Lyon - St. Etienne: Kemény meccsel indul a Ligue1 14. fordulója

2018-11-23
Franciaországban derbinek számít a Lyon - St Etienne találkozó, méghozzá elég kemény derbinek. Márpedig, ha egy meccs kemény, netán még durva is, ott bizony gyakran villan a piros!

Lyon - St. Etienne

Ligue 1 - 14. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Lesz piros lap a meccsen

Unibet odds: 3,30

Kezdés: péntek 21:00

 

Antony Gautier játékvezetőnek aligha lesz könnyű estéje. A Lyon - St. Etienne meccs fraciaország egyik, ha nem a legnagyobb derbije. Természetesen itt is inkább a szurkolótáborok ellentétéről beszélünk, de ez a legtöbb derbinál a csapatokra is átragad. 

Gautier spori a Montpellier-Marseille meccsen csak három sárgát osztott ki, de vélhetően már akkor is a mai meccsre spórolt. Egyébként nem szívbajos játékvezető, az említett november eleji mérkőzése előtt a Lyon-PSG-n 6 sárga lap mellett 2 pirosat is felmutatott. Mindezt egy simának nevezhető 5-0-ás összecsapáson, ahol egyébként Mbappé négyet vágott.

Érdekes figura ez a Gautier, mert a sárga lapokat tekintve átlagban 2,83-at oszt ki idén, viszont a piros lapok terén első a játékvezetői karban. Hat találkozón négyet is kiosztott, márpedig ez a pénteki tényleg derbinek számít, szóval aligha lesz finom meccs. Ráadásul azért elég nagy a tét is, mert egy győzelemmel a Lyon a 2. helyre ugrana, a St. Etienne pedig pontszámban befogná a most 2. Lille-t. A PSG-t lehetetlen utolérni, a 2., fix BL-indulást jelentő helyért 5-6 csapat verseng, és köztük van ez a kettő is.

A legutóbbi három egymás elleni meccsük három piros lapot hozott, szóval átlagban egyet. Márpedig idén piros lapokat tekintve senki sem 'jobb' Gautier játékvezetőnél, ő osztja legkönnyebb kézzel a piros lapokat, vagy egyszerűen csak vonzza az ilyen meccseket. Ha lehet ilyet mondani, akkor most kecskére káposztát bíztak a játékvezető küldésnél, de simán lehet, hogy csak színesíteni akarják a gallok az amúgy sem szürkének tűnő péntek esti derbit, ami most egyben rangadó is.

Címkék: sportfogadás, tipp,