Mai tippajánló: Mönchengladbach – Borussia Dortmund

2011-12-03
A német Bundesligában ma igazi rangadót rendeznek, hisz a listavezető és címvédő Dortmund a meglepően jól szereplő Mönchengladbach otthonába látogat. Nagyon parázs csata lesz, aki szereti a focit, annak kötelező program szombat délután!

Mönchengladbach – Borussia Dortmund

Tipp: DNB Dortmund
Odds: 1.50
Iroda: Ladbrokes
Kezdés: ma 15:30

A ’gladbachtól senki nem várta azt, hogy közeledve az őszi szezon végéhez, dobogós helyen állnak. Tavaly, amikor majdnem kiesés lett a vége, nagyon összekapták magukat, és megfogadták a srácok, hogy idén elkerülik a kiesés rémét. Ezek szerint nem a levegőbe beszéltek!

A Dortmund a tavalyi bajnoki címe után kicsit lassabb rajtot vett, de most már ők is üzemi hőfokon égnek. Azért azt mindenképp meg kell említeni, hogy idén már két fronton küzdenek, hisz a Bajnokok Ligájában is helyt kell állniuk. Ráadásul Klopp nem az az edző, aki nagyon rotálná a csapatát. Jó hír viszont, hogy a Copa Americán megsérülő, és hónapokat kihagyó Barrios már teljes értékű játékos, így Lewandowski már kapott egy társat, nemcsak egyedül kell az ellenfél védőivel birkózni.

És akkor jöjjön a tipp, és persze a kulcs.

Tudvalévő, hogy a ’gladbach sikereinek titka a csapategység mellett M. Reus zsenialitása. Nem tudom, ezek a németek mit csinálnak, de minden évben feltűnik egy két vékonydongájú legény, akiből világsztár lesz. Marin, Reus, Özil, a dortmundi Götze, de már az U17-es VB-n is meg lehetett figyelni, hogy rendben van az utánpótlás. Aydin, Aycicek és még lehetne sorolni azoknak a focistáknak a nevét, akikért 2-3 év múlva Európa elit csapatai állnak majd sorban. Na de vissza az alapgondolathoz. A tipp kulcsa egyértelműen Reus kiesése. Ő szervezi a ’gladbach támadásait, gólokat lő, gólpasszokat ad. Játéka nagyon ritkán öncélú, igazi jó értelemben vett vagány, aki mindig tudja, mi is a jó döntés adott szituációkban. Nélküle viszont ez a ’gladbach nem lesz ugyanaz. Ha ezt a hendikeppet egy bajnokcsapat nem használja ki, akkor senki.

A Borussia Dortmund játéka arról szól, hogy az elejétől a végéig nyomnak, ráerőltetik a játékukat az ellenfélre. Ez az agresszivitás rendre kifizetődik. Az aktuális ellenfelek még sokszor kihúzzák az első félidőt, de a másodikban szinte mindenki összeroppan. A Dortmund eszeveszett tempót képes diktálni, ráadásul rendkívül agresszívek. Persze a szónak a jó értelmében, mert agresszivitásuk ellenére csöppet sem játszik durván a BVB.

A ’gladbach játékmesterével szemben a Dortmund irányítója, a kis Götze a pályán lesz. Götze sem itt fog megöregedni, de amíg itt játszik, szó nélkül teszi a dolgát.

Tehát összefoglalva a kulcs egyértelműen Reus kiesése. A szőke támadó 14 meccsen lépett pályára, és 10 gólt lőtt az idei szezonban. Mellette gólpasszok tömkelege, irányító poszton jelenleg a Bundesliga top3 játékosa közt van. Nélküle a ’gladbach meg lesz lőve támadásban. Maradnak majd Arango 30-40 méteres bombái, meg egy-két elvetélt kísérlet, de a hazai csapatra rá sem lehet majd ismerni. A Dortmund amúgy is nagyon stabil, eddig mindössze kilenc gólt kaptak, idegenben pedig hét meccsen ötnél járnak.
Az szinte biztos, hogy a ’gladbach Reus nélkül nem képes nyerni, DNB-vel bebiztosítva a nap tippje!

Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,