Magyarország - Görögország: Kedden is megússzuk eggyel?

2018-09-10
A magyar labdarúgó-válogatott vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját Finnország ellen. Kedden jönnek a görögök, egy új meccs, új esély.

Magyarország - Görögország

Online sportfogadás tipp: Döntetlen vagy Görögország

Unibet odds: 1.43

Kezdés: kedd, 20:45

 

Amikor a görög válogatottat legutóbb német mester irányította, akkor Eb-t nyert. Rehhagellel a védekezést tökélyre fejlesztve Portugáliában Eb-t nyertek a hellének, aztán azóta voltak már nagyon mélyen is. Most viszont ismét felemelkedőben a görög foci, ez már nem az a válogatott, amely oda-vissza kikapott Feröertől.

A Nemzetek Ligájában győzelemmel startolt, lőtt egy gyors gólt Mitroglu révén, aztán ráült az előnyre, és vigyázott rá, mint kotlós a tojásra. Az észtek próbálkoztak, de mindhiába. A görögök megelégedtek az egy-gólos előnnyel, és bár volt még helyzetük 0-1 után, szerencséjük már nem.

Egy korábbi cikkünkben tévesen írtuk azt, hogy ebből a sorozatból nem lehet kijutni az Eb-re. Itt egy cikk, ami leírja, hogyan, s miként lehet ott a ligák győztese a legközelebbi Eb-n. Azt kellett volna írni, hogy ebből a sorozatból mi nem juthatunk ki, mert látva a Rossi-csapat első meccsét, inkább a ligából való kiesés elkerülése a cél, mintsem a liga megnyerése.

Finnország ellen a játékunk több sebből vérzett. Sok elemzés született a hibákról, mi nem írnánk újabbat. Ami tény, kikaptunk a világ egyik legszürkébb csapatától, Finnországtól. Lőttek még két kapufát északi barátaink, mi pedig egy Szalai-ziccert tudtunk felmutatni.

Sokat kell javulni, ha pontot akarunk szerezni kedden

Görögország az észtek ellen idegenben 1-0-ra nyert, ha minket is megverne, akkor két idegenbeli meccs után lenne hat pontja. Onnantól nehezen bukhatná el a csoportelsőséget. Skibbe mester és stábja valószínűleg megnézte a mieink meccsét, és aligha ijedt meg. A középpályánk ebben az összetételben sebezhető, nem volt szélső játékunk, Langék hátul több hibát vétettek, és lassúnak is tűntek. Pukki a gólnál úgy kerülte meg labdástól a védőnket, mintha edzésen bóját kerülgetne. A finnek odáig merészkedtek, hogy felbátorodtak, és az amúgy a védekezésre összpontosító válogatott elkezdett támadó focit játszani a maga módján. Elherdáltuk a pontrúgásokat is, miközben a vb-n a gólok zöme pontrúgás után született. A rögzített szituációkat meg kell becsülni, és valószínűleg a Kovács-Stieber párost is bontani kell, mert két irányító felesleges. Ráadásul Szalai is rendre visszalépett, a helyére meg senki sem lépett fel, így a Hoffenheim támadója többször saját magát kereste labdákkal, de saját magának még Messi és Ronaldo sem adott gólpasszt.

A lényeg, hogy nem igazán van benne a csapatunkban a győzelem. Minőségi helyzetünk Finnországban egy volt, azt Szalai Hradeckybe lőtte. Ennyi, s nem több. Közben a finnek a gól mellett kapufákat lőttek, és a 'helyzetecske' kategóriában is jobbak voltak nálunk. Az meg egy dolog, hogy nálunk volt többet a labda, ha nem tudtunk vele mit kezdeni. Azt pedig a Vidi-AEK párharc után tudjuk, hogy más dolog jól játszani, meg más dolog nyerni. A Vidi is jól játszott, sőt talán jobban, mégis az AEK jutott a BL-be.

A találkozó zárt-kapus lesz, aztán hogy ez előny vagy hátrány, igazából nem tudni. Az fix, hogy jó hangulata a meccsnek nem lesz. Látva a középpályánkat és a védelmünket, valószínűleg kapott gól nélkül nem fogjuk megúszni kedden sem. A finnek ellen mutatott támadójátékból pedig joggal lehet arra következtetni, hogy mi kettőt nem fogunk lőni, de még egyet sem nagyon.

Címkék: sportfogadás, tipp,