Mai tippajánló: Lombard Pápa- Újpest

2011-11-18
A válogatott meccsek után újra a klubfocié lesz a főszerep hétvégén. A magyar bajnokságban már pénteken elkezdik a tavaszi idényt, alighogy az őszi véget ért. Ez a kezdeményezés nem tűnik rossznak, tavasszal úgyis mindig elhalasztották az első két-három fordulót a pályák alkalmatlansága miatt.

Lombard Pápa- Újpest
NBI   16. forduló
 
Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.53
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

A „tavaszi” forduló első meccsén a Pápa csapata az Újpestet fogadja. Az 1. fordulóban ez volt a leggólszegényebb meccs, 1-0 arányban győzött a Lombard FC. Lenne tehát miért visszavágni a lila-fehéreknek, mindent meg is fognak tenni a három pont érdekében. Amúgy egyik gárda sincs könnyű helyzetben, hisz a kiesés réme mindkettejüket fenyegeti. Itt a következő két fordulóban még lehet pontot gyűjteni, és a téli pihenő is kellemesebben telne, ha minél feljebb helyezkednének el a tabellán.
 
Augusztus óta sok víz lefolyt a Dunán, a csapatoknál is történtek változások. Többek közt meg kell említeni, hogy jó magyar szokáshoz híven mindkét csapat edzőt cserélt, és talán mindkét csapatnak jót is tett a vérfrissítés.
Az Újpest csapatába visszatér több meghatározó játékos. Rájuk szüksége is van a liláknak, hisz Markovic és Mihajlovic eltiltott, Simon pedig lábközépcsont-törés szenvedett el, így rá aligha számíthatnak a következő két fordulóban. De aggodalomra talán nincs ok, hisz több olyan támadó szellemű játékos is játékra jelentkezik, akikben minden pillanatban benne van a gól. Ilyen játékos például a két rutinos csatár, Rajczi és Kabát, de Remili is képes gólokat lőni, bár ő inkább előkészítő szerepkörben szokott maradandót nyújtani. Az UTE tabellán elfoglalt helyezése arra enged következtetni, hogy a három pont megszerzése a cél. A Pápa védelme nagyon is sebezhető. Hiába véd náluk az NBI egyik legjobb hálóőre, vannak helyzetek, amikor már Szűcs rutinja sem ér semmit. Ha az UTE nyerni nem is tud ezen a találkozón, egy-két gólt biztosan lőnek. Rajczi és Kabát mellett ugyanis még Barczi is visszatér a csapatba, tehát a hidegben is lesznek meleg pillanatai a pápai védelemnek!
 
Ugyanakkor az Újpest hátsó alakzata sem fog unatkozni. Már Véber alatt is támadó szellemű focit játszottak a sárga-feketék, ez Bene mester irányítása alatt sincs másképp. Sőt talán még felszabadultabbak a játékosok, ami mindenképp jó. Hét közben a Pápa bravúros győzelmet aratott a Győr fölött, és annak a győzelemnek köszönhetően a Ligakupában továbbjutást ünnepelhettek. Bene mester a legjobbjait is pályára küldte, de okosan szépen-lassan lecserélte a kulcsembereit, amikor már zsebben volt a győzelem. Nem lesz fásult a Pápa csapata sem, sőt talán jót is tett nekik az a Ligakupa találkozó. Mindenképp önbizalmat adott a játékosoknak,  a Győr napjainkban az egyik legjobb magyar csapat, őket legyőzni idegenben mindenképp elismerésre méltó.
 
A hazaiak oldalán a kulcsemberek egytől-egyig bevethetőek. A gólokat elsősorban Ferenczitől várhatjuk. Ő elég jó formában lehet, hisz az említett Ligakupa meccsen háromszor is betalált. De a hírek szerint Maric és Lovrencsics is jól mozgott a Győr ellen, szóval semmi ok az aggodalomra. Az UTE védelme sem etalon, idegenben főleg nem. Valahogy az Újpest ha vendégségben játszik, sosem képes úgy koncentrálni, mint hazai pályán. Ez a Pápa pedig rengeteg helyzetet szokott kialakítani, szinte elképzelhetetlen, hogy Balajcza legalább egyszer ne legyen mattolva.
 
A tippünk tehát az, hogy legalább egyszer mindkét csapat betalál. Erre az opcióra a bet365 1.53-as oddsal fizet, ami azért jelzi, hogy igen jó esély van egy látványos, gólgazdag találkozóra itt a „tavaszi forduló” nyitómeccsén.

Sok sikert, és jó tippekben gazdag hétvégét kívánunk!


Címkék: sportfogadás, tipp,