MOL Vidi - Haladás: Ismét komoly KO-ba nézhet bele a Szombathely

2019-02-22
Szombaton jön az NBI 22. fordulója, ahol a liga legrosszabb csapata az ország egyik legjobbjához látogat. Az biztos, hogy a Szombathelynek nem lesz könnyű dolga Fehérváron.

MOL Vidi - Haladás

Online sportfogadás tipp: MOL Vidi góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1,40

Kezdés: Szombat, 17:00

 

A szurkolók legutóbb a Mezőkövesd elleni 2-1-es hazai zakó után alaposan kikeltek magukból. A Klubvezetés, az edző és a játékosok is megkapták a magukét, igazi lincshangulat volt a lefújás előtt és után. A Haladás három 'tavaszi' meccsén 1 pontot gyűjtött. A Kisvárda és a Mezőkövesd ellen sem sikerült pontot szerezni hazai pályán, így a Szombathely biztos kiesőnek számít, 14 pont a hátránya a DVTK-hoz képest úgy, hogy eddig 21 forduló alatt sikerült 10 pontot gyűjteni.

Fehérváron nem a Haladás az esélyes. Már az csoda, hogy 1,28-as szorzót kapunk a Vidi sikerére, de vélhetően a bukik is úgy vannak vele, hogy az NBI-ben azért történtek már csodák. Itt nem lesz csoda. A Haladás szét van csúszva, görcsös a csapat, igazából a támadójáték halott, és ebben az esetben az ellenfél is komolyabb minőséget képvisel.

A Vidi is pocsékul kezdte a tavaszt, két vereséggel nyitott a piros-kék mezes együttes, de az MTK-t magabiztosan legyőzte. Igazából a Fehérvár nem tehet mást, mint mindent megtesz a győzelemért minden hátra lévő bajnokiján, és bízik az FTC botlásaiban.

Ami azt illeti, szerdán mindkét együttes játszott a Magyar Kupában, de amíg a Hali egy kőkemény ütközeten van túl a 'kövesd ellen (0-0), addig a Vidi gyakorlatilag edzőmeccset játszott a Taksony ellen. A Vidi erős kezdővel állt fel, tisztelte az ellenfelet. Oda is tette magát, volt vagy 20 kiharcolt szöglet, vagy 30 lövési kísérlet, szó szerint egykapuzott a Fehérvár. De egyrészt a hazai kapus parádézott a beszámolók szerint, másrészt a Vidinek szerencséje sem volt, és valószínű, hogy nem is volt annyira éles.

Szóval, amíg a Haladás egy fárasztó kupameccsen van túl, addig a Vidi egy könnyed edzőmeccsen. A Fehérvárban maradt tartalék, a Haliban aligha. Talán jobban is teszi a Szombathely, ha nem erőlködik feleslegesen, mert a visszavágón még ki lehet harcolni a továbbjutást a Mezőkövesd ellen. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a Vidi nagyon keményen oda fogja tenni magát. Ne feledjük, hogy két tavaszi bajnokiját elveszítette, de aztán az MTK-t nagyon könnyedén intézte el. Felébredt a téli álmából a Fehérvár. AZ MTK ellen 11 percre volt szüksége Scepovicéknak a duplához, aztán Stopira a 36. percben 0-3-ra módosította az állást, és lezárta a meccs érdemi részét. Viszont az fix, hogy otthon 2-0 vagy 3-0 után sem áll le a piros-kék mezes alakulat, szeretnék a szurkolókat kompenzálni az eddigi szegényesebb tavaszért. A tippünk, hogy a Vidi legalább kettőt gurít, de a Vidi góljai 2,5 felett opció 2,37-ért is elég value tippnek tűnik.

Címkék: sportfogadás, tipp,