MLS: Rooney és David Villa is pályára léphet a City - United találkozón

2018-09-08
A City-United meccs Angliában picikét mást jelent. A Premiershipben mindenki egyből a manchesteri városi rangadóra gondol, az MLS-ben viszont ez csak egy meccs a sok közül. Egy meccs, amit most érdemes közelebbről megnézni, ha másért nem, akkor Villa és Rooney miatt mindenképp.

New York City FC - DC United

Online sportfogadás tipp: New York City győzelem

Unibet odds: 1.60

Kezdés: szombat, 22:55

 

Az MLS-ben az alapszakasz hajrája közeledik, így egyre nagyobb jelentősége lesz minden meccsnek. Ennek is. A NYCFC sokáig harcban volt a top2-es pozícióért keleten, de nagyon úgy tűnik, hogy elúszott az esély a top2-be kerülésre. Az MLS-ben ugyanis a két konferencia első két helyezettjének nem kell pályára lépni az első play off körben, ami óriási előny. Egyelőre nagyon úgy tűnik, az Atlanta és a NYRB lesz ott a top2-ben, a City pedig kicsúszik. Villáék négy meccs óta nyeretlenek, sőt a négyből hármat elveszítettek. A rájátszás azért nincs veszélyben egyelőre, de ez a hullámvölgy elég mélynek tűnik.

A DC United a Cityvel ellentétes formában van. Az utolsó 8 meccséből 5-öt megnyert, miközben előtte 17-ből csak 3-at. A DC United lendületben van, ráadásul jelenleg hiába csak a 8. keleten, három meccsel kevesebbet játszott, mint a legtöbb rivális. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, az utolsó 9 bajnokijából 7-et is hazai pályán fog lejátszani! (A szezonrajtra nem készült el a csapat új stadionja, ezért egy-két meccs pályaválasztói jogát felcserélték.)

A fővárosi együttes tehát jelenleg csak a 8. keleten, de nagyon jó esélye van beférni a top6-ba.

A NYCFC-nél a nemzetközi válogatott meccsek miatt nem lesz Chanot, Rodney Wallace, Tajouri-Shadri és Ofori, Ring nem lesz eltiltás miatt, Hountondji, Herrara, Medina és Berget pedig sérült. Így azért nem egyszerű a helyzet, miközben a City formája is pocsék. Azért 11 ember akad a keretben, akik pályára tudnak lépni, valószínűleg ők lesznek azok:

City: Sean Johnson — Anton Tinnerholm, Sebastien Ibeagha, Alex Callens, Ben Sweat — James Sands, Tommy McNamara, Maxi Moralez — Jonathan Lewis, David Villa, Valentin Castellanos

A DC United sincs sokkal jobb helyzetben, hisz válogatott meccsek miatt hiányzik Stieber, Arriola, Mattocks, Moreno, Fisher és Miranda, sérülés miatt pedig Kemp, DeLeon és Odoi-Atsem. Ja, és Assad pályára lépése is kérdéses. Íme, a DCU várható kezdője:

DCU: Bill Hamid — Vytas, Steve Birnbaum, Kofi Opare, Joseph Mora — Russell Canouse, Chris Durkin — Ian Harkes, Luciano Acosta, Ulises Segura — Wayne Rooney

A Citynél annyiban jó a helyzet, hogy a védelmet nem érintik a válogatott meccsek és sérülések. Középen és elöl azért lesznek hiányzók, de Morelez és Villa pályára legalább léphet. A DC Unitedben viszont nem lesz Stieber, aki előkészítésben és befejezésben is jó, nem lesz a 9-gólos csatár, Mattocks, és a szintén kilenc gólig jutó Assad játéka is kérdéses. Sérült még a kezdő kapus Ousted is, szóval Olsen csapata eléggé tartalékos lesz.

Egyébként pedig a DC United ellen szól még az is, hogy a nyolc győzelméből csak egyet szerzett idegenben! Ez egyébként is pocsék mérleg, de említettük, hogy a DC United sokkal többet játszott idegenben, mint otthon. Egészen konkrétan 15-ször játszott idegenben, ebből a W-D-L arány 1-5-9!

Ilyen idegenbeli mérleggel akkor sem adunk esélyt a DC Unitednek, ha a City hullámvölgyben van. Egyébként is a vendég csapata kerete lesz tartalékosabb, szóval kisebbfajta csoda lenne a pontszerzés Rooneyéktól. Viszont nagy probléma zakó esetén sincs a fővárosiaknál, mert jönnek a hazai meccsek, és amilyen pocsék a DCU idegenben, otthon ez pont fordítva van! Szombaton viszont még idegenben játszanak...

Címkék: sportfogadás, tipp,