Magyar román: a jövő héten lehet ideiglenes döntés

2013-03-06
Ha a CAS felfüggeszti a FIFA-szankció végrehajtását, akkor elvileg csak a magyar-román találkozó után lesz jogerős.

 

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) már a jövő héten dönthet arról, hogy felfüggeszti-e a FIFA a március 22-ei magyar-román világbajnoki selejtezőre vonatkozó zártkapus büntetését, a végső döntést pedig majd később hozza meg.

 

Az MLSZ múlt hétfőn nyújtotta be mintegy 40 oldalas keresetét a CAS-hoz a FIFA másodfokú döntésével szemben, amely szerint a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen fogadni a román együttest, továbbá az MLSZ-nek 40 ezer svájci frankos büntetést kell fizetnie.

 

Ha a CAS felfüggeszti a FIFA-szankció végrehajtását, akkor elvileg csak a magyar-román találkozó után lesz jogerős döntés az ügyben. Ez azt jelenti, hogy ha a FIFA ítéletét helybenhagynák, a büntetés a következő, észtek elleni hazai meccsre vonatkozna.

 

A magyar válogatottat azért büntette meg a FIFA, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

 

A magyarok négy mérkőzésen kilenc pontot szereztek a világbajnoki selejtezőcsoportban, és ezzel a vb-ezüstérmes hollandok mögött második helyen várják a tavaszi folytatást. A románokat jobb gólkülönbségével előzi meg Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,