Magyarország - Norvégia: Megint rajtunk csattan a norvégok ostora

2018-12-07
A női kézi-Eb-n kezdődik a második csoportkör. Magyarország azzal a Norvégiával találkozik pénteken, amely óriási meglepetésre kétszer is kikapott a tornán, és nem hozott pontokat magával. Ettől függetlenül ellenünk toronymagas esélyes.

Magyarország - Norvégia

Online sportfogadás tipp: Félidő/Végeredmény Norvégia/Norvégia

Unibet odds: 1,55

Kezdés: péntek 21:00

 

Valószínűleg a norvégok kedvenc ellenfelei közé tartozunk. Az utolsó 10 egymás elleni találkozóból 9-et megnyertek ellenünk, tehát finoman szólva is dominálják ezt a párharcot. Az az egy győzelem sem tétmeccsen született, ha őszinték vagyunk. Márpedig azok vagyunk. A 2014-es magyar-horvát közös rendezésű Eb-n ugyanígy a 2. csoportkörben akadtunk össze, de ott a torna 6. meccsét játszottuk, és akkor már Norvégia fix csoportgyőztesnek számított a találkozó előtt. Mi hazai közönség előtt természetesen komolyan vettük, és meg is nyertük, de a norvégok ott már tartalékoltak az elődöntőre.

Viszont amikor komolyan veszik a meccset, mindig megvernek. Legutóbb a Möbelringen Kupán is megvertek, mi félidőig mindössze 6 gólig jutottunk el. Tavaly a vb-n 30-22-es vereséget szenvedtünk ellenük, de már félidőre komoly különbséget alakítottak ki az északiak. Ott a félidőben 21-11 volt az állás, 30 perc után a közte 10 elég demoralizáló lehetett.

Most a norvégok itt az Eb-n belefutottak egy németek elleni zakóba, aztán a csehek elleni sima sikert a románok elleni vereség követte. Igen ám, de Romániánál ott volt Pintea beállóban, és Neagu átlövőben, velük nem tudtak mit kezdeni a norvégok. Nekünk nincs Neagunk, és nemzetközi szinten minőségi beállónk sem. Mészáros nem rossz, de nagyon ritkán kap labdát.

Félő, hogy Sullandék megint félidőre eldöntik a találkozó sorsát ellenünk. Nagyon fognak pörögni, mint mindig, ez pedig nekünk nem szokott ízleni. Autóversenyes szófordulattal élve valószínűleg rajt-cél-győzelmet arat Norvégia.

Címkék: sportfogadás, tipp,