azért olvasson tovább, hisz van mára is egy nagyon jónak ígérkező tippünk!
 
Ezekben a napokban nemcsak a felnőtt válogatottak, de a fiatalok is pályára lépnek a különböző korosztályokban. Az U19-es csapatok 12 csoportba vannak osztva, a mi két együttesünk a 11-es sorszámú kvartettben kapott helyett. Itt nem oda-visszavágós rendszerben zajlanak az események. Minden együttes három meccset játszik, és azon három meccs alapján a legjobb kettő megy tovább automatikusan. Egy találkozón már túl vannak a csapatok ebben a csoportban. Hollandia magabiztosan 3-0 arányban verte Moldovát, míg a finnek egy fordulatos és élvezetes meccsen 4-2 arányban vereséget szenvedtek Horvátországtól.
 
Tippünk nem túl meglepő, de annál biztosabb. Nagy valószínűséggel ezen a meccsen is minimum három gólt láthatunk, akárcsak a két együttes előző meccsein. A mérkőzés esélyese természetesen a narancsmezes alakulat. Az Oranje utánpótlás csapatai általában támadó felfogásúak, rövid passzos játékukra építenek évtizedek óta. Ez a korosztály az U17-es korosztályban már bizonyított, most itt az ideje, hogy az U19-ben is beírják a nevüket a történelembe.
 
Hollandia semleges pályán is esélyese lenne ennek az összecsapásnak, de ez a csoport a meccseket Hollandiában játssza. Az Oranje csapatában olyan játékosok játszanak, mint Achahbar, aki az élvonalbeli Feyenoordban bizonyít hétről hétre, vagy Davy Klaassen, aki a nagy múltú Ajax focistája. Wim van Zwam csapatától ne nagyon várjunk defenzív játékot. Moldova ellen is csupa olyan játékosnak adott lehetőséget a középpályán, akik támadó felfogásúak. A négy védő mellett szinte hat csatár játszott. 4-3-3-as rendszerben léptek pályára, és természetesen végig fölényben voltak. A 17-1-es lövésarány, vagy a 7-1-es szögletarány is arról árulkodik, hogy a 3-0 talán még a moldávok számára hízelgő eredmény, 4-5 gólt is kaphattak volna. Ezt a korosztályt láthattuk az U17-es tornákon, és megállapíthatjuk, a hollandoknak nem kell félniük, hogy ha Sneijder vagy Robben kiöregszik.
 
Finnországban a fiatalok képzésére jóval kevesebb figyelmet fordítanak, és az anyagi lehetőségek se, olyanok, mint Európa sok más országában. Sokan azt gondolják, hogy egy anyagilag stabil országban a focistáknak arrafelé arany életük van, pedig ez nem így van. Egy átlagos élvonalbeli játékos nem sokkal keres többet, mint egy átlagos szakmát űző civil, például egy autószerelő, vagy egy asztalos. Furán hangzik, pedig igaz. Mégis sokan választják Finnországot, hisz amit a klubvezetők ígérnek, azt napra pontosan meg is kapják a játékosok. Gondoljunk csak bele, például milyen a mi bajnokságunk színvonala, és ahhoz képest mennyire túl vannak fizetve a játékosok. De nagyon eltértünk a témától, úgyhogy koncentráljunk inkább ismét a meccsre.
 
A finn srácok első mérkőzésüket 4-2-re elvesztették, de nagyon szimpatikus, őszinte játékot játszanak. Ebben a korosztályban még a győzni akarás viszi előre őket, itt a taktika még háttérbe szorul. Aztán, majd ahogy felnőnek, úgy ölik ki belőlük a focit, de ez is más lapra tartozik…
 
Hollandia és Finnország U19-es csapatai nem fognak gólszegény meccset játszani. Az Oranje eleve otthon játszik, a közönség mellettük áll majd, és végig biztatja az övéit. Ha Horvátország négyet rúgott a finneknek, az arról árulkodik, hogy a védekezésük nagyon sebezhető. Márpedig ezek az Achahbar féle cselgépek nagyon élnek ezeken a találkozókon. Az Ajax és a Feyenoord utánpótlás nevelése nemcsak Hollandiában, de az egész világon elismert. Ha valaki ezekben a kluboknak játszik fiatal korában, az aligha lehet véletlen.
 
A finnek azért nem fognak annyira visszahúzódni, mint tették azt a moldávok az Oranje ellen.  Veszélyes kontrákkal ők is okozhatnak kellemetlen pillanatokat van Zwam csapatának. A finneknek amúgy nincs veszíteni valójuk. Mindent fel fognak tenni egy lapra. Nekik egy pontra minimum szükségük lenne, mert ha a csoport másik meccsén Horvátország veri Moldovát, akkor nekik marad a harmadik hely...
 
E két válogatott meccsén szinte elképzelhetetlen, hogy ne essen legalább három gól. Az 1.57-es odds pedig nagyon is játszhatónak tűnik, ne hagyjuk odaveszni!
Sok sikert kívánunk mindenkinek!


Címkék: sportfogadás, tipp,