Mai tippajánló: San Francisco 49ers - New York Giants

2011-11-13
Mivel Európában szünetel a foci, nézzünk át a tengerentúlra. Arrafelé a foci ugyan kicsit mást jelent, ők a futballt "tojáslabdával" játsszák. Arrafelé a soccer a lányok sportja, az amerikai foci pedig a férfiaké. Nézzünk egy olyan meccset, amit a televízió is közvetít, így élőben izgulhatunk a tippünkért.

San Francisco 49ers - New York Giants
NFL
 
Tipp: touchdownok száma 4.5 fölött
Odds: 1.57
Iroda: bet365
Kezdés: 22:15

Mivel Európában szünetel a foci, nézzünk át a tengerentúlra. Arrafelé a foci ugyan kicsit mást jelent, ők a futballt "tojáslabdával" játsszák. Arrafelé a soccer a lányok sportja, az amerikai foci pedig a férfiaké. Nézzünk egy olyan meccset, amit a televízió is közvetít, így élőben izgulhatunk a tippünkért.
 
A mai játéknap egyik legnagyobb rangadója a 49ers és a Giants összecsapása. A kaliforniai 'Frisco'  az NFC West csoportját magabiztosan 7-1-es mérleggel vezeti, és olyan 99%-ra tehető, hogy meg is nyeri azt. Kiengedni viszont nem fog, mert a play-offban nagyon fontos a pályaelőny! A 49ers ezekben a hetekben nagyszerű formában játszik. Meccsenként 27.2 pontot csinálnak, ezzel az utolsó 5 játékhét alapján a második helyet foglalják el, ami nem semmi, ha azt nézzük, hogy 32 csapat játszik a ligában. A San Francisco kitűnő futójátékának köszönheti elsősorban 7-1-es mutatóját. Átlagban 170 yard fölött futnak mostanában csapatszinten, ezzel futott yardokat tekintve szintén második helyen állnak az utóbbi öt hetet tekintve. Alex Smith nem az NFL legjobb irányítója, de azzal, hogy nem vállalja túl magát, és csak a biztos passzokat vállalja be, ezzel a turnoverek számát minimálisra tudták csökkenteni. Eddig 10 TD passza van, és mellette mindössze két INT-je. Ez a két eladott labda szinte semmi, Tom Brady például már 10 eladott labdánál jár, és őt aligha kell bemutatni.
 
Remek csapata van a Frisconak, és azzal, hogy a liga leggyengébb csoportjában szerepelnek, már gyakorlatilag féltávnál biztos a play-off szereplésük. Mint már említettem, ők elsősorban a futójátékukra építenek. Itt kell megemlíteni Frank Gore nevét, aki 4.9 yardot fut átlagban playenként, ami egészen félelmetes. És ahogy arrafelé mondják, ha működik a futójáték, akkor működik a passzjáték is. Ez természetesen fordítva is igaz. A Frisco csapatában már 12 ember szerzett TD-t, szóval a Giants védőinek figyelme igencsak osztott lesz, ha a hazaiak a red zoneban járnak. Akikre elsősorban lehet számítani, az Gore, Walker, Vernon Davis, Crabtree, és Ted Ginn Jr..
 
A Frisco ellenfele a szintén jó formában lévő NY Giants csapata lesz. Ők sokkal erősebb csoportban vannak, mint mai ellenfelük, nekik minden egyes győzelemnek óriási jelentősége van. Az Eaglest és a Cowboyst is illik komolyan venni abban a kvartettben. Eli Manningen ma a szokásosnál is nagyobb teher lesz, hisz kezdő futójuk, Ahmad Bradshaw sérült. A csapatok gyakran trükköznek ezzel a sérültlistával, próbálják megtéveszteni az ellenfelet, de amelyik játékos neve mellett az 'out week' feliratot látjuk, azok egészen biztosan nem játszanak. Így az erőfutó Jacobs kap majd több szerepet, aki talán lassabb, mint kollégája, de az biztos, hogy erősebb. Jacobs egy igazi tank, 2-3 yardra szinte mindig jó.
 
De nem is a futójáték a Giants sajátja. Ilyen szempontból két ellentétes játékfelfogásnak lehetünk szemtanúi, hiszen a 49ers elsősorban futásban, míg a Giants passzjátékban alkot maradandót idén. Eli Manning eddig nyolc meccsen 2377 yardot passzolt, ami azt jelenti, hogy majdnem 300 yardot átlagol a Giants irányítója. Azért ezt is kevesen mondhatják el magukról. Célpontjai is vannak, Nicks, Cruz, Manningham, Ballard, Jacobs, és Hixon.
 
Általában egy csapat ha a futójátékban remekel, akkor a védelme az ellen védekezik jól. Ha a passzjátékban jó az offense, akkor a passzjáték ellen védekezik jól a defense is. ezek ugyan ilyen berögződött dolgok, de van benne igazság. Márpedig itt két ellentétes felfogású csapat feszül egymásnak, hisz amíg a Giants elsősorban a levegőben lehet veszélyes, addig a San Francisco a földön, futójátékokkal őrli fel ellenfeleit.
 
Az biztos, hogy nagyon parázs, izgalmas meccsnek nézünk elébe. Mindketten remek formában játszanak, és Bradshawtól eltekintve nincsenek meghatározó játékosok a sérültlistán. Két ilyen jó csapattól negyedenként egy TD-t joggal várunk el. Mivel négy begyedből áll egy meccs, az jelent négy TD-t. De ott vannak olyan lehetőségek is, mint a punt- , vagy kick off return TD, visszahordott interception, vagy fumble a defense részéről, és azt se felejtsük el, hogy a második, és negyedik negyed végén szinte minden meccsen van pontszerzés az ún. two minute drillek végén.
 
Két jó csapat nem fog rossz meccset játszani, az teljesen biztos. Hiába jók a védelmek is, 5-6 TD-re minimum számíthatunk ezen a találkozón. Azért a téttel bánjunk óvatosan, mert ha van kiszámíthatatlan liga, akkor az az NFL! Ezért is jó ilyen szempontból TD-k számára fogadni, mert akkor nekünk mindegy melyik csapat szerzi azokat.
 
Mindenkinek sok sikert, és akik megtekintik a találkozót, azoknak jó szórakozást.


Címkék: sportfogadás, tipp,