Mai tippajánló: 1.FC Köln – Borussia Mönchengladbach

2011-11-25
A Bundesliga 14. fordulójának nyitómeccsén az 1. FC Köln csapata a Borussia Mönchengladbachot látja vendégül.

1.FC Köln – Borussia Mönchengladbach
Bundesliga I - Németország
 
Tipp: Mindkét csapat lő gólt
Odds: 1.61
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30

A tabellán a Köln a tizenegyedik, míg a ’gladbach az előkelő harmadik helyet tudhatja magáénak a mérkőzés előtt. Aki ezt a találkozót választja este a TV-ben, az biztosan nem fog unatkozni. Hogy miért?
 
A Köln együttese utoljára november ötödikén játszott tétmeccset, azaz pontosan 20 napja. Ott volt a kéthetes válogatott meccsek miatti szünet, aztán amikor végre pályára léphettek volna múlt héten, Rafati játékvezető öngyilkossági kísérlete miatt elhalasztották a Mainz elleni meccsüket. Ha van kipihent csapata a Bundesligának, akkor az mindenképp a Köln. De amennyire pihentek, annyira lehetnek motiváltak is!
 
A Köln mai ellenfele az idei kiírás meglepetéscsapata, a Borussia M’gladbach. Ők 13 lejátszott meccsükön 26 pontot gyűjtöttek. Csak a Bayern és Dortmund előzi meg őket, de nem szabad lazítani, mert a német pontvadászat élmezőnye nagyon homogén. Egy-két rosszul sikerült meccs, és máris ott találják magukat a középmezőnyben. A kis ’gladbach múlthéten pályára lépett, és egy hatalmas sikert könyvelhetett el. Hazai pályán a Werder Bremen együttesét múlták fölül, 5-0-ra tudtak nyerni Reus vezérletével. A fiatal támadó háromszor is betalált, az ő irányításával valósággal sokkolták a Brement, akik nagyon szétesett együttes benyomását keltették. Ez volt a Borussia harmadik győzelme sorozatban, ma este a negyedik azt jelentené, hogy ha egy napra is, de a tabella legelején találnák magukat.
 
L. Favre, a Borussia edzője ma nem számíthat Stranzlre, az osztrák játékos a Werder ellen sérült meg, és le is kellett cserélni az első félidő közepén. Azonban jó hír, hogy az osztrák légióst kivéve nincs több sérült a csapatban. Nem úgy a Kölnnél. A kecskéseknél több kulcsjátékost is pótolni kell. Chihi, Lanig, Petit és Novakovic is sérüléssel bajlódik, pedig ők alighanem kezdők lennének. Solbakkennek azért vannak minőségi tartalékai, és a srácok már nagyon várják, hogy végre pályára léphessenek.
 
A tippünk erre a találkozóra, hogy minimum egy-egy gólt mindkét féltől láthatunk. Ugye a Borussia múlthéten ötöt rúgott, de biztosan maradt még a zsákban vagy kettő a Kölnnek is. A kecskések védelme nem tartozik a stabil alakulatok közé, már 26 gólt beszedtek idén, ami a második legtöbb a német élvonalban. A Geromel-Brecko-McKenna-Eichner négyes nagyon is sebezhető, és a középpályás védekezésük sem olyan, mintha például Petit a pályán lenne. Azonban a Podolski vezette Köln csapatának a góllövéssel sincs különösebb problémája. Még úgy is 20 lőtt gólnál tartanak, hogy Novakovic több meccset hagyott ki sérülése miatt. Az említett Poldi herceg mellett Jajalo és Peszko is kreatív focista. Otthon, motiváltan lépnek pályára ma este, és ne feledjük, egy győzelem esetén ők is három helyet ugranának föl a tabellán. Való igaz, hogy Favre együttese idegenben nem játszott eddig gólzáporos meccseket, de mégis az a valószínű, hogy ma este a hideg ellenére megtörik a jég. Egyik csapat sem szokott döntetlenre játszani, ma sem az lesz a csapatok célja, hogy az egy pontra menjenek rá.
 
Egy lüktető találkozóra lehet számítani, ahol mindketten a győzelemre törnek. A hazaiak 20 nap után léphetnek végre pályára, a vendégek pedig a Werder elleni siker után ismét bizonyítani szeretnének, hogy nem csak egy ’kibukott’ meccs volt részükről. Végeredményre tippelni elég nagy lutri lenne, de az valószínű, hogy egyik csapat sem marad rúgott gól nélkül.
 
Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,