Mai tippajánló: Borussia Dortmund - Schalke 04

2011-11-26
A német Bundesliga első osztályában a Ruhr-vidéki derbi a hétvége legjobban várt meccse.

Borussia Dortmund - Schalke 04

Tipp: X2
Odds: 2.20
Iroda: bet365

A Dortmund és a Schalke  párharcából viszont az utóbbi években rendre a királykékek jönnek ki győztesen, főleg igaz ez akkor, amikor a Dortmund a pályaválasztó. Idén februárban 0-0-t játszottak, azelőtt a Schalke nyert, majd szintén X....
Ma a Borussia azon lesz, hogy megtörje H. Stevens csapatát, de nem lesz könnyű dolguk.

Sorozatban követik egymást a Schalke győzelmek és a döntetlenek, így most elvileg királykék győzelemnek kellene jönnie.
Múlthéten a Dortmund megverte a Bayernt, aztán hét közben is pályára léptek a BL-ben. Az Arsenal ellen kaptak ki 2-1-re. OK, London nem a világvége, de azért csak megterhelő volt nekik a Bayern után még egy Arsenal elleni kilencven percecske. Ráadásul a München elleni győzelem után aligha ízlett nekik a zakó. Ha a Schalke, Bayern, Arsenal hármasát nézzük, hát nem könnyű három meccs, annyi szent. Aztán ezután a 'gladbachoz utaznak majd jövő héten, szóval nincsenek könnyű helyzetben.

A Schalke múlthéten a vártnál könnyedébben verte a Nürnberget. Sima 4-0 lett, egy percig sem kellett izgulniuk Rauléknak. Azon a meccsen a támadók mindketten gólt szereztek, ez biztosan jót tett az önbizalmuknak. Huntelaar kettőt is lőtt, de Raul és Holtby is betalált. Mint már említettem, a Schalke mostanában rendre pontot, vagy pontokat szerez a Dortmund ellen. Amúgy sincs rossz formában H. Stevens csapata, utolsó 11 tétmeccsükből csak egyet buktak el.
Na meg volt kettejüknek egy jó kis szuperkupa meccse júliusban, akkor is 0-0 után a legvégén ismét a Schalke örülhetett, mint kettejük meccsén mostanában elég sokszor.

Tippünk az, hogy a  Dortmund ismét nem fog nyerni otthon. Kőkemény két meccsen vannak túl, mentálisan is kivett ez a két találkozó a srácokból. Ezzel szemben a királykékek egy habkönnyű meccset játszottak a Nürnberggel a válogatott szünet után. A gelsenkircheni klub ma egy döntetlen minimum megcsíp a Ruhr-vidéki derbin! Jó csapat a Dortmund, de a Schalke játéka valahogy nem fekszik nekik.

Tippünk 1-1

Címkék: sportfogadás, tipp,