Mai tippajánló: Bayern München – Borussia Dortmund

2011-11-19
Végre! Két hét böjt után Európa legnagyobb bajnokságaiba újra élet költözik. A stadionok lelátói megtelnek focira éhes szurkolókkal, a játékosok többsége pedig feltüzelt állapotban várja, hogy újra kimehessen a gyepre és a játékvezető sípszavára útnak induljon a labda.

Bayern München – Borussia Dortmund
Bundesliga I
 
Tipp: 2 vagy 3 gól születik a meccsen
Odds: 2.05
Iroda: expekt
Kezdés: ma 18:30

A hétvége talán legnagyobb rangadóját Németországban rendezik, ahol az aktuális bajnok Borussia Dortmund a jelenlegi listavezető Bayern Münchenhez látogat!
 
A München ezen a találkozón visszavághat a tavalyi meccsért. A múlt szezonban a Borussia 3-1-re tudott nyerni az Allianz arénában, és az a győzelem hatalmas lökést adott a sárga-fekete klubnak. 2009-ben, és 2010-ben viszont a bőrgatyások nyertek, méghozzá mindkétszer 3-1 arányban. Utolsó három találkozójukon tehát egyaránt 3-1-es végeredmény született, aligha fog negyedjére is… -bár a fociban minden elképzelhető
 
Nem szoktak ezek a csapatok egymás ellen unalmas meccset játszani, főleg nem Münchenben. A három 3-1-es összecsapásuk előtt még egy 5-0-ás München győzelem is született, de ilyen kiütésre ma nem igazán számíthatunk.
A tippünk a meccsre, hogy pontosan kettő vagy három gól születik. Két ilyen elit gárda randevúján a gól nélküli, vagy az egygólos meccs szinte elképzelhetetlen. A két együttes utóbbi években lejátszott meccsei alapján is az a valószínűbb, hogy többször zörrennek majd a hálók. Tényleg két stabil védelemmel ellátott csapat a München és a Dortmund, de amennyire erősek hátul, annyira erősek elöl is.
 
Megfogalmazódhat a kérdés, hogy ha az utóbbi években rendre legalább négy gól született, akkor miért nem egy 2.5 over, vagy egy 3.5 over a tippünk. Az ok egyszerű. Mindkét csapat tele van válogatott játékosokkal. A Bayern mai előzetes kezdőjéből talán csak Luis Gustavo nem játszott válogatott meccseket az elmúlt napokban. A többiek a német, holland, osztrák, belga és francia nemzeti csapatokban léptek pályára, ki több, ki kevesebb sikerrel. A Dortmund játékosai sem unatkoztak az elmúlt napokban. Kubára és Lewandowskira mindenképp emlékeznünk kell, ők a magyarok ellen is pályára léptek Poznanban a lengyel válogatott színeiben.
 
*Egy kis színes: A Nike által tervezett legújabb lengyel válogatott mezéről eltűnt az eddig ott pompázó sas, helyére a szövetség logója került. Viszont a sas sem maradhatott le a kollekcióról, a szárnyas a shorton kapott helyet. Nincs is ezzel probléma, amíg nem rúgnak gólt a válogatott játékosai. Hogy miért? Talán csak azért, mert a játékosok a góljaik után egy laza mozdulattal a szájukhoz húzták a mezt, és nemes egyszerűséggel megcsókolták a szívtájékon feszítő madarat. Most, hogy a sas a shortra került, igen nehézkes lesz végrehajtani a gólörömnek ezt a formáját. Hogy ez vicces, vagy nagyon is komoly dilemma, azt bízzuk a lengyel barátainkra :D
 
A Borussia játékosai sem unatkoztak a két hét alatt. Akik nem a nemzeti csapatokban rúgták a bőrt, azok egy barátságos meccset játszottak az Uerdingen ellen. Azt a találkozót 7-0-ra nyerték a dortmundiak, de a cél az volt, hogy játékban maradjanak a srácok. Igen ám, de az Uerdingen nem képvisel komoly játékerőt. Eleve felforgatott csapattal játszottak, ahol az egyéni képességekből fakadó tudásbeli különbségek miatt alakult ki a 7-0.
 
Ma mind a Bayern, mint a Dortmund keresni fogja önmagát. Heynckesnek és Kloppnak nagyon észnél kell lenni e meccs előtt, és jól kell felmérniük, hogy kinek melyik játékosa fáradtabb a kelleténél, és kik azok, akik duzzadnak az erőtől, és csak a bevetésre várnak.
 
Mindkét csapat óvatosabb lesz, hisz amellett, hogy tisztelik egymást, talán kicsit tartanak is a másiktól. Az elmúlt években ugyan rendre góldús meccseket játszottak, de idén ez talán megfordul. Eleve a Bundesliga legjobb védelme a Münchené. De a szakértők nagyjából abban is egyetértenek, hogy a Bundesliga legjobb belső védő párosa a Dortmundban játszik. Hummels mellett ma Santana játszik minden bizonnyal, de ő sem szokott elmaradni attól, amit Subotictól megszokhattunk. Aztán a kapukat Neuer és Weidenfeller védi, ami szintén arra enged következtetni, hogy ma szinte kizárt, hogy négy vagy öt gólnak örülhessünk.
 
Ezen a meccsen a csapatok célja nem az lesz, hogy látványos meccset játszanak. Itt a cél csakis a győzelem, mindegy milyen játékkal. Két-három gól viszont nagyon valószínű, hisz a Bundesliga legjobb támadói rohamozzák ma a kapukat. Biztosan parázs kis csata lesz, de 2-3 gólnál több nem fog születni ezen a rangadón. Legvalószínűbb eredmény a 2-1, de egy 2-0-ás Bayern győzelem, vagy egy 1-1-es döntetlen sem lenne meglepő eredmény.


Címkék: sportfogadás, tipp,