MLS: Képernyőn Stieber Zolika és Rooney csapata, a DC United

2018-07-21
CET szerint este 21:30-tól kerül megrendezésre az Atlenta United - DC United meccs az MLS-ből. Kár lenne kihagyni, hisz utóbbiban ott lesz Stiber Zoltán és Rooney, az Atlanta pedig eleve a MLS talán legszebb fociját mutatja hétről-hétre.

Atlanta United - DC United

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3.5 felett

Unibet odds: 2.08

Kezdés: szombat, 21:30

 

Az Atlanta legutóbbi meccse is TV-s volt, ám akkor a Seattle el tudta rontani Almirónék fociját, 'csak' 1-1-es döntetlen jött össze. A Seattle Sounders masszív csapat, és az sem volt meglepő, hogy végül nem potyogtak a gólok. A Seattle hátul elég stabil, elöl viszont totálisan impotens. Más kérdés, hogy egy-egy remivel a sounders nem sokra megy...

A DC United más karekterű együttes, több gólt lő, és még többet kap. Na, pont az ilyen csapatok fekszenek az Atlantának! A DC United egyébként ebben a bajnokságban már játszott Georgiában, akkor 3-1-re kapott ki. Nem az volt az egyetlen zakója, a 15 eddigi mérkőzéséből hármat nyert meg, de öt iksz mellett hetet veszített el.

A fővárosi csapat formája sem az igazi, bár legutóbb nyerni tudott, előtte azonban nem igazán. Idegenben egyszer nyert a DC United, ami nem sok. Azért sem, mert 12-szer játszott idegenben, több csapattal pályaválasztói jogot cseréltek, hisz az új stadion csak később készül el, a szezon 2. felében ugyanakkor szinte minden meccsét otthon játssza majd a DCU.

Viszont könnyen lehet, hogy eddig elúszik a play off...

Rooney a Vancouver elleni 3-1-es zakón mutatkozott be, igazából csak beleszagolt az MLS légkörébe, 32 percet játszott. Az Atlanta ellen elvileg kezdeni fog, ahogy a három-gólos Stieber Zoli is. Érdekesség még, hogy a DC-nél pályára lép majd Asad is, aki lassacskán magára talált a fővárosi csapatnál, 8 gólt jegyzett az ex-atlantai támadó.

A DC Unitednél rossz hír, hogy DeLeonra nem számíthatnak, de az sem segít, hogy Kemp és Odoi idén még egyszer sem léphetett pályára sérülés miatt. Három védővel kevesebb a rosterben, ráadásul három fontos védővel kevesebb. Nem elég, hogy a szezon első felét szinte egy az egyben idegenben játssza a DC, még a védők is elfogynak?!

Eközben az Atlanta hasít, vezeti keletet (a DC utolsó). Martinez magasan vezeti a góllövőlistát, 21 meccsen 19-szer köszönt be. Játszik Almirón, Barco és Villalba, ott lesz Gressel és Larentowicz, igazi támadó-gépezet Tata Martino együttese. Múlt héten a Seattle ellen nem igazán ment a játék, bár helyzetek alapján simán lehetett volna több gól is. A DC United viszont nem annyira masszív, és bizony Rooney sem védő, így nagyon valószínű, hogy a két csapat idei első meccséhez hasonlóan most is látunk majd 4-5 gólt.

Várható kezdőcsapatok:

Atlanta: David Ousted — Oniel Fisher, Frederic Brillant, Steve Birnbaum, Joseph Mora — Chris Durkin — Zoltan Stieber, Paul Arriola, Luciano Acosta, Yamil Asad — Wayne Rooney

DC United: Brad Guzan — Franco Escobar, Michael Parkhurst, Leandro Gonzalez Pirez, Chris McCann — Julian Gressel, Jeff Larentowicz — Hector Villalba, Miguel Almiron, Ezequiel Barco — Josef Martinez

Címkék: sportfogadás, tipp,