Magyarország - Szenegál: A harmadik pofon már sok(k) lenne

2019-12-03
Kazahsztán legyőzése után két komoly pofont kaptunk, női kézicsapatunk Spanyolország és Montenegró ellen is vereséget szenvedett. Szenegál legyőzése a kötelező kategória, a két pont begyűjtése nem okozhat gondot a magyar válogatottnak.

Magyarország - Szenegál

Online sportfogadás tipp: Magyarország góljai 29,5 felett

22Bet odds: 1.85

Kezdés:  2019.12.04. 11:00

 

A 2019-es női kézilabda-világbajnokság előtt bizakodóak voltunk. Még a fogadóirodák is előkelő helyen rangsoroltak minket (5. helyre vártak), aztán egyelőre ott tartunk, hogy a csoportból való továbbjutás is gondot okoz. Kazahsztán elleni meccsünk sem volt diadalmenet, bár ott a két félidő elejét leszámítva nem volt nagy probléma a játékkal. Kazahsztán nem is tanúsított komoly ellenállást, ám a spanyol fal egyből gondot okozott nekünk. Végig vezetve nyertek Penáék, aztán kedd reggel (CET szerint reggel) jött Montenegró, és szintén megvert minket, pedig az a montenegrói csapat is sok sebből vérzik...

Szenegál pozitív meglepetés, már eleve a kijutása, hisz Afrikából inkább Tunézia szokott jönni Kongó és Angola mellett. Szenegál viszont európai riválisai ellen mindig megúszta tisztes vereséggel, sőt a Montenegrói nyitómeccsen még félidőben vezetett. Persze Jaukovic-ék váltottak, és 4-gyel nyertek, de meglepően szoros összecsapás volt. Románia 5 góllal volt jobb, köszönhetően főleg Neagu 13 dugójának, Spanyolország pedig már kilencet közé tett.

Talán a magyar csapat lesz a vb-n az első, amely képes minimum 10 góllal verni Szenegált, és a magyar válogatott lehet az első, amely eljut 30 dobott gólig az afrikai csapat ellen. Sankharéék eddig mindhárom meccsükön pontosan 29 gólt kaptak, se többet-se kevesebbet.

Az afrikai együttes fárad, kedden a spanyolok elleni 2. félidőt már 15-7 arányban veszítették el. Azért ott nincs a keretben tucatnyi azonos képességű kézis, Szenegál lányai egyébként sincsenek hozzászokva ilyen mértékű sorozat-terhelésnek.

Mi azért bármilyen pocsék két meccs után játszunk Szenegállal, sokkal, de sokkal képzettebbek a játékosaink. Elvileg a sorozatterhelést is jobban bírjuk, nekünk jóval hosszabb a padunk. Megint más kérdés, hogy a kulcsjátékosaink eddig egymást múlják alul, de ha Szenegál ellen kikapunk, az nagyobb blamának számítana, mint a férfi focicsapatunk Andorra elleni égése. Bízunk benne, hogy ha nem is mindenkinek jön ki a lépés, de azért a Háfra, Kovacsics, Kovács, Klujber kvartettből legalább két ember hoz egy jó meccset végre, és ez is elég lehet. Még most sem lenne késő feltámadni, még így, a két zakó ellenére is lehet akár vb-t is lehet nyerni. Persze látva a lányaink játékát, formáját, ez mind elmélet. Viszont Szenegált le fogjuk győzni, ráadásul két ilyen gyengén sikerül meccs után végig fogják tolni a csajok az első perctől az utolsóig.

Épp azért szavazunk mi annak a tippnek bizalmat, hogy 29,5 gól fölé jutunk szerdán afrikai riválisunk ellen. Tény, a csajok kevés okot adtak rá, hogy vakon bízzunk ebben a tippben, de nálunk mindenki érzi, hogy több kell. Kulcsjátékosaink töredékét mutatták annak, amit valóban tudnak. Szenegálnak is  a negyedik meccse lesz, csak alább hagy a lendület.

Címkék: sportfogadás, tipp,