Mai tippajánló: Sparta Praha-Lyon

2011-11-03
A női BL-ben csütörtökre is maradt három mérkőzés, hogy a női foci kedvelői ne unatkozzanak, és persze tudjanak fogadni a meccsekre. A bet365 élő fogadási lehetőséget is nyújt majd, tehát minden adott, hogy egy kis pénzhez jussunk.

Sparta Praha-Lyon
Bajnokok Ligája – Női
 
Tipp: 3,5 gól felett
Odds: 1.65
Kezdés: 14:00

A mai meccsek közül ezen a találkozón nem az a kérdés, hogy melyik csapat nyer, csak az, hogy mennyivel. Természetesen nincsenek előre lefutott meccsek, de itt a két együttes közt akkora a tudásbeli különbség, hogy számunkra nehezen elképzelhető a hazai siker.
 
A cseh Sparta Praha nemzetközi szinten nem olyan tapasztalt, mint francia ellenfele. A cseh bajnokság színvonala sem olyan, ahol a Prága igazán fejlődni tudna, és évről évre javulna a klub. A Sparta Praha otthon csak a Slaviával tud igazán éles meccseket játszani, ami számukra azért nem jó, mert egy olyan találkozón, ahol 7-8 góllal nyernek, attól az ő játékuk nem fejlődik. Nincsenek olyan klubok Csehországban, akik fel tudnák venni a versenyt a prágai lányokkal. A cseheknél a női foci még alakulóban van, de ezzel jó pár ország így van, köztük mi is. Anyagi lehetőségeik is korlátozzák, ha megnézzük a keretüket, láthatjuk, hogy csak hazai játékosok játszanak a csapatban. A Prága egy körrel hamarabb csatlakozott a női BL mezőnyéhez, és azt a kört sikeresen vette, hisz a Limassol csapatát tudta búcsúztatni. Az a két meccs, amit a Prága a Limassol ellen játszott, már indikál nekünk egy-két dolgot, hogy ma mi is várható a Lyon ellen. A Sparta hazája bajnokságában nincs ahhoz hozzászokva, hogy gólokat kap. Márpedig a Limassol mindkét meccsen betalált a prágai kapuba, pedig a ciprusi klubot sem nagyon jegyzik nemzetközi szinten…
 
A cseheknek nem volt szerencséjük a sorsolásnál, hisz a Lyon a női BL mezőnyének egyik legerősebb csapata. Róluk azt kell tudni, hogy az utolsó két döntőben résztvevők voltak, tavaly pedig meg is nyerték a legrangosabb európai kupasorozatot. Azt a Potsdamot múlták fölül, akik tegnap 10-0 arányban nyertek a Glasgow City ellen.
 
A Lyon anyagilag is erősebb klub, mint a csehek. A francia csapatban minőségi légiósok játszanak. A svéd Lotta Schelin például a francia pontvadászatban 7 meccsen 11 gólt hozott össze eddig, az egyik legjobb európai támadó. Schelin ott van a női aranylabdára esélyesek közt, mint ahogy rajta kívül még ketten a Lyonból. Hasonló a szituáció, mint férfi vonalon a Barcelonánál. De Schelin mellett van brazil, costa ricai, tunéziai és svájci légiósuk is. Az Olympic legfőbb erőssége a csapategység. A csapat gerince évek óta együtt játszik, és természetesen a francia válogatott is főleg a Lyon csapatára épül. A nyáron rendezett VB-n láthattuk őket, nagyon szép focit játszanak ezek a lányok.
 
Az Olympic Lyon is játszott már két meccset a Bajnokok Ligájában idén. A Cluj csapatát kettős győzelemmel búcsúztatták, amiben semmi meglepő nem volt. Ami sokat sejtető, hogy a Cluj elleni első meccsen a Lyon idegenben 9-0-ra tudott nyerni, ezzel el is döntötte a továbbjutás sorsát. Persze a továbbjutás már a sorsolásnál eldőlt, nagyjából olyan volt ez, mintha egy magyar férfi NBI-es csapat a Barcelonával, vagy a Real Madriddal játszott volna.
Az a Cluj elleni 0-9 is mutatja, hogy a Lyon idegenben sem játszott visszafogottan. Olyan támadókkal, mint Schelin, Le Sommer vagy Thomis nem is lehet más céljuk, mint magabiztos előny kiharcolása a visszavágó előtt. A középpályán is olyan rutinos játékosok, mint Sonja Bompastor, vagy épp Necib, akit ez előtt a női BL legszebb játékosának is megválasztottak.
 
A Lyon tehát egy olyan klub női vonalon, akitől tartanak az ellenfelek. Egyre másra gyártják a gólokat, ami vonzza a közönséget. Legutóbbi bajnokijukon is 11-0 arányban győztek, és a Cluj ellen bizonyították, hogy nemzetközi szinten sem adják alább. A Sparta Praha célja az lehet, hogy játszanak egy jó meccset, és megpróbálják megnehezíteni a franciák dolgát, ami a továbbjutást illeti. Egy, vagy két gólra jók lehetnek a hazaiak is egy kis szerencsével, de az valószínűsíthető, hogy a Lyon magabiztosan nyer a Prága ellen. Ha ma kilenc gólt nem is fognak lőni, négy-öt francia találatra nagyon jó esély van. A bet365 fogadóiroda pedig élő fogadási lehetőséget is nyújt, aki tudja, használja ki!


Címkék: sportfogadás, tipp,