Magyarország - Skócia: Doktor úr, megint fájni fog?

2018-03-26
Mostanában válogatott meccset nézni picit olyan, mint fogorvoshoz menni. Előre tudod, hogy fájni fog, csak az a kérdés, hogy mennyire. Márpedig nagyon úgy érezzük, hogy a fájdalom egyre elviselhetetlenebb, a kedves doktor úr pedig mostanában még az érzéstelenítőt is megspórolja.

Magyarország - Skócia

Andorra és Luxemburg után Kazahsztán rúgott belénk olyat, hogy azóta is a földön hempergünk. Felfoghatatlan, ami ezzel a csapattal, az ország labdarúgásával, velünk történik. Mintha álmodtuk volna az Eb-t, az osztrákok legyőzését, a Portugália elleni 3-3-at, ahogy Ronaldo majd felrobban miattunk. Aztán felébredtünk. Andorra megcsapott minket, aztán azóta is lejtőn vagyunk.

Az mondjuk várható volt, hogy az Eb-eufória után jön majd a visszaesés, na de ekkora? Kazahsztán a 10. percben már a 2. gólját gurította, aztán még a félidő előtt a harmadikat is begyötörte. A védekezésünk katasztrofális volt, és a támadójátékot sem igazán dicsérhetjük.

Kazahsztán válogatottja a 2017-es esztendőben összesen 4 gólt lőtt (hét meccsen), nekünk egy félidő alatt hármat gurított...

Az ember lassan tényleg úgy van vele, hogy egy-egy szép akciónak, lövésnek is tud örülni. Andorra és Kazahsztán bőven top100-on kívül van a FIFA világranglistáján, Luxemburg pedig befér a top 100-ba, de akkor is. Ezek után mit várjunk a 32. helyen álló skótok ellen?

A skót labdarúgó-válogatott Costa Rica ellen lépett pályára pénteken, és 1-0-ás vereséget szenvedett. Urena a 14. percben talált be, aztán gól már nem született. Csalóka eredmény ez, mert közel 20 lövés talált kaput a meccsen, és mindössze 20 szabálytalanság történt. Egy ilyen párosítástól más várna az ember, statisztika alapján ez inkább gálameccs volt, az más kérdés, hogy a lövésekből nem született gól. Egy Skócia-Costa Rica meccsen mindössze egy sárga lap született.

Unibet

(Ha hétfőn vagy kedden regisztrálsz, akár  még 300.000 Ft-ot is nyerhetsz az új játékosoknak járó bónuszok mellett!)

Liverpool-, Man. United- és Celtic-játékosok a keretben

A skótok kerete nem piskóta, van Man. United és Liverpool játékos, négyen a Celticben fociznak, a többiek pedig a skót élvonalban, a Premiershipben és a Chamiponshipben rúgják a bőrt. És szó szerint rúgják, nem a padot koptatják. McLeisch, a skótok kapitánya vélhetően Forrestet már a kezdőbe dobja ellenünk, a Costa Rica elleni meccstől valószínűleg picit féltette játékosát. Végül nem volt durva találkozó, de ezt előre nem lehetett tudni.

Szóval van még tartalék ebben a skót csapatban, McLeisch pedig azt mondta, hogy nyerni jönnek Budapestre. Az lenne a fura, ha mást mondana, de valószínűleg értesültek az 'eredményeinkről' és látták a kazahok elleni találkozónkat. Az előző évet egy Hollandia elleni zakóval zárták (0-1), most pedig Costa Rica ellen kaptak ki ugyanilyen arányban. Két meccs egymás után lőtt gól nélkül, de majd Magyarország ellen nyílhat a gólcsap...

Forrest semlegesítése lenne a kulcs

Kulcs lehet Forrest, aki ha kezd, akkor az szinte garantált gól. Kicsi, alacsonyan van a súlypontja, gyors és jól cselez. A kazahok is többször gyönyörűen kombináltak Botka oldalán, belegondolni is rossz, hogy Forrest mire lesz ott képes. Na, nem mintha a védelmünk másik széle jobban zárt volna... Dzsudzsák jobb oldalon nem sokat tett hozzá, viszont az első gól az nagyban az ő érdeme. De úgy összességében tragédia volt a kazahok elleni foci, mire felfogtuk, hogy elkezdődött a meccs, már 0-2 volt az eredmény.

Leekens mesternek innen üzenjük, hogy Guzmics Ricsit mindenképp tegye be, mert a skótok nem csak a földön operálnak. Vargát be kéne hozni jobbra, Dzsudzsit vissza balra. Szalai jó elöl, mögötte kéne játszatni Nikót. Persze arra sincs garancia, hogy ez így működne, de talán.

A győzelmünkre az unibet 2.75-ös oddsot kínál, a skótokra 2.65 az odds. Meglepően jól néznek ki az 'overek' szorzói: Az 1.5 felett opció már 1.41-gyel szoroz, a 2.5 gól felet opció pedig 2.40-nel! A skót-dugó 1.37-et ér, márpedig ha Andorra egyet, Luxemburg kettőt, Kazahsztán hármat, Svájc pedig ötöt lőtt a közelmúltban, akkor a skótok lehet hozzák azt a négyet, hogy teljes legyen a kollekció.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,