Mai tippajánló: Manchester United – Benfica

2011-11-22
A BL 5. fordulójának keddi játéknapján ismét sok izgalmas találkozót rendeznek szerte Európában. Minden csapatnak megvan a saját kis célja, ki a csoportelsőségért, ki a továbbjutásért, és van, aki az Európa Liga indulásért száll harcba ma este. A Manchester United és a Benfica a csoport első helyéért küzd, nagy valószínűséggel mindketten továbbjutónak tekinthetők.

Manchester United – Benfica
Bajnokok Ligája
 
Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.85
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:45

A ’C’ jelű négyesben a United és a Benfica is 8-8 ponttal áll, őket követi öttel a Basel, aki ma a román Galatival játszik. Tegyük fel, hogy este érvényesül a papírforma, azaz nyer a Manchester, és nyer a Basel. Pontszámban ugyan befogná a svájci együttes a Benficát, de mégsem örülhetnének maradéktalanul. Egyrészt a portugálok kettejük párharcában jobban állnak, másrészt jobb a gólkülönbségük is.  Harmadrészt pedig a luzitánok utolsó meccsüket hazai pályán játsszák az eddig nyeretlen román Galati ellen, ahol szinte biztosra vehető a több gólos Benfica győzelem...
 
A csoport állásáról, továbbjutási esélyekről ennyi elég is, nézzük mi várható a ’vörös ördögök’ és a Benfica találkozóján. Mint arról már volt szó, a Benfica egy esetleges vereség esetén is szinte biztos továbbjutó, ehhez ’csak’ le kell győznie otthon a Galatit, ami azért nem okozhat nekik gondot. Ily módon ma akár felszabadultan is játszhatnak, akár meg is lephetnék a Unitedet. Behúzódni nem fognak, egy portugál élcsapat nem arra van berendezkedve, hogy 90 percen keresztül őrizze a 0-0-t. Ez nagy valószínűséggel öngyilkosság lenne, az nem valószínű, hogy Sir Alex csapata ne rúgjon gólt vagy inkább gólokat hazai pályán.
 
A Benfica jó formában van, a Portoval vezetik a luzitán bajnokságot, és a BL-ben is jól áll a szénájuk. Jorge Jesus jól összerakta ezt az együttest, annyi szent. Minden poszton klasszis focisták játszanak, ezért nem lehet nyugodt az angol gárda. A portugál tréner azért nincs nehéz helyzetben, hisz a játékosai többnyire feltöltődve, kipihenten várják ezt a meccset, köszönhetően a kéthetes szünetnek. A Benfica 4-3-1-2-t játszik, de lehet ezt sokféleképpen értelmezni. Az valószínű, hogy Aimar irányít, előtte pedig Rodriguez és Cardozo lesz a két ék. Középen Aimar mögött J. Garcia, mellette jobb szélen Gaitan, bal oldalán pedig Witsel. A védelemben Luisao és Pereira mellett Garay és Emerson kaphat helyet az előzetesek szerint. Életképes csapatnak tűnik, Witsel és Gaitan sem lassú srác, Cardozoék pedig nagyon érzik a kaput. A ’Bohóc’ becenévre hallgató Aimar irányító középpályásként az egyik legjobb még mindig, a játékintelligenciája egészen kivételes.
 
Hogy Sir Alex Ferguson kiket fog kezdetni, ott már nagyobb a homály. Vannak források, ahol egycsatáros játékról olvashatunk, vannak olyan hírek is, hogy Rooney és Hernandez is kezdeni fog. Valószínűsíthető, hogy otthon azért két támadóval játszik a United, na nem mintha nekik kellene alkalmazkodni az ellenfélhez. A középpályán is rengeteg variációs lehetősége van a skót mesternek. Hétvégén a Swansea ellen például Fletcher és Valencia is csak a kispadon kezdett, könnyen lehet, hogy ma kezdőként számol velük Ferguson. Fletcer mellett Carrick lehet a másik szűrő, de támadó középpályásokból sincs hiány. A Park Ji Sung, Valencia, Nani, Giggs négyesből hárman kezdeni fognak, de valaki biztosan a kispadra szorul. Hogy ki, azt csak a meccs előtti percekben tudhatjuk meg, addig legfeljebb találgathatunk, aminek sok értelme nem lenne. Az viszont látszik, hogy az Old Trafford gyepére bármilyen összeállítású United fusson ki, az bombaerős lesz. Mióta a városi rivális City elverte őket, azóta nagyon összekapták magukat. Azóta tétmeccseken sorozatban öt győzelmük van, nem ismernek kegyelmet.
 
Sir Alex együttesének ma egy célja lesz, az pedig a győzelem. Ha ma nyernek, biztosan csoportelsők! Viszont mint már említettük, nem lesz könnyű dolguk. A United védelmében ugyanis Vidic eltiltás miatt nem játszhat, így a Smalling-Ferdinand belső védő páros fog kezdeni. Ez a két srác levegőben egyeduralkodó, csakhogy a portugálok inkább a földön szeretik tartani a labdát. Hiába játszik náluk Cardozo, aki fejjel is veszélyes, azért a luzitánokra nem az jellemző, hogy ívelgetésekkel próbálkoznának. Ferdinand pedig nem tartozik már a leggyorsabb védők közé, és akkor finoman fogalmaztunk. Ha Aimar, vagy valamelyik portugál támadó rávezeti a labdát egy-egyben Ferdinandra, akkor könnyen bajban lehetnek az angolok.
 
Minden adott egy jó, izgalmas, sokgólos találkozóhoz. A portugálok sem kikapni mennek Angliába, benne van, hogy meglepetést tudnak okozni. A papírforma viszont az, hogy a United bedarálja Jorge Jesus együttesét, akik a továbbjutást majd hazai pályán vívhatják ki a Galati ellen. Azon a meccsen, ahol ennyi gyors szélső, ennyi jó képességű támadó egyszerre a pályán van, ott nagyon valószínű, hogy potyogni fognak a gólok. Persze lehetne mondani, hogy a United mostanában nem játszik sokgólos meccseket, de csak az ellenfeleket kell megnézni. Sunderland, Swansea, Aldershot, Galati … - csupa-csupa olyan csapat, akik már azzal is elégedettek voltak, hogy nem kaptak ki 4-5 góllal. A Benfica viszont olyan csapat, amely tud, és szeret is támadni! Ezért lesz szórakoztató meccs, hisz mindkét fél játékában benne van a gól!
 
Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,