Vízilabda-világliga: Nagy Viktorék az oroszokat fogadják

2019-11-12
Magyarország vízilabda világliga-selejtezőn fogadja Oroszországot kedden, ahol a győzelem mellett a játékosok közötti kohézió erősítése is cél.

Magyarország - Oroszország

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 23,5 felett

22Bet odds: 1,784

Kezdés:  2019.11.12. 18:30

 

Kedden 18:30-tól a Komjádi-uszodában a magyar vízilabda-válogatott Oroszország legjobbjait fogadja. A 2020-as világligára selejteznek a csapatok, a mieink az oroszokkal és a franciákkal kerültek azonos csoportba, a trióból pedig egy duó, azaz két együttes jut tovább. Mindenki mindenkivel játszik oda-vissza, szóval négy meccs alapján alakul ki a végső sorrend.

Nagy Viktorék az előző világkupa selejtezőjén is azonos csoportban voltak az oroszokkal, mindkétszer nyertek. Itthon 10-8-as, idegenben 15-8-as sikert arattak a magyarok. Most is a győzelem a cél, de emellett a legfőbb feladat, hogy a 2020-as januári Eb-re minél jobban összecsiszolódjon a válogatott.

Märcz Tamás a legjobbakat hívta be, Bátori betegség miatt hiányzik, de ez nem egy alkalmi keret. A játékosok is apait-anyait beleadnak majd, mert ők is ott akarnak lenni a hazai Eb-n jövő év elején, aztán természetesen mindenkinek a célja, hogy ott legyen az olimpiai keretben, amelyet ráadásul elég szűkre szabtak.

Az orosz válogatottnak is az a célja, hogy a közelgő Eb-re egy masszív keret alakuljon ki, összecsiszolódjon a csapat. Már napok óta itt edzenek, szóval ő is nagyon komolyan veszik ezt a találkozót, nem csak úgy beesnek a meccsre. Fiatal, agilis, gyors, erős az orosz együttes, egyszerre játszik ötletes és fizikális vízilabdát, kicsit hasonlít egyébként a magyarok játékára, csak minőségben talán mi még előrébb járunk.

Az 'új' szabályok, melyek már nem is annyira újak, jót tesznek a góloknak, több az akció, több a büntető, sokkal inkább a támadó játékot, a támadást építeni akaró csapatot segíti. Merkulovék is lőhetnek úgy 10 körül, mi pedig az 'új' szabályok mellett akár bőven 15 fölé is juthatunk papíron. Abban bízunk, hogy a már tavaly is több tornán alkalmazott friss szabályváltozás mellett jöhet a minimum 24 gól, ehhez persze elengedhetetlen, hogy az emberelőnyöket jó százalékkal értékesítsük. A jelenleg érvényes szabályrendszer mellett magasabb a játék frekvenciája, több az akció, az előny-hátrány szituáció, a büntető, szóval 24 gól a mai vízilabdában két játékos csapat meccsen nagyon könnyen össze tud jönni.

Címkék: sportfogadás, tipp,