Sportfogadás tippek: Magyarország - Svájc

2016-10-05
Magyarország a remek Eb-szereplés után a vb-selejtezőket egy olyan Feröer elleni remivel nyitotta, ahol ránk volt hízelgő az eredmény. Svájc ellen több kell, méghozzá sokkal több!

Magyarország - Svájc

Online sportfogadás tipp: Svájc (DNB)

Bet365 odds:: 1.61

Tippmix odds: -

Kezdés: október 6.  20:45

 

Utoljára 1986-ban voltunk kinn a vb-n, Mexikóban. Az nem ma volt, és nem is tegnap. Az Eb-re is 44 év után jutott ki a válogatott, de nem akarjuk az ördögöt a falra festeni... Ami tény, Feröer ellen csapatunk unott, lassú, tesze-tosza, ötlettelen focit mutatott be. Lehet a hidegre fogni, a műfűre, a szélre és a szitáló esőre fogni, de ettől még tény a tény: sok közünk a győzelemhez azon a meccsen nem volt, és a játék képe alapján örülhetünk a döntetlennek.

Reméljük, nem az időjárás volt a gond, mert ha igen, hát az gáz. A következő napokban hazánkban pont olyan időt jósolnak, mint volt Feröeren. Hideg, nyirkos, esős és szeles, egyedül a borítás lesz más. Na, meg remélhetőleg a játék és a hozzáállás is.

Svájc velünk ellentétben elég jól kezdte a selejtező-sorozatot. A helvétek rögtön megverték a friss Eb-győztes portugálokat, méghozzá meglepően simán. Laza 2-0 lett a vége, rendkívül értékes három pontot tettek zsebre Mehmediék. A svájciak arra készülnek, hogy 2016-ban mind a négy selejtezőjüket megnyerik, és ha ellenünk győznek, Andorrát idegenben, és Feröert otthon vélhetően lazán lenyomják.

Bet365 - 15.000 Ft regisztrációs bónusz új játékosoknak

Granit Xhaka eltiltás miatt nem játszik, Inler pedig nem kapott behívót. Ez mondjuk csak egy dolog, rengeteg klasszisa van Svájcnak. Például pályára léphet egy Sommer-Lichsteiner-Klose-Schar-Rodriguez-Behrami-Stocker-Shaqiri-Seferovic-Embolo-Mehmedi-féle kezdő, ami nem tűnik gyengének. Svájc 23 fős keretéből 16-an vagy a Premiershipben, vagy a Bundesligában fociznak. Ez is mutatja a svájci együttes erejét, na meg az is, hogy a selejtező-sorozatot egy Portugália elleni sikerrel nyitották.

Vélhetően a magassági fölény sem lesz meg ezúttal. Svájcnál is több jól fejelő játékos lesz a kezdőben, Klose és Schar például rengeteg gólt fejelt már, és bizony beadásokkal operálni nem lesz egyszerű, hisz pl. Dzsudzsák hiába rúgja majd magasan középre a lasztit, Kloséék ki fogják fejelgetni mindet.

A Basel játékosai formában vannak, de pechünkre nem csak ők. Pl. Embolo hétvégén óriásit játszott a Gladbach ellen, remek formában van. Shaqirit jól ismerjük, nagyon nehéz ellen játszani, mert a súlypontja nagyon lenn van, apró termetű, jól cselező játékos. Ha mély lesz a talaj, neki előnye lesz a védőinkkel szemben. Seferovic inkább az erőt képviseli, Mehmedi pedig ésszel játszik. Petkovic mesternek jó dolga van, hisz rengeteg jó játékos közül válogathat.

A helvétek nagyon jól tudják, hogy ha nyernek nálunk, aztán még idei két hátralévő selejtezőjüket megnyerik, akkor szinte a pótselejtező már garantált. De Svájc valószínűleg a csoport első helyére, és az automatikus kijutásra pályázik, méghozzá jó eséllyel. Sajnos az a támadójáték, amit Feröer ellen fel tudtunk mutatni, az nagyjából a nullával volt egyenlő. Svájcnak legalább annyi helyzete lesz, mint volt Feröernek, és az is biztos, hogy egyet-kettőt ezek a támadók gólra fognak váltani.

Bernd Storck már a Feröer elleni találkozó előtt mondta, hogy a játékosok fizikálisan elég rossz állapotban vannak, és ezt sajnos láttuk a selejtezőn is. Fásult, fáradt volt a csapatunk, és félő, hogy most sem lesz sokkal jobb. Persze a remény hal meg utoljára, ezek a srácok bizonyítottak a norvégok ellen, aztán nyáron az Eb-n is, de mi úgy véljük, ez a Svájc DNB tipp 1.61-ért value.

Tipp: 0-2, vagy 1-2

 

Címkék: sportfogadás, tipp,