Összeesküvés-elmélet: Magyar-holland megnemtámadási egyezmény

2018-03-21
Még mindig nem látjuk a jövőt, de van egy teóriánk, amivel akár nyerhetünk is. Csütörtökön Magyarország-Hollandia női kézilabda Eb-selejtezőt rendeznek, majd március 25-én már Hollandiában találkozik a két válogatott. Hogy mi a megérzésünk, a cikkből kiderül.

Magyarország - Hollandia

Női kézilabda Eb-selejtező, csütörtök, 18:00 /Tv: M4 sport/

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 49.5 felett

Fogadóiroda: TippmixPro

 

Magyarország és Hollandia a selejtezők 7-es jelzésű csoportjában szerepel Koszovó és Fehéroroszország társaságában. A magyar és a holland válogatott is 4-4 ponttal áll a négyesben, sem a beloruszok, sem a koszovóiak nincsenek azon a szinten, ahol a csoport másik két tagja. Az m4sport.hu -tévesen- azt írja, hogy a továbbjutás biztosított, de matematikailag még közel sem. Gyakorlatilag viszont valóban ott vagyunk az Eb-n, de ez nagyjából a sorsolás után eldőlt, ne legyünk álszentek.

Viszont amíg korábban a holland női kézi nem igazán létezett, addig most ott tartunk, hogy a világ egyik legjobb válogatottjáról beszélünk. Amíg a holland női kézi (válogatott szinten) fejlődött, addig a magyar is fejlődött, csak vissza.


Íme, a magyar és a holland válogatott eredményei az elmúlt évek tornáiról:

 

Esemény Hollandia helyezése Magyarország helyezése
2017 vb 3 15
2016 Eb 2 12
2016 Olimpia 4 Nem jutott ki
2015 vb 2 11
2014 Eb* 7 6

 

Kommentár nem szükséges. Még 2014-ben a magyar-horvát közös rendezésű tornán egy pozícióval a narancs-mezesek előtt végeztünk, aztán jött a nihil. Az utolsó 3 nagytornán (Eb-k, vb-k számítanak) nem voltunk a 10-ben, míg Grooték rendre érmet nyertek. Rióba ki sem jutottunk, ők a 4. helyen zártak. A tendencia látható, érezhető.

Klub szinten persze más a helyzet, de most a válogatottról van szó. Ráadásul azt sem szabad tagadni, hogy amilyen ütemben a klubkézi fejlődik, olyan ütemben gyengül a válogatott. Ez tény, amin vagy bosszankodunk, vagy kihasználjuk. Mi utóbbi mellett döntünk.

A 7-es csoport állása: 1. Hollandia 4 pont (+40), 2. Magyarország 4 pont (+32), 3. Fehéroroszország 0 pont (-19), 4. Koszovó 0 pont (-53)


A magyar válogatott kerete

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányító: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

(forrás:keziszovetseg.hu)

 

Térjünk rá a lényegi dolgokra!

Szóval sportfogadás szempontjából lehet ez nehéz meccs, és lehet könnyebb is. Az oddsok megbolondultak, amíg kedden nagyságrendileg 1.85-ös odds volt a magyar-siker, és 2.45 a holland, addig ez szerdára megfordult. Viszont a gólok száma opció csak később került a kínálatba, sőt sok helyen még most sem elérhető.

 

A címben már utaltunk rá, hogy nem feltétlenül fogja bántani egymást a két csapat! NEM IS CÉL, sőt épp ellenkezőleg. 

Mindkét válogatott tükörsimán jut ki az Eb-re, hisz Hollandia és Magyarország jóval Koszovó és Fehéroroszoszág előtt jár. Az pedig lényegében lényegtelen, hogy ki nyeri a csoportot, és ki jut tovább második helyen. 

Nem bántjuk egymást, hisz nem lenne értelme. Groot, Broch, van der Heijden és Snelder például nálunk keresi a kenyerét, csapattársai, barátnői ellen játszanak. Nekünk sem célunk az, hogy ezen játékosok közül akár egy is komoly sérülést szedjen össze, mivel a BL-ben mind a Fradi, mind a Győr érdekelt, és a Final Four a cél. (Győrben pedig picit több, FF-t szeretnének nyerni) Az előbb felsorolt játékosok pedig alapemberek, túl fontos játékosok, hogy sérülést szenvedjenek.

