MOL Vidi - Debrecen: Folytatódik az üldözőverseny a bajnoki címért

2019-03-28
A Fehérvár hátránya 8 pont az FTC mögött, ebből a 8-ból szeretne faragni hétvégén. Amit a Vidi nyerni tud az annyi, hogy megveri a Lokit, és bízik az FTC botlásában.

MOL Vidi - Debrecen

Online sportfogadás tipp: MOL Vidi győzelem

Unibet odds: 1,66

Kezdés: szombat, 19:30

 

Nyolc forduló van vissza a bajnokságból, a Vidi hátránya pedig pont nyolc pont a Fradi mögött. Fordulónként átlagban egy pontot kell ledolgoznia a fehérvári együttesnek, ami nem tűnik könnyű feladatnak, de elmételileg nem is lehetetlen.

Az FTC hétvégén Kisvárdára látogat, ahol esélyesként lép pályára, de a tavaszi Kisvárda akár egy Fradi ellen is jó lehet egy pontra. A Vidi pedig nem tehet mást, mint minden meccsét megnyeri. Szombaton a forduló utolsó találkozót játssza, a MOL Arénában a Debrecen vendégeskedik.

A DVSC otthon állja a sarat, régóta veretlen, ám idegenben közel sem annyira acélos, mint hazai közönség előtt. Eddig a tavaszi szezonban háromszor játszott idegenben, mindhárom találkozót elveszítette. A Kisvárda és a Puskás ellen gólt sem lőtt a Loki, a Paks ellen igen, de ott meg az egy lőtt gólra kettőt kapott.

Olyan híreket is hallani, hogy a Debrecen számára nem feltétlenül vonzó az Európa Liga, ami lehet kacsa, de lehet, hogy nem zörög a haraszt... Könnyen kisorsolhatnának a Lokinak mondjuk egy azeri vagy kazah ellenfelet, ami jó kis túra lenne, de közben tudjuk, hogy az UEFA azért tejel is rendesen, főleg ha egy csapat továbbjut, szóval mi ezeknek a pletykáknak nem dőlünk be. Sőt alkalomadtán a DVSC-nek akár mákja is lehet, kaphat akár egy közeli ellenfelet is, aztán ha egy-két kört sikeresen abszolvál, akkor egy kis mákkal kaphat egy igazi sztárcsapatot is, mint ahogy az UTE megkapta a Sevillát. TV-közvetítések, megtelt lelátók, azért nem feltétlenül ráfizetés az EL.

Persze simán lehet, hogy a Lokinál szorosra van húzva a nadrágszíj. Fiatalokra épít a Debrecen, nem feltétlenül a zsoldosokra, hanem hazai, lelkes, tehetséges, fiatalokra, akik még nincsenek kiégve. A DVSC pedig így is harmadik, és ugye tudjuk, hogy az egyetlen NBI-es csapatként télen nem vállalt külföldi edzőtábort. Egyáltalán nem látszik a külföldi felkészülés hiánya!

Visszatérve a Vidi elleni meccsre -picit elkalandoztunk-, a fehérvári együttes azért még a Debrecen előtt jár. A Loki idegenben nem tud annyira felpörögni, nem véletlen, hogy tavasszal mindhárom találkozóját elveszítette. A Vidi pedig nem hibázhat, főleg nem otthon.

A Fehérvár és a Debrecen egymás elleni utolsó 12 tétmeccséből 11-et a Vidi nyert.  Azért ez több, mint impozáns!

Címkék: sportfogadás, tipp,