MSZP: a belvárosi önkormányzat helyiségében árulhatja a cigit Rogán szomszédja

2013-05-29
Az MSZP arra szólítja fel Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármestert, hogy ne írja alá szomszédja üzlettársával a szerződést három, kerületi üzlethelyiség bérbe adására.

 

Pásztor Tibor kerületi szocialista frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján egy bizottsági döntésre hívta fel a figyelmet, amelynek értelmében Krskó Tibor, a Hamu és Gyémánt cégcsoport társtulajdonosa nyerte el három, önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát. 

Hozzátette: Krskó Tibor és üzlettársa, Csetényi Csaba - aki a fideszes polgármester és országgyűlési frakcióvezető szomszédja - így nemcsak hogy kilenc trafikot üzemeltethet a Belváros 13 dohányboltjából, de ebből hármat önkormányzati helyiségekben. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a frekventált helyen lévő helyiségeket igen kedvező bérleti díjjal kapnák meg a Tulajdonosi és Elidegenítési Bizottság keddi döntése értelmében. A Ferenciek terén lévő 150 négyzetméteres helyiséget például havi 320 ezer forintos bérleti díjat fizetnének - tudatta. 

Közölte azt is: a Hercegprímás utcában lévő másik ingatlant annak ellenére bérelheti ki Krskó Tibor, hogy arra a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága is pályázott - közölte. 

 

Forrás: MTI