Mai tippajánló: Racing Santander – Malaga

2011-11-21
A 12. forduló záró mérkőzésén a 18. helyen álló Racing Santander a 7. Malagát látja vendégül hétfő este. A két csapat eddig lejátszott találkozói alapján nem számíthatunk sok gólra, de egész biztosan izgalmas meccset fognak játszani a felek.

Racing Santander – Malaga
Primera Division
 
Tipp: Malaga DNB
Odds: 1.75
Iroda: expekt
Kezdés: ma 21:00

A Santander helyzete nem túl rózsás, jelenleg ugyanis kieső helyen állnak. Erről a 18. helyről pedig csak egy győzelem mozdítaná el őket, döntetlennel nem sokat érnek. Márpedig a Racing az élvonal idei döntetlenkirálya, tizenegy meccsükből hatot adtak ikszre. A válogatott meccsek alatti szünetben azért Hector Cuper kezelésbe vette a csapatát, és próbálta azt a formát konzerválni, ami már a Betis ellen győzelmet ért. Nekik talán nem jött jól a szünet, ki tudja mennyire vettette vissza őket. De az biztos, hogy a sérültek számára jó volt ez a két hét pihenő, így többen ma este már bevetésre készek.
 
Cuper 4-2-3-1-es hadrendben küldi pályára csapatát. Ez nem meglepő, napjainkban már a 4-4-2 számít meghökkentőnek. Hogy ez a felállás, ez a taktika mire lesz elég, azt csak a meccs után tudjuk meg, de az eddig lőtt hét góljuk nagyon kevésnek számít. Kis túlzással majdnem minden második meccsén lő csak gólt a Racing, így pedig nem lehet bennmaradni az élvonalban.
 
A Malaga a meccs előtt a 7. pozíciót tudhatja magáénak, de egy győzelem esetén az ötödik helyre ugranának föl. Kell is nekik a három pont, mert a nyáron eurómilliókból megerősített klub a BL-be vágyik jövőre, ahhoz pedig kellenek a pontok. Ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek, ráadásul az is motiválhatja Cazorláékat, hogy három nagy riválisuk is kikapott hétvégén. Manuel Pellegrini csapatának az ehhez hasonló meccseket egyszerűen meg kell nyerni. Annyi pénzt költöttek játékosokra a nyáron, hogy a költségvetésük már-már a Man. City-éhez hasonló. Ha csak a középpályát nézzük, Cazorla, Isco, és Joaquin is a nyáron érkezett a csapathoz. Azért a 7. hely nagyjából reális, de lesz az még jobb is. Ahol ennyi klasszis játszik együtt, abból csak jó dolgok sülhetnek ki. A Malaga csapatának erőssége, hogy náluk két irányító is van a csapatban. Cazorla és Joaquin is képes irányítani a támadásokat, remek kombinatív képességekkel rendelkeznek ezek a játékosok. Isco pedig az U21-es csapat vezére, szóval a Malaga támadói egytől-egyig klasszis játékosok. Az előretolt ék ma este Rondon lesz, aki szintén nagyon érzi a kaput, és képes lekötni a védők figyelmét.
 
A Malagának viszont nemcsak a támadósor az erőssége, hanem a védelme is. Való igaz, októberben egy hullámvölgybe került a csapat, sorozatban három vereséget is begyűjtöttek. Ilyen hullámvölgy minden csapat életében van, de a Malaga azért viszonylag hamar kilábalt belőle. Azon a három meccsen kilenc gólt kaptak, pedig nem az jellemző rájuk, hogy futószalagon kapnák a gólokat. Duda és Toulalan remekül szűr a védelem előtt. De ez a páros nemcsak szűrő feladatokat lát el, a támadásokat is rendre segítik. Ez a két védekező középpályás játékos rengeteget dolgozik, hogy Joaquinék elől kedvükre szervezhessék a támadásokat. A Demichelis-Mathijsen duó vezette védelem pedig kifejezetten jó teljesítményt nyújt. A kapuban pedig az a Willy Cabalero áll, akit sokan az argentin válogatottba követelnek.
 
Az biztos, hogy a Malaga költekezése nem volt hiábavaló. Minden esélyük megvan a BL indulást érő helyek valamelyikére odaérni. Mindenki egészséges, aki számít a vendégeknél, Santanderbe pedig nyerni mennek.

Mivel a Racing nagyon érzi az egypontos meccseket, így mindenképp legyünk óvatosak. Az expekt DNB-vel is 1.75-ös szorzót kínál a vendégekre, ami így első ránézésre ajándéknak tűnik. (A DNB fogadási forma azt jelenti, hogy ha a rendes játékidő végén döntetlen születik, akkor visszakapjuk a feltett tétet. Míg ha a Malaga győzelmére fogadnánk, és netán iksz lenne, akkor bizony elbúcsúzhatnánk a pénzünktől.) Ez az 1.75-ös odds DNB-vel igazán a fogadható kategóriába tartozik. Aki tudja, tegye meg minél hamarabb, hisz nagy valószínűséggel a meccs kezdetéig ez a szorzó akár két tizedet is csökkenni fog.
 
Sok sikert, a meccshez pedig jó szórakozást!


Címkék: sportfogadás, tipp,