Mai tippajánló: Ros Casares Valencia - UNI Seat Győr

2011-11-30
A női Euroligában a csapatok az első kör feléhez érkeztek, több szoros, és több kevésbé izgalmas meccsen vagyunk túl. A mai tippünk is egy olyan meccshez kapcsolódik, ahol minden bizonnyal nem lesz ok az izgalomra, ami a győztes kilétét illeti.

Ros Casares Valencia - UNI Seat Győr
Euroleague Basketball Women
 
Tipp: Ros Casares pontjai 85.5 fölött
Odds: 1.85
Iroda: expekt
Kezdés: ma 20:30

A Győr Valenciába látogat a Ros Casares csapatához, akik itt Magyarországon is nyerni tudtak, méghozzá elég simán. Ha a Győr nem is tud nyerni ma este, attól mi még megtehetjük!
 
A Valencia jó eséllyel pályázik a Final Fourra, nagyon erős csapatot raktak össze idén, amit mégy az idény közben meg is erősítettek Lauren Jacksonnal. A spanyolok erejét mutatja, hogy hét meccsükből hatot megnyertek, csak a Prága tudta őket megverni. Múlt héten világraszóló sikert arattak, a török Galatasaray-t verték 76-46 arányban, ráadásul idegenben. Az amerikai légiósokkal felálló török csapatnak köze nem volt a meccshez, a Valencia valósággal sokkolta őket.
 
Októberben már találkozott a Győr és a Valencia, természetesen spanyol siker lett a vége. Ma sem lesz ez másként, nem megbántva a győrieket, a két csapat nincs ugyanazon a szinten. A mieink azért próbálnak küzdeni, ami eddig arra volt elég, hogy a Gdynia-t megverjék. A zöld-fehér klubnak így egy győzelem mellett hat veresége van, de legyünk őszinték, ez a realitás. A Győr még újonc ebben a ligában, ők elsősorban tanulni szerettek volna.

De ne beszéljünk mellé, térjünk rá a tippre, és annak okaira. Októberben 80-63 lett a két csapat találkozójának eredménye, ma is valami ilyesmire számíthatunk. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy akkor még a csapatnál volt René Montgomery, aki azóta már messze jár. Igaz, hogy csak kilenc pontig jutott, de ő kulcsjátékosa volt az UNI Seat csapatának.
 
Nem mehetünk el szó nélkül a két csapat múlthetei meccsei mellett. Amíg a Valencia megsemmisítette a Galatasarayt, addig a Győrt a Ekaterinburg 97-60 arányban verte, azaz 37 pontot tett közé! Ki lehet kapni az oroszoktól, de gondoljunk csak bele, 37 pont az rengeteg ezen a szinten. De mégsem ez a 97 a győriek rekordja, a Galatasaray pár hete 106 pontot dobott nekik, ami egészen félelmetes. (Az a Galatasaray, akit a Valencia múlthéten 30 ponttal vert…) Ugye lehet érezni némi különbséget már az eredmények alapján is.
 
Statisztikázni azonban mindenki tud, jöjjön egy kis szakma. A múltheti Galatasaray-Valencia igazi erőfelmérő volt, amire alapozhatnak a spanyolok. Annak a találkozónak két kulcsa volt. egyrészt a törökök védekezésben nem tudtak mit kezdeni a Ros Casares palánk alatti játékával. Hetes rotációval szétszedték a törököket. Palau és Lyttle is eljutott 20 pontig, de ami még beszédesebb adat, az a lepattanózás. Azt ugyanis szintén a spanyolok nyerték, méghozzá 21-el. A palánk alatt iszonyatosan erős a Valencia. Ugyanakkor a Ros Casares zónavédekezésével nem tudott mit kezdeni a Galatasaray. Ők képtelen voltak a palánk alatti játékosaikat megjátszani, kintről meg nagyon nem ment nekik.
 
Ezek a dolgok ma is kulcsszerepet játszanak majd. Amíg a spanyol sztárcsapatban hemzsegnek a két méter körüli klasszis kosarasok, addig nálunk Quantira Hollingsworth-t kivéve nincs 1.90 fölötti játékosunk sem. Ez óriási hendikep a spanyol csapat számára. Ha az amúgy szintén bikaerős Galatasarayt így meg tudták verni, akkor mi sem bízhatunk a tisztes vereségben. Talán abban bízhatnánk, hogy a spanyolok könnyedén veszik, és azokat játszatják, akik nem jutnak mindig játéklehetőséghez, de a Valenciában pont ezek a játékosok küszködnek kisebb-nagyobb sérüléssel.
 
Említettük, hogy a Győrnek egy játékosa van 1.90 fölött. Enyhe túlzással a Valenciának csak 1.90 fölötti játékosa van. Jackson, Lyttle, Wauters, Foreste, Yacoubou, és Vesela is eléri az említett magasságot, akárhogy is számoljuk, ez hat játékos. Közülük ugyan például Foreste nem fog játszani, de akik fognak, azok világsztárok, nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosok EB, VB és olimpiai szerepléssel a hátuk mögött.
 
A Ros Casares valószínű zónázni fog ma is. Egyrészt kevesebb energiát emészt fel, másrészt hatékony is. Ha a Győr játékosainak kintről kell dobálni, az már rég rosszat jelent. Persze kifoghatnak jó dobóformát, de erre viszonylag kevés az esély az eddigi meccseik alapján. Lepattanózásban pedig tényleg semmi jóra nem számíthatunk. Ha az atletikus játékosokkal felálló Galatasaray-t így megverték a lepattanócsatában, akkor Ciglaréknak sincs semmi esélyük.
 
Azért sok sikert kívánunk az UNI Seat Győr csapatának! Ha lehet ilyet kívánni, akkor 86-90-es végeredményt kívánnánk, annak mindenki örülne. Egyrészt jönne a tipp, másrészt nyerne a Győr csapata. Sajnos, vagy nem sajnos, de az előzőre több esély mutatkozik. ...
 
Mindenkinek sok sikert a mai napra!

Címkék: sportfogadás, tipp,