Mai sportfogadás tippajánló - EuroChallenge

2011-11-08
Néhány mai tipp a kosárlabda világából, az EuroChallenge sorozatból!

A mai tippajánló kicsit rendhagyó lesz. Egész egyszerűen nincs olyan labdarúgó mérkőzés, amelyre jó eséllyel lehetne tippelni. Ilyenkor kell szétnézni más sportágak kínálatai közt, persze ezeknél sem árt, ha konyítunk hozzá egy keveset. Jöjjön tehát néhány tipp a kosárlabda világából, konkrétabban az EuroChallenge sorozatból!


Atomerőmű-N. Novgorod
Tipp: Novgorod
Odds: 1.30

A magyar Atomerőmű sajnos nincs csúcsformában, ezt szögezzük le gyorsan. A magyar bajnokságban legutóbbi két meccsükön vesztesen hagyták el a parkettet, a Körmend egyenesen 23 pontot vert rájuk. Ezek nem túl jó előjelek egy nemzetközi mérkőzés előtt, még akkor sem, ha az Atom hazai parketten játszik. Völgyi Péter csapata nem tűnik most egységesnek, a légiósok és a hazai játékosok közt nincs meg az az összhang, ami feltétlenül szükséges a sikerhez. A védekezésük pedig kritikán aluli, ezt jól mutatja, hogy a Körmend 91 pontot szórt nekik.
 
Az Atomerőmű mai ellenfele egy orosz csapat lesz. Az orosz bajnokság sokkal nívósabb, mint a mienk, de ezzel sem árultunk el nagy titkot. Ha a Novgorod erejét szeretnénk prezentálni, akkor elég megemlíteni az október 29-én játszott meccsüket a Zalgiris ellen. A litván sztárcsapatot 92-86 arányban verték el, ami egészen elképesztő eredmény. Azon a meccsen például öt orosz játékos is extrát nyújtott, Protic, Paunic, Antonov, Ignerski és Bremer is legalább tíz pontig jutott. Megosztják a terheket, nem egy-két játékosra épül a csapatuk. Tény, hogy nem a legnagyobb sztárok játszanak náluk, de több rutinos játékosuk van, mint a magyar csapatnak. Az orosz bajnokságban edződik a Novgorod, sajnos azt kell mondjuk, itt nagyon valószínű egy vendég győzelem.


Nitra-Oldenburg
Tipp: Oldenburg
Odds: 1.28

A szlovák Nitra első meccsén a német Oldenburg csapatát látja vendégül, és próbálja megnehezíteni a vendégek dolgát. Valószínűleg meg is fogják, de a győzelem minden bizonnyal a vendégeké lesz. A Nitra gyengült tavaly óta, a nem túl erős szlovák Extraligában is 6-3-as mutatóval állnak, tehát közel sem verhetetlen csapat a szlovák.
 
Az Oldenburg, vagy ahogy többen ismerik, EWE Baskets sokkal erősebb csapat mai ellenfelénél. Öt minőségi amerikai légiós játszik náluk, ellenük nem lesz fegyvere északi szomszédunknak. Burrel, Hasbrouck, Brown, Paulding és Chubb remekül megérti egymást. Természetesen a légiósok viszik a prímet, rájuk épül a csapat. Talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy ez az öt amerikai légiós több pontot dob ma, mint az egész szlovák csapat együttvéve. Gyorsabbak, atletikusabbak, amivel a Nitra játékosai nem tudnak majd mit kezdeni. Ráadásul ez az öt légiós különböző posztokon játszik, így akár egyszerre is a pályán lehetnek. Ha ez megvalósul, a Nitra legfeljebb az égiekben bízhat. Akárhogy is nézzük 5-10 ponttal mindenképp jobbak a ’németek’.


Turk Telekom - Pinar Karsiyaka
Tipp: Turk Telekom
Odds: 1.25

Végül jöjjön egy meccs, ahol nem kérdés, melyik csapat nyer, csak az, hogy mennyivel teszi. A Turk Telekom 3-1-es mérleggel áll az amúgy bombaerős török bajnokságban. Az ankarai csapatnál olyan játékosokat találunk, mint a litván válogatott Jasaitis, vagy a török csillag Mehmet Okur, aki az NBA-ben is sztárnak számít. De említhetnénk Darius Washingtont, vagy Karadenizt is, egész elképesztő kerete van az Ankarának.
 
A Pinar szintén török csapat, csak sokkal kisebb költségvetésű klub. Náluk nem játszanak olyan minőségi légiósok, mint a Turk Telekom csapatánál.
 
November 4-én ez a két csapat játszott egy meccset, aminek a vége 110-98 lett a Turk javára. Azt a meccset a Pinar pályáján játszották, és hazai parketten kaptak negyven perc alatt 110 pontot. Egészen megdöbbentő teljesítmények voltak mindkét oldalon, de azokat aligha fogják ma megismételni. Ha a Turk idegenben nyert 12 ponttal, akkor annyival otthon is jobbak lesznek minimum. Azért pár nap alatt annyit nem lehet javulni, hogy megforduljanak az esélyek. A hazaiakra adott 1.25-ös odds nem túl nagy, de többet nem is ér a hazai siker, ha a két csapat közti tudáskülönbséget nézzük.
 

Ez a három meccs az, ahol az esélyek elég egyértelműek, és az oddsok is olyanok, hogy megéri megfogadni őket. Bátrabbak ezt a három tippet kötésben is megjátszhatják, úgy már egész szép oddsot kapunk, ami nagyon jó eséllyel jönni is fog. Mindenkinek sok sikert!


Címkék: sportfogadás, tipp,