Magyarország-Spanyolország: A döntőért játszanak Keszthelyiék

2020-01-23
A magyar női vízilabda-válogatott a közelmúltban megszenvedett a spanyolok elleni meccseken. Csütörtökön ismét tehetnek egy próbát a lányok.

Magyarország - Spanyolország

Női vízilabda-Eb

Online sportfogadás tipp: Spanyolország nyer

Unibet odds: 1.63

Kezdés:  2020.01.23. 19:00

 

A magyar női vízilabda-válogatott Szlovákia, Horvátország és Szerbia ellen csak szórakozott, ezek a csapatok nem hasonlíthatóak a világelit szintjéhez. A franciák sem, ellenük a 8 között 16-3-as győzelmet aratott a magyar csapat.

Sokkal fontosabb, hogy Bíró mester lányai megverték Oroszországot és Görögországot is a csoportmeccsek során. Az oroszokat 9-8 arányban, a görögöket 13-10 arányban. Most ismét egy klasszis csapat lesz az ellenfél, Európa és a világ egyik legjobbja. Az előző, 2018-as Eb-n a spanyolok hazai medencében a bronzmeccsen 12-6-ra nyertek a magyar válogatott ellen. Ott már az első negyedben eldőltek a lényegi kérdések, 5-1-re nyerték az első játékrészt Ortizék, mi pedig végig az eredmény után futottunk, de sosem értük utol.

Azóta volt egy vb is 2019-ben, ott a hispán együttes Európából a legjobbnak bizonyult, a fináléban a sportág number one-ja, USA verte el. Viszont a 2019-es elődöntőben is találkoztunk a spanyolokkal a 2018-as Eb után, és a vége ugyanaz lett: zakó. Az Eb-n 12-6 arányban kaptunk ki, a vb-n egy gólgazdagabb meccsen szintén hat volt a különbség. Ott 16-10-ra kaptunk ki, szóval ez a hat gól, mint különbség, az utolsó két igazán fontos eseményen ott volt a két együttes között.

Most talán nem lesz közte hat, sőt ez szinte biztos, de pár góllal a spanyolok jobbak. Ennek a jelenlegi spanyol csapatnak nincs gyenge pontja. Ráadásul hiányzója sincs, nagyon erős kerettel érkeztek, és még görcsölniük sem kell, hisz a vb-n elért második helyüket már kvalifikáltak a tokiói olimpiára. A hazai pálya pedig lejthetne, de nekünk vízilabdában még Magyarországon sem fújnak meccset. A spanyolok ráadásul fineszesek, színészkedésben is jók, szóval el tudják hitetni a játékvezetőkkel olyan foultokat is, amelyek valójában meg sem történnek majd. Veszélyesek centerből, kívülről, van jó kapusuk, ráadásul gyorsak, szóval nem vitás, jelenleg Európa legjobbjai.

Mi is hoztuk eddig a meccseket, de valamiért Ortizék ellen mostanában nem megy. Nálunk látni lyukakat, például Gyöngyössy-t ritkán tudjuk jól megjátszani, leindításoknál gyakran vagyunk határozatlanok és még lehetne sorolni. Például az első meccsen mindent azonnal akartunk befejezni, ezt a határozottságot már rég nem észlelni a játékunkban, ami nem meglepő, hisz ott az elején sokszor gyorsan szórtunk el labdákat, ami akkor még belefért 18-20 góllal megnyert meccseken, de Tarragóék ellen nem nagyon fér bele hiba.

A mi tippünk, hogy bár remek csapatunk van, sajnos a spanyoloknak is. Azért az nem véletlen, hogy az utolsó öt egymás elleni meccsből egyet sem nyertünk, a legutóbb Eb és vb végjátékában egyaránt 6-6 góllal kaptunk ki tőlük.

Címkék: sportfogadás, tipp,