Mai tippajánló: Magyarország – Észak-Írország (UEFA Euro Women 2013)

2011-11-23
A magyar felnőtt női válogatott idei utolsó meccsét játssza ma Sopronban. Az észak-íreket fogadják EB selejtező alkalmából, és próbálnak javítani jelenlegi helyzetükön.

Magyarország – Észak-Írország
UEFA Euro Women 2013
 
Tipp: X2
Odds: 2.30
Iroda: betClic
Kezdés: ma 14:00

A harmadik csoportban a mi lányaink az 5. helyen állnak, mögöttük már csak a bolgárok találhatóak. Az észak-írek viszont három meccsükből kettőt is megnyertek, legutóbb talán történetük legnagyobb sikerét könyvelték el, amikor is 3-1 arányban verték meg Norvégia válogatottját. E mellett pedig nem mehetünk el szó nélkül.
 
Való igaz, Norvégia női focija talán az utóbbi időben kicsit gyengült, de Európában még mindig a legjobbak közé tartoznak. Ennek a csapatnak rúgtak hármat az észak-ír lányok, ami óriási teljesítmény. Az pedig még inkább, hogy mindössze egy gólt kaptak az északiaktól. Ez a brit csapat nem a legképzettebb játékosokból tevődik össze, de fizikálisan bőven felveszik a versenyt a legjobbakkal is. Hasonló a játékuk a felnőtt férfi válogatotthoz. Elsősorban a biztos védekezésre alapoznak, és gyors ellencsapásokkal, kontrákkal próbálnak veszélyt okozni. Mint a norvégok elleni meccs is bizonyítja, ez a taktika egy ilyen ütőképes együttes ellen is működőképes lehet. Azért azt szögezzük le, hogy Herlovsenék ellen szerencséjük volt, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni.
 
Az a siker hatalmas töltést adhatott az amúgy sem félős észak-ír lányoknak. Mivel a csoportelsők mellett több csoportmásodik csapat is kijut a Svédországban rendezendő EB-re, a szigetlakók mindent meg fognak tenni, hogy a norvégok után minket is megverjenek. A fogadóirodák bőven 4.00 fölötti oddsal adják a sikerüket, ami elég rendesen el van nézve.
Magyarország női válogatottja nemzetközi szinten nincs olyan magasan jegyezve. Nincsenek olyan játékosaink, akik nívósabb bajnokságokban játszanának. Eddig négy selejtezőt játszott le Kiss László csapata, és mindössze egy győzelmet tud felmutatni három vereség mellett. A győzelem Bulgária ellen jött össze, de a bolgár lányok még csak tanulgatják ezt a sportot, nemzetközi szinten nagyon súlytalan csapat.
 
Van viszont egy olyan dolog, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az észak-írek és mi is játszottunk már Norvégia válogatottjával. Talán a két eredmény szolgálhat némi összehasonlítási alappal. Amíg a magyarok mai ellenfele 3-1 arányban verte Norvégiát, addig mi 6-0 arányban kaptunk ki tőlük. Azon a találkozón kaput eltaláló lövésünk sem volt, az észak-írek pedig lőttek nekik három gólt…
 
A mai vendégeinknek reális esélyük van a csoport második helyére, bármennyire nem számolt senki velük a sorsolásnál. Ezek a lányok fizikailag erősebbek a mi játékosainknál, és ez nagyon sokat számít ezen a szinten. Nálunk, talán Vágó Fannyt és Sipos Lillát leszámítva, nincs olyan játékos, aki valódi veszélyt jelentene az ellenfelek kapujára.

A mérkőzést a Soproni Városi Stadionban bárki megtekintheti, a találkozóra a belépés ingyenes. Akinek van ideje, menjen ki, és biztassa a lányokat!
 
Azonban ha reálisan nézzük a meccset, és szigorúan sportfogadóként tekintünk a találkozóra, akkor meg kell állapítanunk, hogy mai ellenfelünk egy döntetlenre minimum jó lehet, de ahogy Norvégiát, úgy minket is elverhetnek.

Az X2-re adott 2.30-as odds a mai nap legértékesebb oddsa. A sportfogadás világában egyszerűen csak ’value bet’-nek nevezik ezeket az oddsokat/fogadásokat.
 
Sok sikert mindenkinek!


Címkék: sportfogadás, tipp,