Magyarország-Norvégia: Vb-győztesek lehetnek az U20-as magyar lányok

2018-07-14
A magyar női u20-as válogatott pénteken Dél-Korea ellen is győzni tudott, így szombaton Norvégia ellen már a döntőben lépnek pályára Klujberék.

Magyarország-Norvégia

U20-as női kézilabda-világbajnokság

Online sportfogadás tipp: Norvégia góljai 25.5 felett

Unibet odds: 2.02

Kezdés: szombat, 20:00

 

Az bronzmeccsen és a döntőben is olyan meccset rendeznek, amely már volt itt a Junior vb-n. Oroszország kisebb meglepetésre kikapott a pénteki elődöntőben Norvégia ellen, így azzal a dél-Koreával játszik, amely csapatot pedig a magyar lányok kaszáltak el. A csoportban Oroszország simán 27-15-re győzte le ázsiai ellenfelét.

A Magyarország-Norvégia találkozónak is a 2. felvonása következik. Az elsőt a magyarok nyerték még a csoportmeccsek során, méghozzá egy olyan első félidővel, amelyet nyugodtan nevezhetünk ideálisnak, sőt közel tökéletesnek. Klujber és Háfra vezérletével 20-13-ra nyerték a lányok az első félidőt, ami kisebb csoda. Azért csoda, mert Norvégiának egy félidő alatt 20-at dobni nem semmi, másrészt a magyar válogatott rendre a 2. félidőben jobb. Az északiak ellen fordítva volt, de egy góllal 15-14 arányban a 2. játékrészt is sikerült megnyerni.

Remek védekezés, remek kapusteljesítménnyel volt megtoldva, elöl pedig szinte minden sült. A sok gólhoz kellett a gyors kézihez mindig partner Norvégia, egyik fél sem húzta az időt, nagyon lüktető volt a játék. Ami pedig még megsüvegelendő, hogy a 35-27-es győzelmet úgy sikerült elérni, hogy egy darab kettő perces kiállítást szedtek össze a lányaink.

Kérdés az, hogy lehet-e Norvégia ellen még egyszer ennyire kiváló meccset összehozni.

Végül is miért ne?! Viszont abból a meccsből a norvégok is tanultak, és főleg ők. A tippre rátérve pedig abból indulunk ki, hogy Suba remekül védett a csoportmeccsen, padról beálló kapusunk heteseket védett, aztán a nagy tempó, a sok támadás és lövési kísérlet miatt még így is eljutott Norvégia 27 lőtt gólig. Ha Suba nem véd ennyire jól, akkor 30-32 gólt lazán összehoz Norvégia. Márpedig ami valószínű, hogy a gyors kézit preferálja majd mindkét válogatott, viszont az nem valószínű, hogy ennyire jó kapusteljesítményre képes a magyar trió, védjen bárki is kezdőként, csereként, vagy akár csak egy-egy hetest.

Ez a norvég válogatott pénteken az oroszoknak is 30-at dobott, ami elég nagy szám tekintve azt, mennyire jól védekeztek a tornán az oroszok.

Címkék: sportfogadás, tipp,