Magasan a lóversenyfogadás népszerűsége Angliában – 20.000 fogadást regisztráltak percenként

2015-03-18
A múlt heti Cheltenham Festival során 25 millió fogadást tettek meg, és több, mint 146 millió számlatranzakció ment végbe. Kétharmaduk mobilról.

 

Az angol fogadási irodák nagy részének az OpenBet cég biztosítja a technológiát a fogadásokhoz, így rajtuk keresztül mennek végbe a tranzakciók. Nem kis nevekről van szó, többek között a William Hill, Paddy Power, Sky Bet, Coral, Ladbrokes és Betfair  cégek fogadásait intézi. 

 

A Cheltenham Festival mindig is az egyik legnépszerűbb lóversenyfogadási eseménynek számít a cég életében, de most még az OpenBet-nél is meglepődtek a számokon. Az emelkedés valószínűleg annak is köszönhető, hogy az emberek nagyobbik része már mobileszközről fogad, egészen pontosan 63% tette meg ilyen módon tétjét. Szintén meglepő volt a percenként megtett fogadások számának 40%-os emelkedése tavalyhoz képest, ugyanis 20.000 fogadás/perc-nél állt meg a számláló. (Csak összehasonlításképpen a világméretű online webshop-óriás, az Amazon legnagyobb Fekete-Pénteki pörgésében „csak” 3840 megrendelést regisztrált egy perc alatt.)

 

A WordPay nevű online fizetési szolgáltató is megerősítette, hogy az elmúlt héten 47%-kal több tranzakció ment végbe az online sportfogadó cégek irányában, noha a tranzakciók átlagos értéke 6%-kal csökkent.

 

 Annie Power bukása az utolsó akadálynál

 

A bukmékerek nem csak a tranzakciószám növekedésének örülhettek, hanem annak, is, hogy Annie Power a záróeseményen az utolsó pillanatban elbukott, így nagyjából 50 millió font kiadást takarított meg az irodáknak. 

 

Nem sokáig kell várni a következő nagy lóverseny eseményre Angliában, húsvét után rendezik meg ugyanis a Grand National versenyét.

 

A lóverseny népszerű társadalmi eseménynek számít Angliában