Magyarország-Hollandia: A meccs, ahol nem csak a játék lesz látványos

2018-03-22
A magyar és a holland női kézilabda-válogatott délután 18 órai kezdettel feszül egymásnak Eb-selejtezőn. A két együttes továbbjutását a vereség sem fenyegeti, így minden adott, hogy Görbicz Anitát egy gólgazdag találkozóval búcsúztassuk a nemzeti együttestől

Magyarország - Hollandia

 

Online sportfogadás tipp: Hollandia góljai 26.5 felett

Unibet odds: 1.98

Kezdés: 2018.03.22. 18:00

 

Tegnap már volt róla szó, hogy mi a tippünk erre a találkozóra. Véleményünk egy este alatt nem változott, viszont az online bukméker irodák bővítették a kínálatot, így a meccsnapon új opció(k)ra is tippelhetünk. Az unibeten például fogadhatunk a csapatok által dobott gólokra, de ezen kívül is 21 különböző lehetőség van a piacon, melyek közül lehet válogatni.

Szóval a tippünk, hogy Grooték legalább 27 gól összehoznak. Helle Thomsen nem számíthat Estevana Polman és Charris Rozemalen játékára, de Malestein például csak a sérülések miatt lett kerettag, ami azért jelzi a holland női kézi erejét.

 

Wester klubtársait hozhatja helyzetbe

Tess Wester remek kapus, ösztönből véd, és ami erénye, hogy kapott dugó után nem áll le bosszankodni és szomorkodni, egyből teszi oda a labdát középkezdéshez, amiből Grooték meccsenként nagyjából 4-5 könnyű gólt szoktak szerezni rendezetlen védelem ellen. Ez azért fontos játékelem, mert így az ellenfél rá van kényszerítve, hogy nem cserélhet. Benn ragadhatnak védekezésben olyan játékosok, akik támadásban jók, a védekezés viszont nem feltétlenül erényük, főleg nem ezen a szinten.

Westernek ráadásul két csapattársa szerepel majd szélen. Malestein jobb-, Smeets bal oldalon rohan majd föl s alá, abban pedig biztosak lehetünk, hogy Tess nem sokat fog gondolkodni, hogy indítson-e, avagy se. Ha a holland csapatnak van kedve játszani, nagyon könnyű, nagyon látványos, könnyen emészthető kézilabdát játszik, amiben benne van lazán 30-35 gól a dobott és kapott kategóriában is.

 

Tess Wester (fotó: wikimedia)

 

Groot-Broch- és van der Heijden-Snelder-tengely

A kapusról és a két szélsőről volt szó, de ott van még a tengely, ami legalább annyira fontos és eredményes. Szóval Wester, ha épp nem véd, és nem a szélsőit indítja, akkor Grootot keresi. Nycke kvalitásait a győriek jól ismerik, lendületből megy a védőfalra, ami gyakran nem is áll össze fallá. Aztán Nycke vagy lendületből bevágja, vagy két védőt magára ránt, és az üresen maradó társnak húzza le. De erre képes van der Heijden, van Olphen, Knippenborg, Dulfer, Smits és Abbingh is.

Aztán ott van a két világklasszis beálló, Broch és Snelder. A Győr és az FTC légiósa, jól ismernek minket. Magasak, viszont gyorsak, mindkét játékos lendületes, energikus, nem egyszer fordul elő, hogy ők fejezik be a gyorsindítást.

 

Mi sem leszünk lassúak!

Mi pedig vagy partnerek leszünk, vagy állva hagynak minket. Minden bizonnyal felvesszük az elénk dobott kesztyűt, mert mi is tudunk gyorsan játszani. A gyorsaság mellett viszont az kérdéses, hogy mennyire leszünk eredményesek. Remélhetőleg mi is 30 gól körül zárunk majd, ha a Kovacsics, Háfra, Kovács trió lesz nálunk a tengelyben, ott lassú és dinamika nélküli játékot ne nagyon várjunk. Főleg ha Janurik Kinga véd, aki nem nagyon gondolkodik, ha lehetősége van indítani, akkor ő előredobja majd a labdát. Ha társat talál, akkor jó eséllyel gól, ha nem gól, akkor pedig 4-5 másodperc csorgott le az órán, máris támad Hollandia, ami ugye egy újabb lehetőség a gólszerzésre.

 

Hollandia félidőnként 15-15 gólt is összehozhat

Egyébként pedig még jól is jön a csajoknak ez a válogatott 'szünet', hisz a rendkívül fontos BL-meccsek, bajnokik között lehet játszani egy jót, és ha ne adj Isten, kétszer is kikapunk Hollandiától, akkor sincs tragédia. Nagyon jó kis meccs(ek)re van kilátás, hisz pár nap múlva 'visszavágó', de akkor már Grooték látnak vendégül minket.

Ez a tipp már egy 14 és egy 13 gólos félidővel lejön (holland részről), de a mi véleményünk az, hogy a hollandok legalább 15-15 gólig jutnak játékrészenként. Azért abban biztosak lehetünk, hogy a négy itt kéziző légiós (Groot, Broch, Snelder és van der Heijden) nagyon komolyan odateszi majd magát. Ahogy pedig erre tegnap is utaltunk, itt a kézilabda szépsége dominál majd, nem pedig a durva, verekedős játék. Akik most ellenfelek, pár nap múlva ismét egymás oldalán játszanak a klubokban. 

(Azt pedig már csak félve tesszük hozzá itt a zaklatási botrányok és a -picikét túlzásba vitt- me too kampány mellett, hogy ezen a meccsen nem csak a játék lesz látványos)

Címkék: sportfogadás, tipp,