MLS-rajt ez Eurosport 2-őn - Debütál a Los Angeles FC!

2018-03-04
Két mérkőzést is műsorra tűz az Eurosport2 az MLS első fordulójából, ám mi csak az elsőre, a korábban kezdődő Seattle-Los Angeles találkozóra fókuszálunk. Nem véletlenül!

Bemutatkozik a Los Angeles FC

A Major League Soccer az egyik legnagyobb ütemben fejlődő bajnokság a labdarúgásban. USA eleve óriási piac, de a szurkolók körében, és a főleg a fiataloknál egyre népszerűbb a soccer! Korábban az Államokban női sportként volt elkönyvelve, de lassacskán rájöttek, hogy mennyire jó és élvezhető sport ez! Az idősebb korosztály inkább a baseballt kedveli, de a fiatalok az NFL és az NBA mellett az MLS-t is egyre jobban szeretik, nem véletlen, hogy a csapatok létszáma évről-évre nő! Idén az LAFC csatlakozott, jövőre pedig elvileg jön David Backham csapata, a Miami!

Vasárnap 23 órai kezdettel az Eurosport 2 élőben adja a Seattle-LAFC találkozót, vagyis élőben nézhetjük az új franchise bemutatkozását. Elöljáróban annyit, hogy az előző idényben két új csapat csatlakozott a ligához. Az Atlanta United első 3 meccsén 14 gól született, a Minnesota United első három bajnokiján 17!

Hazai pályán sebezhetetlen a Sounders

Nos, nem lehet azt mondani, hogy az első idényét kezdő együttes könnyű feladat előtt áll. A Seattle Sounders az előző két kiírásban döntőt játszott, egyet nyert, egyet veszített a Toronto ellen. A Soundersről tudni kell, hogy az előző idényben az utolsó 5 hazai meccsét megnyerte, 15-0-ás gólkülönbséggel (!), egyébként a CenturyLink Fielden 15 mérkőzés óta veretlen. Lodeiro, Dempsey és Morris, a csapat talán három legmeghatározóbb játékosa maradt, szóval az fix, hogy a Sounders együttesével idén is komolyan kell számolni.

 

Egy Seattle-gól a sok közül (forrás: wikimedia)

Carlos Vela egyedül kevés lehet

A Los Angeles kerete meglehetősen szűk. Ez egyelőre nem akkora baj, de amikor jönnek a sérülések és eltiltások, lesz baja Bob Bradleynek bőven. A védelem Beitashour és Cimam játékára épít, ők azért rutinosnak számító MLS-spílerek. A középpályán Feilhaber lehet a vezér, óriási MLS-rutinnal, és az a Kovar, aki valószínűleg ma nem játszik, hisz a Seattle adta kölcsön az LAFC-nek. Bevalljuk, nem ismerjük a kölcsönszerződés minden pontját, de ilyen esetben anyaklubja ellen nagyon ritkán szokott játszani a kölcsön adott játékos. Elöl viszont rendben van az LA FC, hisz Vela azért a spanyol első osztályban is átlagon felüli játékosnak számított, ő még csak 29 éves, 5-6 jó idény simán benne lehet az MLS-ben. Rossi, egy fiatal uruguayi csatár a Penaroltól érkezett, Blessing pedig a Kansastől, ott Dwyerék mellett nem sűrűn jutott szóhoz az afrikai támadó. Urena a San Josétól érkezett, szóval elöl nem annyira reménytelen a Los Angeles.

Viszont a középpálya nem acélos, még akkor sem, ha Vela hátrébb játszik majd, mint játszott a Sociedadnál. Ha Kovar nem lép pályára, lesznek bajok Seattle-ben.

Sounders-fölény, sok-sok hazai gól várható

Február 19-én a Vancouver ellen felkészülési találkozón 4-4-et játszott az LA FC. A négy kapott gól most is benne van. A Seattle otthon nem ismer kegyelmet, ráadásul a CenturyLink Field műfüves, ami külön megnehezíti a vendég-együttes dolgát, míg a hazaiaknak természetes. Ráadásul a Seattle nem csak egy csapat a sok közül, a legjobb hazai együttesről beszélünk, ahol a szurkolók rendre belehajszolják a srácokat a győzelembe.

Az előző idényben a Minnesota újoncként az első két bajnokiján 11 gólt kapott. Aztán szépen fejlődött, de az első pár meccsen kegyetlenül meg lett szórva. Valószínűleg ez vár az LAFC-re is. Egy újonc, összeszokatlan csapat idegenben debütál a legutóbbi két kiírásban döntőbe jutott Seattle otthonában. Akinek lesz még energiája, ideje és kedve, a Barca-Atleti, a City-Chelsea és a milánói derbi után ebbe a találkozóba is nézzen bele, és ha úgy adódik egy-két fogadást is köthet.

A mi tippünk, hogy itt minimum 2-3 gól lesz a két együttes között a hazai javára. A Seattle góljai 1.5 fölött opció 1.63-as oddsért fogadható az unibeten, talán már félidőre összejön. Ha minimum háromig jutnak Lodeiróék, 3.15-ös oddsszal számolhatunk. Egy-két patront mindenképp megér a meccs, az MLS-csapatok, és főleg az újonc együttesek ritkán húzzák le a rolót. A Seattle otthon rendkívül erős, ha a helyzetei zömét elszórakozza, akkor is össze kell jönni legalább két hazai dugónak. Más kérdés, hogy Dempseyék nem arról híresek, hogy a ziccereket ne váltsák gólra.

Címkék: sportfogadás, tipp,