Magyarország - Németország: Szoros meccsre számítunk a németek ellen

2018-12-08
Szombaton a franciaországi zavargások, tüntetések miatt a kézi Eb-n sem rendeznek meccseket, azonban a magyar csajokat ez nem érinti, hisz mi egyébként is vasárnap léptünk volna pályára Németország ellen.

Magyarország - Németország

Online sportfogadás tipp: Magyarország +1,5 gól

Unibet odds: 1,72

Kezdés: 2018.12.09. 15:00

 

A magyar válogatott hullámvasútra fizetett be Franciaországban. A hollandok elleni találkozón egy jó félidőt egy rosszabb követett, ki is kaptunk hárommal. Aztán a horvátokat simán vertük, viszont játékban, és főleg támadásban talán a torna legrosszabb meccsét hoztuk össze. A 3. csoportmeccsen pedig a gyengécske spanyolokat vertük ronggyá, és vittünk két pontot magunkkal a 2. szakaszba. Ott az első meccsen a mumus Norvégia jött szembe pénteken, és 38-25-re intézett el minket. Nem a mi szintünk, ezt tudtuk, aztán láttuk is. Gyorsabbak, erősebbek, okosabbak, tényleg más szint.

Nagy hiba lenne azt hinni, hogy ha minket bucira vertek, Németország viszont győzni tudott ellenük, akkor Bölkék lazán megvernek minket. A nyitómeccsen Norvégia nem koncentrált, rá is fázott. A németeknek ráadásul ott minden bejött. Azért Lökéék ellenünk az elejétől a végéig koncentráltak, szóval teljesen más meccs volt az, és a pénteki.

A németeknek ott volt a csehek elleni első félidő, ahol ha Luzumova nem sérül meg, akkor a csehek 5-7 góllal vezetnek a félidőben, és lehet, Németország sosem fordítja meg a meccset, és tovább sem jut! Bölkéket ott -5-nél két gyors és téves ítélettel meg is segítették, így jöttek vissza a meccsbe, amit végül nagy nehezen kettővel nyertek. A spanyolokat ők is egy félidő alatt elintézték, de Pena talán élete legrosszabb meccsét produkálta. Ugyanakkor a németek a 2. félidőre azért mutatták, hogy meg lehet őket zavarni.

Eckerlének volt pár demoralizáló védése a spanyolok ellen, Penából többször csinált bohócot, de azért Bíró Blanka magasabb szinten véd, és Kiss Éva szintén. Bíró pl. a norvégok ellen ziccereket védett, rajta semmi sem múlt ott sem. A két magyar kapus igazi hetesölő, szóval semmivel sem vagyunk rosszabbak. Az eladott labdát száma náluk növekvő, nálunk csökkenő tendenciát mutat. Ők minden meccsen kénytelenek voltak mindent beleadni, mi a horvátok elleni végjátékban tudtunk pihentetni, a spanyolok ellen szintén, a norvégok ellen pedig a 2. félidőben Tóth Gabi és Szabó Laura vitte a prímet, jobbára a cserék játszottak.

A németeknél a legeredményesebb játékos Bölk, akit viszont védekezésben lehet támadni, rendre kiküldik a bírók. Ha kettest védekezik, ha hármas, Kovács, Kovacsics és Háfra is bátran támadhatja, mert lábon meg lehet verni. Minden azon múlik, mennyire vigyázunk a labdára. De mint említettük, nálunk javuló tendencia fedezhető fel, egyre jobban érzik egymás mozgását a lányok, míg a németeket egy határozott játékkal simán zavarba lehet hozni. Tényleg azon múlik majd a siker, hogy elszórjuk-e felelőtlenül a labdákat, vagy befejezzük a támadásokat lövéssel. Még az sem tragédia, ha nem feltétlenül góllal...

Norvégia ellen nem volt reális esélyünk győzni, a németekkel viszont egy súlycsoportban vagyunk. Szerintünk nem kizárt egy döntetlen sem, vagy az, hogy az utolsó támadás dönti majd el mindkét pont sorsát, és maximum egy gól lesz közte.

Címkék: sportfogadás, tipp,