Magyarország - Tunézia: Ismét Bánhidi Bencében bízunk

2019-01-20
Magyarország és Tunézia válogatottja is tudta, hogy a szombati találkozón jobb energiát spórolni erre a vasárnapi összecsapásra. Mi a dánok elleni találkozót engedtük el, de Tunézia is így tett, és nem nagyon törődött a svédek elleni összecsapással

Magyarország - Tunézia

Online sportfogadás tipp: Bánhidi góljai 2,5 felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés: 2019.01.20. 18:00

 

 Az tény, hogy ez számunkra kulcsmeccs, ha itt nem nyerünk, ugrik a hetedik hely elcsípésének lehetősége. Ezzel Tunézia is így van, szóval nagyon komoly összecsapás lesz ez a vasárnapi.

Tunézia csapatát az északi válogatottak kegyetlenül megszórták. Dánia 36-ot, Norvégia 34-et lőtt ellene, aztán szombaton a svédek 35-tel sokkolták az afrikai együttest. Még Chile is 30-ig jutott Chouirefék ellen, szóval nem a védekezés az erőssége Tunéziának. Nálunk visszatért Balogh, és elvileg játékra kész, ahogy Bodó Ricsi is játszani fog!

Utóbbi a tippünk szempontjából is remek hír, mert a Bodó-Bánhidi játék-kapcsolat az egyik legjobban működő elem a válogatott támadójátékában. Ha Bodó felugrik, vagy lendületet vesz, minimum az egyik belső védő kilép a falból, és próbálja Ricsit megakadályozni a lövésben, vagy blokkolni őt. Ekkor Bánhidi egy-egyben marad, és Bodó nagy sokszor oda pöttyinti neki a labdát. Egy ember pedig ritkán akadály Bencének, úgy rázza le magáról a védőjét, mint kutya a vizet.

Lékai sem játszott sokat szombaton, vasárnap ő is sokkal több játékidőre számíthat, ami szintén fontos, mert a kezdő irányítónk is sokszor hozza majd helyzetbe Bánhidit. Ki is kell használni Bence fizikumát, botorság lenne nem így tenni.

Egyébként pedig Tunézia nem igazán tud mit kezdeni a beállók körüli védekezéssel. Myrhol a norvégoktól 6 gólt lőtt ellenük. A dánok cserélgették a beállóikat, de ők is hatot lőttek arról a posztról. Aztán szombaton a svédektől Andreas Nillson -akit Veszprémből jól ismerünk- egyenesen hét gólig jutott. Szóval a beálló körüli védekezés nem erőssége Tunéziának. Bánhidi Bence pedig nem egy átlagos beálló, ő végig küzdi a meccset, próbál rendre pozíciót fogni, és nem nehéz őt megtalálni a labdával. Lékai, Balogh és Bodó pedig keresi is őt becsülettel, szóval elég jó sansz van rá, hogy Myrhol és Nilsson után ő is megszórja magát. Myrhol 6, Nilsson 7 gólt dobott beállóból az afrikaiaknak, nekünk a tipphez Bencétől 3 is elég.

Címkék: sportfogadás, tipp,