Mai tippajánló: Schalke 04 – Steaua Bukarest

2011-12-01
Az Európa Liga csoportköre a vége felé közeledik. Többen már továbbjutottak, többen már kiestek, de sok csapat sorsa még a hátralévő két találkozón fog eldőlni. Ilyen csapatok a Schalke és a Steaua is, a 'J' csoportban még mindketten továbbmehetnek az egyenes kieséses szakaszba.

Schalke 04 – Steaua Bukarest
Európa Liga
 
Tipp: Ht/Ft Schalke04 / Schalke 04
Odds: 1.95
Unibet
Kezdés: 19:00

Az idei kiírás legszorosabb csoportja a ’J’ jelű kvartett. Még a negyedik helyen álló Larnaca is továbbmehet, persze csak matematikai esélyei vannak. Viszont a német Schalke és a román Steaua jó eséllyel vág neki a hátralévő meccseknek. Ez a ma esti találkozó igazi téttel bír, aki itt nyer, az jó eséllyel tovább is lépet a hatodik meccstől függetlenül. Cél tehát este a győzelem lesz, főleg igaz ez a német együttesre. Raulék győzelem estén mindenképp a következő körbe lépnének.
 
Ami a vendég Steaua csapatát illeti, voltak már magasabban is. Jelenleg a román pontvadászatban is csak a 6. helyen állnak, hátrányuk már 11 pont a Dinamoval szemben. Romániában az első négy hely kupaindulást, a Steaua célja sem lehet más, mint ezen helyek valamelyikének megszerzése. Illetve jövőre is ott lehet az európai porondon, ha megnyeri az EL-t. Persze erre az esély szinte semmi. Ilie Stan csapatát ma sem lehet leírni, de a mérkőzés esélyese egyértelműen a német Schalke 04.
 
Gelsenkirchenben hozzá vannak szokva a szurkolók, hogy a Schalke valamelyik sorozatban egész sokáig menetel. Tavaly például megnyerték a német kupát, és a Bajnokok Ligájában is egész messze jutottak, csak a Manchester United tudta őket megállítani a célegyenesben. A királykékek tehát komolyan veszik a kupasorozatokat, és ez nem utolsó szempont egy tippnél. Jelenleg vezetik a ’J’ csoportot, de egy döntetlennel nem lennének boldogok. Nekik ma egy céljuk lesz, ez pedig a győzelem. Így az utolsó, a hatodik meccsükön már tét nélkül játszhatnának, valószínűleg olyan játékosok kapnának szerepet, akik idén kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Ráadásul egy fárasztó utazást is megspórolna több kulcsjátékos, ha ma este továbbjutna a csapat.
 
H. Stevens együttese nincs rossz formában, annak ellenére sem, hogy hétvégén a Dortmund megverte őket. A Ruhr-vidéki derbit elbukták, be kell vallani, az nem az ő meccsük volt. De a Bundesligában egész jól állnak, a Bayern például csak három ponttal előzi meg őket. A holland mester ma este a legerősebbnek vélt kezdőcsapatát küldi csatába. Ő lenyilatkozta, hogy ezen a meccsen szeretnék lezárni az EL ezen szakaszát, és Izraelbe úgymond már csak kirándulni mennének.
 
A tippünk erre a ma esti meccsre, hogy a német klub érvényesíti fölényét, és viszonylag simán átlép a román csapaton. Az odavágó 0-0-val végződött még valamikor ősz elején, de itt most a németeknek áll a zászló. A holland mester remek védelmet rakott össze, az EL-ben mindössze egy gólt kapott a királykék csapat, és emellett rúgott nyolcat. Ezzel szemben a Bukarest már nyolc kapott gólnál jár, a védelmük sokkal sebezhetőbb. Idegenben meg főleg, a Maccabi például 5-0-ra verte a románokat. De nem sikerült nyerniük a csoport leggyengébb csapata, az AEK Larnaca ellen sem.
 
Aki kilátogat a Veltins Arénába ma este, az alighanem győzelemnek örülhet. Amúgy a találkozót a spanyol Mateu Lahoz vezeti, aki ha nem is látványosan, de kulcsszituációknál biztosan Raulék javára fog ítélni. De nem valószínű, hogy szükség lesz a játékvezető segítségére. A német csapat sokkal gyorsabb tempóhoz van szokva, mint amit a románok otthon megszoktak. Ha a Schalke megnyomja a meccs elejét –mint ahogy meg fogja-, akkor 15-20 perc után akár kétgólos hátrányt is összeszedhetnek a románok. Raulék el fogják dönteni a találkozót már az első félidő végére, egész biztos, hogy nem akarnak végig izgulni. Stevens nem beszél a levegőbe általában. Ha ő azt mondja, hogy a legerősebb csapat játszik este, az úgy is lesz. Tippünk, hogy a Schalke már félidőre vezetést szerez, és azt a meccs végéig meg is őrzi.
 
Végezetül pedig a két csapat előzetes összeállítása:
 
Schalke 04: Unnerstall-Uchida, Papadopulos, Matip, Fuchs-Jones, Holtby, Draxler, Raul, Baumjohann-Huntelaar
 
Steaua: Tatarusanu-Martinovic,Galamaz,GeraldoAlves,Latovlevici-Bicfalvi,Bourceanu,Brandan,Costea-Rusescu,Tanese

Címkék: sportfogadás, tipp,