Ma kezdődik az Ausztralian Open tenisztorna

A 2012-es Australian Open az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open jubileumi, 100. kiadása. 2012. január 16. és január 29. között rendezik meg Melbourne-ben.


A férfiaknál a kétszeres bajnok Novak Đoković a címvédő. A nőknél Kim Clijsters nyerte meg a 2011-es tornát.

A selejtezők azonban már javában zajlanak, sajnos múlt pénteken Babos Tímea, Jani Réka Luca és Czink Melinda is búcsúzni kényszerült a játékoktól. Viszont a jelenleg legelőkelőbb ranglista-helyezéssel rendelkező magyar, a sorban 92. Arn Gréta a 128-as elitmezőnyben szerepel majd, és első ellenfele a kanadai Rebecca Marino lesz.

A 2012-es Australian Openen a Grand Slam-tornák történetének eddigi legnagyobb pénzösszegét osztják szét a játékosok között, összesen mintegy 26 000 000 ausztrál dollárt. A felnőtteknél a férfi és a női egyéni győztes fejenként 2 300 000 dollárt vihet haza. Az alábbi oszlopok ausztrál dollárban mutatják az összegeket, párosnál feleződik az egy főre jutó díjazás.A világranglista pontokat az alábbiak szerint osztják:


A mérkőzéseket élőben követhetik a bet-at-home oldalain. A közvetítések megtekintéséhez szükséges információinkat itt találja.Címkék: sportfogadás,