Mai tippajánló: Németország - Montenegró

2011-12-04
December 2-án Brazíliában elkezdődött a 2012-es női kézilabda világbajnokság. Négy darab hatos csoportban küzdenek a csapatok a továbbjutásért, ahol aztán már egyenes kieséses szakasz következik. A torna esélyese Norvégia együttese volt, de a tegnapi produkciójuk után egy-két fogadóiroda biztosan átértékeli az esélyeket.

Németország - Montenegró
Női Kézilabda Világbajnokság
 
Tipp: Németország
Odds: 2.20
Iroda: betCilc
Kezdés: ma 17:30

Itt a csoportkörben még előfordulnak edzőmeccsnek beillő találkozók. Ausztrália, Uruguay, Argentína, meg lehetne még sorolni két-három válogatottat, aki még tanulgatják ezt a sportot, nekik a legfőbb céljuk a tapasztalatgyűjtés, információszerzés, és persze a tanulás. Nem lehet egyik pillanatról a másikra berobbanni a női kézilabda élmezőnyébe, bár erre Izland lehet, hogy rá fog cáfolni.
 
Tegnap, a sok nagy különbségű győzelmek mellett voltak azért éles találkozók is. Ezeken az éles meccseken két meglepetés is született, amire a kézilabdabarátok felkapták a fejüket. Az egyik ilyen találkozó Montenegró és Izland meccse volt, ahol a bukmékerek a meccs előtt 7-8 gól előnyt adtak Izlandnak. Viszont a szigetországnak erre nem volt szüksége! Olyannyira nem, hogy 22-21-re jobbnak bizonyultak Montenegrónál, amire talán senki, vagy csak nagyon kevesen számítottak. Izland amúgy Ukrajnát verte meg, hogy kijuthasson a VB-re, ami szintén meglepetés volt akkor. Most már világosan látszik, hogy számolni kell velük, elkezdték komolyan venni a nők is a kézilabdát, és próbálnak felzárkózni a férfiak szintjére.
 
A másik meglepetés mindenképp a németek győzelme volt Norvégia felett. Erre azért már egy-két szakember tett utalást, hogy a norvégok verhetőek lesznek, de hogy rögtön az első meccsükön kikapnak, az azért mindenképp a meglepetés kategória. Aki tegnap fogadott a németekre, 6-8-szoros pénzt is kaszálhatott. Kicsit megilletődötten kezdtek a németek, az első félidőben végig futottak az eredmény után, de aztán ők is rájöttek, hogy ez a norvég válogatott fogható. A német mentalitást pedig ismerjük… - soha nem adják fel! A vége már sima volt, az utolsó percekben már nem volt esélyük Lökééknek. 31-28 lett a vége Németország javára, ez az eredmény pedig akkora lökést, akkora önbizalmat adhat nekik, hogy simán a döntőig menetelhetnek!
 
Tegnap tehát két olyan eredmény született, amire oda kell figyelni. Csakhogy amíg Montenegró negatív hős szerepében tetszelgett, addig a németek a torna aranyesélyesét fektették két vállra. Montenegrónál valami nagyon nem stimmel. Benne lehet a pakliban, hogy lebecsülték Izlandot, de egy komoly csapat 5-10 perc után már képes felmérni az ellenfele erejét. Montenegró játékosai viszont a hírek szerint végig fásultan játszottak, közel sem tudták azt hozni, mint a legutóbbi EB-n. Popovic, Bulatovic és Jovanovic kivételével mindenki betli volt az Izland elleni meccsen. Ha hármójukat kivesszük a csapatból, a többiek mindössze négy gólra voltak jók. Nem csoda, hogy vereség lett a vége, ma ennél mindenképp több kell.
 
Németország úgy jutott ki a VB-re, hogy oda-vissza megvert minket, de ezt sajnos mindenki nagyon jól tudja. Az azonban látszik rajtuk, hogy az a kettős győzelem nem volt véletlen. Norvégia ellen igazi csapatként működtek. Mint említettük, az első félidőben még nem nagyon találták a ritmust, de a második játékrész már az övék volt. A kapuba Englert helyett Woltering állt be, és szinte minden norvég lövést hárított. Ezzel a skandinávok elbizonytalanodtak, Mietzneréknek pedig erőt adott. Német oldalon hét játékos volt eredményes, közülük Mietzner (8), Richter (6), és Melbeck (6) emelkedik ki. A német lányok fizikálisan is iszonyatosan erősek, a hatvanadik percben sem látszott rajtuk, hogy fáradtak lennének. Maradéktalanul betartották a taktikai utasításokat. A norvégok nagy fegyverét, a leindításokból dobott gólokat szinte kiölték a németek. Az első ilyen gólt a második játékrész 40. perce körül dobta Rigelhuth. A meccs legjobbja egyébként Mietzner lett, nyolc gólja után ez nem is volt kérdéses. Nagyon egységes csapat ez a német, és most, hogy legyőzték Norvégia válogatottját, a céljuk csakis a csoportgyőzelem lehet. Ehhez ma meg kell verniük Montenegrót, és ha ez sikerül, utána már csak a kötelezőket kell hozni. Látva ezt a német csapatot, senki sem fog velük szívesen találkozni az egyenes kieséses szakaszban. Ez a győzelem, és a csoport első helye nagyon fontos lenne a németeknek, de persze a többi válogatottnak is.
 
Montenegró és Németország meccsén mi a németek győzelmére szavazunk. Montenegrót sokkolta a tegnapi vereség, ma sem fogják találni a ritmust. A Mobelringen kupán már volt egy-két olyan eredménye Németországnak, ami jelezte, hogy oda kell rájuk figyelni. Ott például a norvégok mellett Spanyolországot és Svédországot is megverték. Ezek a németek Jurack nélkül is bombaerősek, ezek után az sem lenne meglepetés, ha döntőt tudnának játszani Brazíliában!

Címkék: sportfogadás, tipp,