Mai BL tippünk: Villarreal – Manchester City

2011-11-02
Szerdán folytatódnak a küzdelmek a Bajnokok Ligája keretein belül. A sorsolás után halálcsoportnak titulált ’A’ jelű kvartettben a Bayern München a Napolit, míg a spanyol Villarreal a Manchester City-t fogadja ma este.

Villarreal – Manchester City
Bajnokok Ligája
Tipp: Manchester City
Odds: 1.60


A Villarreal és a Manchester City között ezekben a hetekben óriási különbségek vannak. A spanyolok az utóbbi éveket tekintve soha nem voltak még ennyire lenn. A Primera Divisionben mindössze a 13. helyet foglalják el, de ami még elszomorítóbb, csak három ponttal előzik meg a liga utolsó Getafe-t. A Bajnokok Ligájában még rosszabb a helyzetük, hisz eddig három meccsükből hármat elbuktak, a helyzetük kezd kilátástalanná válni. De a szegény embert az ág is húzza, így van ezzel a ’sárga tengeralattjáró’ is. Hétvégén a győzelmükért nagy árat fizettek, hisz amúgy is sérülésektől tizedelt keretük még tovább szűkült.
 
Nilmar már hetek óta harcképtelen, aztán másik kezdő csatáruk is kidőlt a sorból. Rossi elvesztése már túl sok nekik. Velük sem ment a csapatnak, nélkülük pedig teljesen reménytelennek tűnik a helyzet egy angol élcsapattal szemben. Rossit és Nilmart hétvégén Ruben helyettesítette, csakhogy a baj nem jár egyedül, ő is átkerült a sérültek listájára, így nem játszhat szerdán. De nem játszhat még Cani sem, ami azt jelenti, hogy a spanyolok bal oldala gyakorlatilag halott. Marcos Senna, Camunas és Zapata sem bevethető a spanyoloknál, így pedig nagyon nehéz lesz. Garrido mester alatt inog a kispad, de a hétvégi siker miatt még élvezi a bizalmat.
 
A Manchester City legszebb napjait éli. Ők a Villarreallal szemben épp most vannak a csúcson. Formájukra semmi panasz nem lehet. Két hete történelmi győzelmet arattak a városi rivális United felett, amikor is 6-1 arányban verték el a vörös ördögöket. Legutóbb is magabiztosan nyertek hétvégén, és a BL-ben is minden esélyük megvan a továbbjutásra. A keretük nagyon erős, és sérültek sincsenek a csapatban. Mancini valószínűleg egy előretolt csatárral, Edin Dzekoval kezd. Mögötte Nasri és David Silva játssza a széleket, Dzeko mögött pedig Agüero játszik kicsit visszavonva. Barry és Touré biztosítja a középpálya stabilitását, a védelemben pedig egészen elképesztő idén a Citynél. A Premier League legjobb védelme az övék, ez a fogatlan Villarreal aligha fog nehézséget okozni a Kompany vezette védelemnek.
 
A Manchester City idén végre tényleg profi klubhoz méltóan szerepel. Talán a legjobb ütemben játszanak a Villarreal csapatával, hisz a spanyolok hatalmas hullámvölgyben vannak. Garrido három legjobb támadójára nem számíthat, így a rutintalan Joselu, aligha fogja megváltani a világot.
 
Összefoglalva a lényeget, egy legszebb napjait élő Manchester City látogat ahhoz a Villarrealhoz, akik idén nagyon gyenge formát mutatnak, ráadásul több kulcsjátékosuk sérüléssel bajlódik. Mivel a City jelenleg csak a harmadik csoportjában, így a győzelem létfontosságú nekik szerdán este. Minden jel arra utal, hogy Mancini csapata győzni fog Spanyolországban. Október közepén hazai pályán 2-1-re nyert a City, de ha Dzekoéknak kijön a lépés, most akár 2-3 góllal is nyerhetnek az angolok az El Madrigalban.