Magyarország-Hollandia: Háfra Noémiék csak a bukik szerint esélytelenek!

2018-11-30
A fogadóirodák oddsmesterei alaposan 'leírják' a magyar női kézilabda-válogatottat. Esik a hollandok győzelmének szorzója, pedig náluk sincs kolbászból a kerítés

Magyarország - Hollandia

Online sportfogadás tipp: Magyarország + 5,5 gól

Unibet odds: 1,41

Kezdés: szombat, 15:00

 

Hollandia elvileg toronymagas favorit ellenünk, sőt biztos, hisz ezt az oddsok határozzák meg. De pont attól szép a sport, hogy a papírforma sokszor borul. Ha mindig minden meccsen az esélyes nyerne, minden sportfogadással foglalkozó ember milliomos lenne, a fogadóirodák pedig rég csődbe mentek volna.

Az unibetnél 3,5 a hendikep line, de van, ahol 4,5-re emelték, ez pedig fura. A hollandoknál nincs Wisser, de ami nagyobb baj, a két nemzetközi szinten is jegyzett beállójuk egyaránt kidőlt. Sem Snelder, sem Broch nem kerettag, így pedig óriási a baj. Ugye Broch a világ egyik legjobbja posztján, mind védekezésben, mind támadásban. Nagyon atletikus, lábon sem nagyon verik meg a jól cselező játékosok a tengelyben, végtelenül hosszú lábai vannak (modelkedett is), karjai is hosszúak, jól blokkol, nem könnyű ellen játszani. Támadásban pedig Groottal nagyon jól megértik egymást, az irányítóval a Győrben egész évben együtt készülnek, és Broch Grootot is jobbá teszi. Szó szerint ismerik már egymás gondolatát is. Ezt láttuk az ETÓ-nál, amióta Broch kidőlt, Groot sem az igazi. A beálló gyakran zár neki, könnyebb betörni, de így, ha nincs beálló, akkor a mi hármas védőink is bátrabban lépnek fel a szaggatottig, és fojtják meg csírájában a holland akciókat.

Itt volt a norvégiai Möbelringen Kupa, ahol a világ élcsapataival játszottunk, és igazából nem vallottunk szégyent. Volt egy norvégok elleni pocsék első félidő, amikor 6 gólt lőttünk, de ott nem volt szerencsénk. Kimaradt büntetők, kapufák... Kikaptunk 6 góllal, de 25-ön tartottuk Norvégiát, a világ talán legjobb csapatát. Védekezésünk nem volt rossz, és ha az első félidőben eggyel több hetes bemegy, meg mondjuk egy kapufás löket nem kifelé pattan, máris 'szoros' a vége.

Franciaország ellen egy góllal kaptunk ki, de a végjátékhoz érve ugye addigra három játékosunk sérült meg, akiket már nem erőltetett a dán mester, meg eleve másodlagos volt az eredmény. Dánia ellen pedig a kisebb sérüléssel bajlódók, valamint a BL-miatt sokat használt játékosok, Kovacsics, Háfra, stb. pályára sem léptek. Így is csak 23 gólt kaptunk, ami tényleg dicséretes! Aztán az is biztos, hogy ha támadásban van egy Háfra, Kovács, Kovacsics, akkor bőven 20 fölé megyünk.

Szóval nincs itt akkora probléma. Eb-selejtezőn egyszer megvertük őket, egyszer ők minket, de mindössze 1 góllal. Szóval ok, hogy akad nálunk pár hiányzó, Szeki, Szucsi, nincs már Görbe, Zácsik, sérült Tomori, Kisfaludy, de akik be lettek válogatva, ők is remek játékosok. A csapatunk egységes, mindenki bizonyítani szeretne, kapusaink nagyon jók, védekezésünk egyben van, szóval ennek az eltolt hendinek illene lejönni. Őszintén szólva még abban sem vagyunk biztosak, hogy ezt a meccset az esélyesnek tartott Hollandia megnyeri. Talán igen, de nem hattal, vagy még többel.

Sokkal nagyobb érvágás számukra Broch és Snelder kiválása, mint nálunk bárkié!

Címkék: sportfogadás, tipp,