Lazább védekezés, több gól

A mi tippünk az, hogy egyik oldalon sem lesz túlzottan kemény a védekezés. Jó ritmusa lesz a játéknak, Hollandia amúgy is a világ egyik leggyorsabb csapata, főleg ha Groot egészséges. Wester, a válogatott első számú kapusa pl. kapott gól után nem szomorkodik, egyből dobja a közepet kezdő társnak a labdát, és amíg az ellenfél örül a dobott gólnak, közben már kapott is egyet. Gyorsak a szélsők, klasszisok a beállók, akik ráadásul sebességben is jók, szóval nagyon komplett, dinamikus kézit játszik Hollandia.

Nálunk Klivinyi Kinga után Zácsik Szani is kidőlt, így azért átlövő poszton megint nem leszünk meg, de Tomori és Háfra jobb- és bal-oldalról is hatékony, szóval egy ilyen meccsen meg lehet oldani azt, hogy ne legyünk féloldalasak. Sajnos Görbicz Anita többet nem lesz a válogatott tagja, épp e találkozó előtt búcsúztatják őt. Görbe épp 1111 gólt szórt a válogatottban, az biztos, hogy ő pótolhatatlan lesz. Mind a pályán, mind az öltözőben.

Szucsánszki Zita mellett Fradista társa, Szekeres Klára sem vállalja egyelőre a válogatottságot, az ok mindkét esetben a családalapítás. Hölgyekről lévén szó, ez teljesen érthető. Rasmussen tehát már nem számíthat Görbére, egyelőre Klivinyire és Zácsikra sem, más okból Szucsira és Szekire sem.

Ott van viszont Kovacsics Anikó, aki intelligens, dinamikus kézit játszik, stílusa alapján akár holland is lehetne... Kovács Anna hasonlóan a dinamika híve, Háfra pedig üstökösként robbant be mind a Fradiba, mind a válogatottba. Szélsőink ab ovo gyorsak, és a legutóbbi világversenyen végre 'használtuk' is őket. 

Védekezésben viszont lehetnek bajok, ha nem sikerül majd cserélni, akkor a falunk alacsony lesz, méghozzá nem kicsit. Hollandia célja pedig az lesz, hogy gyorsan forduljon még kapott gól után is, hogy ne tudjunk cserélni. Aki pedig viszonylag magas, azt lábon Grooték azért jó eséllyel megverik.

 

Mindkét csapat 30 közelébe juthat

Szóval bár tétmeccsről van szó, azért valahol ez inkább felkészülési találkozó. Benne van a pakliban, hogy ezen a találkozón azért (főleg védekezésben), nem lesz annyira agresszív a holland csapat, így jó eséllyel 30 dobott gól közelébe juthatunk. Aztán azt is nehéz elképzelni, hogy a védekező-specialista Szekeres nélkül olyan stabil lesz a védekezésünk, így lazán 30 körül szórhatnak Brochék is, annak ellenére, hogy kapusaink azért magas szinten űzik a szakmát.

 

A szorzók

Teljesen máshogy nézne ki ez a találkozó egy vb-n vagy Eb-n mondjuk a kiesési fázisban, és teljesen más lesz így. Egyik félnek sem célja sérülést okozni a másiknak, ezért tippelünk mi arra, hogy itt a gólok száma inkább a 60-hoz lesz közel, mintsem az 50-hez. A külföldi fogadóirodák szeretnek kivárni a végsőkig, ha női kéziről van szó, viszont a gyakran ekézett tippmixPro elég korán elég bő kínálattal lépett piacra. A 49.5 gól felett opció például egészen korrekt 1.50-es odds mellett fogadható, de az 51.5 gól felett tipp már 1.80-ért vihető (egyelőre). (Ezek szerdai szorzók, de később vélhetően vagy a line lesz magasabb, vagy az odds kisebb) 

Biztosíték nincs rá, hogy itt valóban gálameccset látunk, de miért verné össze egymást a két válogatott? Értelme nincs, minden amellett szól, hogy Görbicz Anitát egy gálameccs-jellegű összecsapással búcsúztatjuk, ebben pedig Grooték is partnerek lesznek. Kéziünnep lesz ez kérem!

 

 

Címkék: sportfogadás, tipp,