Mai tippajánló: Malaga – Villarreal

2011-11-28
A spanyol Primera Division 15. fordulójának záró találkozóján a Malaga a Villarreal látja vendégül. Az andalúzok az elmúlt évhez képest erősödtek, míg a Villarreal csapata nagyon meggyengült, ráadásul több kulcsjátékosuk sérüléssel bajlódik. De nincs előre lefutott meccs, ez sem lesz az!

Malaga – Villarreal
 
Tipp: mindkét csapat lő gólt
Odds: 1.83
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:00

A Malagáról már volt szó, a nyáron nagyon bevásároltak. Klasszis focisták igazoltak a Malagához, és ez látszik is a csapat teljesítményén. Az andalúz csapat jelenleg Európa Liga indulást érő helyen áll, de nekik a Bajnokok Ligája a cél. Talán nagy ugrás lenne a Malagának, de az a csapat, amelybe ennyi pénzt pumpálnak, annak talán kötelessége is jól teljesíteni. Azok a focisták, akiket leigazoltak, azok kész játékosok, és van olyan játékintelligenciájuk, hogy pár meccs után már igazi csapatot alkottak.

Manuel Pellegrini együttesénél nincs baj az egységgel. Ezt láthattuk legutóbb is, amikor szintén hétfőn léptek pályára Cazorláék, és verték a Racingot 3-1-re. Azon a találkozón Seba Fernandez, és Isco is betalált, ez pedig biztosan jót tett a két srác lelkének. De rajtuk kívül is van 5-6 hasonló képességű támadója a Malagának. Felépült sérüléséből Nistelrooy is, csereként már a Racing ellen is játszott fél órát. De a holland csatár mellett ott van még a pakliban Joaquin, Cazorla, és Rondon is. A chilei mester kellemes gondokkal küzd, amikor ilyen kaliberű támadókból kell a két-három legjobbat kiválasztania. Az andalúzok egész biztosan lőnek gólt, a Villarreal nem szokta sűrűn megúszni a meccseit bekapott gól nélkül, főleg nem egy Malaga erősségű csapat ellen nem…
 
A ’sárga tengeralattjáró’-nak becézett klub szebb napokat is megélt már. Az utóbbi fordulókban már jobban ment a csapatnak, mint a szezon kezdetén, hisz a rajtnál nagyon beragadtak. Nem is csoda ez, hisz Santi Cazorla, a csapat játékmestere távozott (épp a Malagához), aztán két kezdő csatáruk, Rossi és Nilmar is hosszú időkre kidőlt a sorból. Egy időben Garrido menesztéséről is szó volt, de aztán a mester maradt a helyén, a Villarreal pedig elkezdett azzal főzni, ami van. Jelenleg a 12. helyet foglalják el, a veszélyes zónából már elléptek de még mindig nem lehetnek nyugodtak. Utolsó három meccsén már hét pontot gyűjtött Garrido csapata, talán a Malagától is sikerül pontot rabolniuk.
 
A tippünk, hogy mindkét csapat betalál, annyira nem meglepő. Otthon a Malaga ilyen feltételek mellett biztosan eljut 2-3 gólig, ilyen képességű támadók mellett az lenne meglepetés, ha gól nélkül zárnák a meccset. Ráadásul Santi Cazorla extrán motivált lehet, hisz volt csapata ellen lép pályára ma este. A vendégek gólja már nem annyira egyértelmű, de a Malaga védelme mostanában minden meccsen elkövet valami bakit, amit az ellenfelek rendre kihasználnak. Ruben lesz az egy szem előretolt ék, de mögötte nagyon gyors szélsők játszanak, és de Guzman sem tartozik a lassú focisták közé. Ők leginkább kontrákra építenek majd, és nem is teszik rosszul. Mathijsen és Demichelis sem a gyorsaságáról híres, lendületből simán mögéjük lehet kerülni. Arra az esély kevés, hogy a Villarreal beszorítsa saját kapuja elé a Malagát. Talán percekre képesek lesznek ezt megtenni, de nagyrészt ők a kontrákban bízhatnak.

Ezek a hétfő esti spanyol meccsek mindig remek focit szoktak hozni. A 2.5 gól feletti opció is jó lehet erre a meccsre, mint ahogy az is, hogy a Malaga legalább 2 gólt lő. Jó kis párosítás ez, és ne feledjük, alighogy vége ennek a találkozónak, holnap már jön egy másik, hisz a spanyolok hétközi fordulót rendeznek.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,