Magyar csúcs: öt bronz a karate Eb-n

2013-05-11
A magyar karate történetében egyedülálló módon öt magyar bronzérem született a budapesti Európa-bajnokságon, a káposztásmegyeri Jégpalotában.

 

Az egyéni küzdelmekben Bartha Nikola (plusz 68 kg) és Metzger Sandra (68) után S. Kovács Ádám gyarapította a bronzok mennyiségét: a honi karate történetének legeredményesebb versenyzője 7-0-ra verte spanyol riválisát, Raserót a 67 kilósok helyosztóján.

 

„Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra” - nyilatkozta S. Kovács Ádám, aki bevallotta, óriási teher volt rajta, és bár minél lazábban akart küzdeni, annál görcsösebben ment neki.

 

„De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem” - mondta.

 

Bronzérmet nyert a másik nagy magyar visszatérő, az 55 kilós Tóth Beatrix is, aki nem kisebb egyéniséget vert 4-0-ra a harmadik helyért, mint a vb-címvédő francia Ignace-t.

 

„Nehéz meccsre számítottam, hiszen tavaly ősszel Párizsban a francia lány világbajnok lett. Ennek ellenére bíztam benne, hogy most én vagyok itthon, most én vagyok a jobb, és egy ilyen közönség előtt nem lehetett nem nyerni” - jelentette ki Tóth Beatrix.

 

Az eddigi legsikeresebb szerepléshez az esti programban fellépő - Metzger Sandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett összetételű - női csapat is hozzájárult azzal, hogy küzdelemben megnyerte a németek elleni bronzcsatáját a teltházas káposztásmegyeri Jégpalotában.

 

Elsőként Metzger verte 6-0-ra a rivális első versenyzőjét, a folytatásban Bartha 1-0-ra hozta a második küzdelmet, ez a győzelem pedig azt jelentette, hogy a csapat harmadik tagjának, Lassingleitner Fruzsinának már nem is kellett tatamira lépnie, a párharcot, s így a bronzérmet 2-0-val a magyar együttes nyerte.

 

Korábban a magyarok csupán egyszer tudtak Eb-n csapatérmet szerezni, akkor is női küzdelemben sikerült ez a bravúr. 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,